ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Μόνο βραβείο δεν παίρνει ο Σιδηρόπουλος

***Δεν παραπέμπεται για την μη αποβολή του Βράνιες
***Ο μόνος διαιτητής που κάνει σοβαρά λάθη και γλιτώνει!!!
***Είναι φαβορί για να οριστεί και στον τελικό Κυπέλλου (06/05)


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ακόμη και η προπαγάνδα, έστω και στα ψιλά γράμματα, παραδέχθηκε ότι ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) στο 22’ του ημιτελικού Κυπέλλου έπρεπε να αποβάλει τον Βράνιες, επειδή πάτησε εκτός φάσης τον Μάριν, μια ενέργεια που είναι ο ορισμός της κόκκινης κάρτας. Όμως, επίσημα ο κορυφαίος ακατάλληλος μόνο βραβείο δεν παίρνει, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο παρατηρητής διαιτησίας του αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1, Γιώργος Μπίκας (Χαλκιδικής) δεν του βάζει βαθμό, τέτοιο ώστε να τον οδηγεί στη διάθεση της ΚΕΔ. Εντάξει, δεν θα τιμωρούνταν όπως συνέβη κι άλλες φορές στο παρελθόν, απλά ένας βαθμός για σημαντικό λάθος θα επισημοποιούσε και ότι ο Σιδηρόπουλος έπρεπε να αποβάλει τον Βράνιες. Όπως φυσικά μπορεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, διαφορετικές από τις πραγματικές, και η είδηση της μη παραπομπής του.
Ενδιαφέρον έχει και η δικαιολογία του …κορυφαίου ακατάλληλου στην ερώτηση του Μπίκα τι είδε στη φάση του 22’.  «Αν έβγαζα κόκκινη τόσο νωρίς στο ματς θα έβαζα μπουρλότο. Δεν υπήρχε πρόθεση από την πλευρά του παίκτη της ΑΕΚ να χτυπήσει τον αντίπαλο. Περισσότερο παραπάτησε. Δεν υπήρχε βιαιότητα στην φάση», φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να απάντησε ο Σιδηρόπουλος.
Με την απάντησή του εκτέθηκε και ο διεθνής ρέφερι. Από το βίντεο προκύπτει ξεκάθαρα πως ο Βράνιες είχε πρόθεση να πατήσει τον Μάριν, αφού τον πάτησε χωρίς λόγο με τις τάπες. Δεν πρόκειται για μαρκάρισμα πάνω στη φάση αλλά για ξεκάθαρο μαρκάρισμα εκτός φάσης.
Αυτό έπρεπε να το διαπιστώσει ο Μπίκας (Χαλκιδικής), ο οποίος δεσμεύτηκε να δει το βίντεο. Όμως, στην έκθεσή του «πήγε» με το μέρος του Σιδηρόπουλου. Δηλαδή, δεν το έβαλε βαθμό προς παραπομπή, απλά «ψαλίδισε» τη γενική βαθμολογία του κορυφαίου ακατάλληλου διαιτητή.
Η δικαιολογία ότι τάχα ήταν νωρίς είναι για γέλια. Ο κανονισμός εφαρμόζεται από το πρώτο σφύριγμα.




Αυτός είναι ο… κανόνας

Ο Σιδηρόπουλος έκανε κι άλλα λάθη σε βάρος του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, «περίεργα» τα χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Σάββας Θεοδωρίδης, προσθέτοντας πως «σφύριξε 80-20 υπέρ της ΑΕΚ. Με τη μη τιμωρία του τηρήθηκε ο κανόνας. Δεν τιμωρήθηκε ούτε για το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ στη Λιβαδειά, ούτε για τη μη αποβολή του Πατίτο (Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0), ούτε για το γκολ του Αστέρα με το χέρι στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, ούτε για το μη καταλογισμό πέναλτι σε βάρος του Χουλτ στο ματς Κυπέλλου ΠΑΟ-ΠΑΟΚ. Μην σας κάνει εντύπωση αν τον δείτε και στον τελικό.


Σε οκτώ!
Συνολικά ο Σιδηρόπουλος σφύριξε 13 αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου και στους οκτώ έκανε κραυγαλέα λάθη! Στο Ολυμπιακός-ΠΑΟ 3-0 έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στους «πράσινους». Στο Πανιώνιος-Ξάνθη 2-0 έγινε φάουλ έξω από την περιοχή, όμως καταλόγισε πέναλτι! Στο ματς Κυπέλλου ΑΕΚ-Πλατανιάς 3-0 το πρώτο γκολ μπήκε με ανύπαρκτο πέναλτι σε βουτιά του Μάνταλου και ταυτόχρονα απέβαλε και τον Μπανανά με απευθείας κόκκινη κάρτα που δεν προβλέπεται!


Η σειρά
Για να κάνουμε τον απολογισμό τα ματς που τα θαλάσσωσε ο Σιδηρόπουλος είναι τα εξής: Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-3 (σ.σ. με το ανύπαρκτο πέναλτι το πρώτο γκολ), Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-0, Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης 1-1, Πανιώνιος-Ξάνθη 2-0 στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο ΑΕΚ-Πλατανιάς 3-0, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0, ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1. Τρία σερί κακά ματς στο Κύπελλο.


Ανάγκη
Η χρονιά του Σιδηρόπουλου είναι κάκιστη. Αν ήταν άλλος διαιτητής μπορεί ήδη να είχε βγει εκτός πινάκων, όμως δεν θα είναι έκπληξη αν τον βάλουν και στον τελικό ΑΕΚ-ΠΑΟΚ! Όμως, ποια ανάγκη έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο από διαιτητές σαν τον Σιδηρόπουλο που δεν τολμούν να εφαρμόσουν τον κανονισμό και έχουν μεγάλο πρόβλημα στον καταλογισμό ή μη των πέναλτι; Και στην Ευρώπη έχει φθίνουσα πορεία.


Ηττα…

Ο Σιδηρόπουλος έμεινε εκτός από μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση. Δεν επιλέχθηκε ούτε για την τελική φάση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών ( 17 Ιουνίου 2 Ιουλίου) στη Ρωσία. Θα σφυρίξουν ο Σέρβος Μάζιτς, ο Ιταλός Ρόσι και ο Σλοβένος Σκόμινα. Για βοηθοί βίντεο θα πάνε ο Ρουμάνος Χάτεγκαν, ο Πορτογάλος Σουάρες και ο Γάλλος Τουρπέν.


Είναι τελειωμένοι…
Τέλος από το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Κύπριος Κωστάκης Κουτσοκούμνης, καθώς στη FIFA τα πήραν στο… κρανίο επειδή δεν προχώρησε κανένα από τα βασικά θέματα (κανονισμοί και αλλαγές νόμων) και του αφαίρεσαν τον φάκελο. Επίσης, έμαθαν ότι οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης δεν πληρούν τα προσόντα του κανονισμού και είναι παράνομα στην ΚΕΔ. Αρα και το δίδυμο της ΚΕΔ μετράει αντίστροφα. Είναι και επιλογές του Κύπρου, ένας ακόμη λόγος για να θεωρούνται ήδη τελειωμένοι.


Ετοιμάζουν σκάνδαλο

Θα είναι πρόκληση αν στον κανονισμό διαιτησίας περάσει διάταξη σύμφωνα με την οποία οι διαιτητές, οι βοηθοί και οι παρατηρητές που δεν μπήκαν σε πέντε παιχνίδια δεν θα έχουν δικαίωμα να αξιολογηθούν. Οι ορισμοί του Τριτσώνη και του Κουκουλάκη ήταν με δυο μέτρα και δυο σταθμά και ήδη έχουν εκτεθεί μέχρι και στη FIFA. Αλλωστε όπως κατάγγειλε ο Βρέντζος στον Βασιλειάδη η διαιτησία δεν είναι «υπό τη FIFA αλλά υπό τον Θωμά».


Πανικός έπιασε τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη, μετά τη διαιτησία στην Τούμπα στο ματς Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-0. Για αυτό πρωί πρωί έσπευσαν να διαρρεύσουν ότι δεν τον υπολογίζουν. Κι εδώ γελάει το σύμπαν! Επρεπε να είναι τιμωρημένος λόγω του Πατίτο στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και αυτοί τον επιβράβευσαν, βάζοντάς τον στην Τούμπα!


Μια ακόμη πρόκληση από τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Το παράνομο δίδυμο της ΚΕΔ όρισε τον Νίκο Τεβεκέλη (Μακεδονίας), γιό του Μάλαμα που είναι σύμβουλος διαιτησίας του Σαββίδη, ως τέταρτο σε ματς της Λίγκας, συγκεκριμένα στο Ξάνθη-Βέροια. Το ηθικό ασυμβίβαστο είναι μεγάλο και φαίνεται πως δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Ο Τεβεκέλης είναι ρέφερι της Football League. Γελάει το σύμπαν. Αυτό μόνο…