Κάθε μέρα που περνά γίνονται χειρότεροι

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο,τι συμβεί από τώρα και πέρα στη συνέχεια του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου αλλά και στα πλέι οφ δεν φαίνεται να έχει καμία σημασία για τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Τα δυο μέλη της παράνομης, σύμφωνα με τον κανονισμό ΚΕΔ, έχουν ταυτιστεί ή όχι από πάρα πολλούς , εξαιτίας της ανοχής τους, με ένα …συνεργείο που αποκαλείται «εξυγίανση»; Γιατί να έχουν και ελπίδες παραμονής στη θέση τους, δεδομένων, όχι μόνο των αντιδράσεων αλλά και επειδή έρχονται και εκλογές στην ομοσπονδία; Η αρχική συναίνεση έχει χαθεί, επειδή η διαιτησία γίνεται όλο και χειρότερη.
«Η διαιτησία δεν είναι υπό τη FIFA αλλά υπό τον Θωμά Μητρόπουλο», κατάγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Βρέντζος στη συνάντηση της Μεγάλης Δευτέρας των εκπροσώπων των «ερυθρολεύκων», των ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη. Μια θέση, αν προτιμάτε άποψη, που ήρθε να προστεθεί στη επίσημη δήλωση του προέδρου του Ατρομήτου Γιώργου Σπανού, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς κατάγγειλε ότι οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης δεν κάνουν τους ορισμούς. Χαρακτηριστική και η θέση του Πανιωνίου που με αφορμή τη διαιτησία του Γκράνα (Θράκης) στη Λεωφόρο τόνισε ότι «η Ελλάδα απόλαυσε τη διαιτησία της εξυγίανσης από έναν διαιτητή που είχε χάσει το χρώμα του και είχε γίνει “κατακίτρινος”».
Προκαλεί απορίες, διότι κανείς από τους αρμοδίους, δηλαδή ούτε η ΠΔΕ/ΕΠΟ, ούτε ο Κουτσοκούμνης βγήκε να απαντήσει στα παραπάνω. Το ίδιο ισχύει και για τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αρκετές ομάδες της Superleague εξαπέλυσαν πυρά κατά της διαιτησίας.
Πως λοιπόν να μείνουν στην ΚΕΔ οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης; Και φυσικά, τι να αλλάξει στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, στα πλέι οφ και στους ημιτελικούς; Με τις επιλογές τους έριξαν τη διαιτησία στο… γκρεμό.

ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ είναι για να σπάνε και αυτό ισχύει και με το τριετές των Τριτσώνη, Κουκουλάκη

Η στήριξη… αγνοείται
 Ακόμη και αυτοί που …ενημέρωναν ότι οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης μπορούν να… κοιμούνται ήσυχοι λόγω του τριετούς συμβολαίου, μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, άρχισαν να τους αμφισβητούν. Αλλωστε, η στήριξη… αγνοείται εδώ και τρεις μήνες τουλάχιστον, διάστημα που είναι χαμένος στην Κύπρο το Κωστάκης Κουτσοκούμνης. Καμία εκδήλωση συμπαράστασης από τον προαχθέντα σε μέλος του ΔΣ της FIFA παράγοντα. Αυτό δεν προκαλεί εντύπωση, τη στιγμή που η αμφισβήτηση εναντίον της ΚΕΔ μέρα με τη μέρα μεγαλώνει. Τη στιγμή που συνεχίζονται «οι σφαγές του Δράμαλη» στη διαιτησία όπως τις χαρακτήρισε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου.

Κατάλαβε
«Στα θέματα της διαιτησίας, η κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετήσει. Είναι συγκεκριμένο το πόσο μπορεί να πιέσει», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος έστω και πολύ αργά κατάλαβε ότι το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει στον «πυρήνα του αυτοδιοίκητου», όπως είχε χαρακτηρίσει και ο Κοντονής τη διαιτησία. Προφανώς, ο νυν προϊστάμενος της Κυβέρνησης στα σπορ έχει λάβει τα μηνύματα από την FIFA.

Ανακάλεσε
Ουσιαστικά ο Βασιλειάδης έκανε πίσω. Ο νυν Υφυπουργός Αθλητισμού πρώτα υποστήριζε ότι η διαιτησία έπρεπε να φύγει από την ΕΠΟ. Όμως, είναι δυνατόν η FIFA να επιβάλλει στην Ελλάδα, κάτι διαφορετικό σε σύγκριση με αυτό που ισχύει σε όλες της ομοσπονδίες του κόσμου; Παντού, η διαιτησία βρίσκεται υπό την αιγίδα της ΕΠΟ.

Αδειασμα
Και η Λίγκα πρότεινε η ΚΕΔ να επιλέγεται με κλήρωση. Όμως, και η διοργανώτρια έκανε πίσω αφού κατάλαβε πως ούτε αυτό μπορεί να γίνει, αφού έρχεται σε αντίθεση με τα «θέλω» της FIFA. Ομως, ξέρετε ποιες εντυπώσεις δημιουργήθηκαν; Για να προτείνει αλλαγές μέχρι και η Superleague, σημαίνει ότι δεν είναι ευχαριστημένοι από τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Είναι μονόδρομος λοιπόν η ΚΕΔ να επιλέγεται αποκλειστικά από την ΕΠΟ.

Η καραμέλα

Αρχικά μας έλεγαν ότι ακόμη κι αν γίνουν εκλογές, η FIFA θα κρατήσει τη διαιτησία. Ούτε αυτό ισχύει, επειδή δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν η εκλεγμένη διοίκηση να ξεκινήσει με αμφισβήτηση και μάλιστα από την υπερκείμενη ποδοσφαιρική αρχή; Μόνο το παράνομο δίδυμο της ΚΕΔ θα πρέπει να το πίστεψε αυτό.


 «Εχασαν» και τους ρέφερι
 Η ΚΕΔ είναι ο… προπονητής των διαιτητών. Όμως, τι γίνεται όταν ο …κόουτς χάνει τους παίκτες μιας ομάδα; Αυτό είναι το τοπίο για τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη, καθώς παρότι γνώριζαν όλους τους ρέφερι επειδή ήταν μαζί στον πίνακα της Λίγκας κατάφεραν να τους… χάσουν. Ακόμη και αυτοί που ορίζονται συχνά έχουν αβεβαιότητα για το μέλλον τους. Αλλωστε κάποιοι δεν ξέρουν αν τιμωρούνται ή όχι αφού ακόμη και οι εκθέσεις στέλνονται με μεγάλη καθυστέρηση.

Η… αρχή στα σεμινάρια

Το άσχημο που υπάρχει στη διαιτησία φάνηκε μέχρι και στα σεμινάρια όλων των κατηγοριών που έγιναν στα μέσα Φεβρουαρίου. Το κλίμα ήταν …παγωμένο αφού η ΚΕΔ ήταν απόμακρη και τα μαθήματα ήταν για το… τυπικό της υπόθεσης. Και βάρυνε περισσότερο, όταν έβλεπαν ότι στα αγωνιστικά τεστ ενθαρρύνονταν ελάχιστοι από τους αρμόδιους, αφού διακρίσεις έγιναν μέχρι και εκεί! Μάλιστα οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης έγιναν εκπαιδευτές χωρίς να έχουν τέτοιο δικαίωμα από τον κανονισμό.