Τραβάνε το σχοινί και στο Κύπελλο

***Με αυτά που βλέπουμε, ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι έρχονται νέες προκλήσεις


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τα λάθη των διαιτητών διαδέχονται το ένα το άλλο, όμως πέρα… βρέχει για τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Το παράνομο δίδυμο της ΚΕΔ επιμένει σε αποτυχημένες συνταγές και τίποτα δεν φαίνεται ότι θα αλλάξει στους ορισμούς του Κυπέλλου, ειδικότερα ενόψει του αγώνα της Μεγάλης Πέμπτης, Ολυμπιακός-ΑΕΚ. 
Οι χθεσινοί ορισμοί, για την 28η αγωνιστική της Λίγκας, δείχνουν ότι από τα χειρότερα, υπάρχουν τα πολύ χειρότερα. Χθες η ΚΕΔ δεν όρισε κανέναν διεθνή, προκειμένου να έχει επιλογές για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου που θα γίνουν με επιπρόσθετους ρέφερι, όπου το άλλο ματς είναι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ. Αρα, όλα δείχνουν ότι θα τραβήξουν το σχοινί και στο Κύπελλο, όπου το… συνεργείο ετοιμάζεται για νέα αγωνιστικά μπλόκα, καθώς δεν ξεχνάμε τους προηγούμενους αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου.
Οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης κατάφεραν να… ξεφτιλίσουν τη λέξη «εξυγίανση», αφού ο Αρετόπουλος (Τρικάλων) αδίκησε τον Ολυμπιακό και στο εντός με τον ΠΑΟΚ, αλλά και στον πρώτο προημιτελικό με τον Ατρόμητο, με τον Σιδηρόπουλο (Δωδεκανήσου) γελούσε ο κόσμος στα παιχνίδια με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, ένα… μάτσο χάλια ήταν ο Κύζας (Δράμας) στα παιχνίδια με τον Αστέρα στην Τρίπολη και με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, ο Κομίνης (Θεσπρωτίας) στη Λεωφόρο και εντός με Ξάνθη και ο Παπαπέτρου (Αθήνας) που ούτε έδινε ούτε δίνει πέναλτι-μαρς υπέρ του Ολυμπιακού, όπως συνέβη στο εκτός έδρας παιχνίδι με τα Γιάννινα ή στον εντός έδρας προημιτελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Κι όμως, κανένας από αυτούς δεν τιμωρήθηκε!
Επίσης:
Αφού ο Καλογερόπουλος (Αθηνών) εξακολουθεί να σφυρίζει και δεν τον έβγαλαν εκτός πίνακα για τα λάθη που έκανε στο περσινό ματς με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, όπως και φέτος τον Μάνταλο (Καβάλας) που επίσης έκανε αρκετά λάθη υπέρ της ΑΕΚ, αυτά δεν επιτρέπουν σε κανέναν να αισιοδοξεί.


ΟΛΟΚΛΗΡΟ… βιβλίο γεμίζουν τα λάθη των διαιτητών κατά του Ολυμπιακού και υπέρ των… εξυγιαντών


«Κραυγές»

Οσα έγιναν στα ματς Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 1-0, με το ανύπαρκτο πέναλτι του Γκράνα (Θράκης) σε βουτιά του Λέτο και με τον Καλογερόπουλο (Αθηνών) στο Πλατανιάς-ΑΕΚ 0-2, δεν αποτελούν μηνύματα, αλλά… κραυγές, ενόψει Κυπέλλου. Η πλειοψηφία των φιλάθλων τα ερμηνεύει ως επίδειξη δύναμης των… εξυγιαντών, δεδομένου του ενδιαφέροντος για το ποιοι θα μπουν στα πλέι οφ.


Αλλοίωση
Μπορεί να μην μπόρεσαν να αλλοιώσουν τη βαθμολογία στην κορυφή, αφού ο Ολυμπιακός ξεπέρασε τα περισσότερα αγωνιστικά μπλόκα, όμως με τα πλέι οφ υπάρχουν… μεγάλα θέματα. Τα λάθη υπέρ των Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, και λιγότερο υπέρ του ΠΑΟΚ, δίνουν και παίρνουν! Πρόκειται για αλλοίωση, αφού φαίνεται ότι η διαιτησία… σπρώχνει τους «εξυγιαντές».


Δίλημμα
Για το ματς Ολυμπιακός-ΑΕΚ όλα δείχνουν (με βάση και τους προηγούμενους ορισμούς) ότι υποψήφιοι να σφυρίξουν είναι οι Παπαπέτρου (Αθηνών) και Κομίνης (Θεσπρωτίας). Και οι δύο διεθνείς έχουν μητρώο λαθών σε βάρος του Ολυμπιακού. Εξαιτίας, όσων γίνονται θεωρούμε ότι αυτό θα είναι και το… διαβατήριο για τον διαιτητή που θα μπει στο Καραϊσκάκη. Αλλωστε υπάρχει… παράδοση με Καλογερόπουλο, Μάνταλο και με τον Σιδηρόπουλο στον τελικό.


Πιθανό
Μπορεί να μπει ο Σιδηρόπουλος στο Καραϊσκάκη; Ούτε το σενάριο του… κορυφαίου είναι απίθανο, όμως αυτός είναι φαβορί για τη Λεωφόρο, αν και προέρχεται από πρόβλημα υγείας και έχει να σφυρίξει από τις 26 Φεβρουαρίου (Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1). Για το ΠΑΟ-ΠΑΟΚ «παίζει» και ο Καλογερόπουλος που φέτος δεν έχει σφυρίξει ντέρμπι.



Κιοτζένης στη Λιβαδειά

Για δεύτερη φορά ορίζεται στο Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Κιοτζένης (Ξάνθης), ο οποίος θα σφυρίξει το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Στο Ολυμπιακός-Ηρακλής 3-0, στις 5 Φεβρουαρίου, είχε… ξεχάσει τις κάρτες. Οι Μαρτίνς, Φορτούνης, Ιντέγιε έτρωγαν κλοτσιές, όμως οι δύο πρώτοι πήραν κίτρινες! Οι «ερυθρόλευκοι» εκνευρίστηκαν με τη διαιτησία του. Οπως και άλλοι διαιτητές, έπρεπε κι αυτός να δώσει… εξετάσεις «εξυγίανσης». Ο Κιοτζένης ορίζεται για έβδομο ματς στο φετινό πρωτάθλημα.


Σφυρίζει τρίτη φορά

Ενας διαιτητής που το καλοκαίρι έμεινε εκτός πινάκων, επειδή είχε χαμηλές βαθμολογίες ορίστηκε στο ματς ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός. Αυτός είναι ο Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτ/νίας) που επανήλθε τον Δεκέμβριο παράνομα στους πίνακες, ο ορισμός του οποίου αποτελεί έκπληξη, αφού και φέτος δεν αποφεύγει τα λάθη. Ο 41χρονος ρέφερι σφυρίζει για τρίτη φορά παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, και μάλιστα στην Τούμπα. Στις 27/05/15 διαιτήτευσε ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-0 (πλέι οφ) και στις 13/03/13 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0.

ΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ 28ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ (ΚΥΡΙΑΚΗ, ΩΡΑ 19:00)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΕΛ
Διαιτητής: Μπλάνας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Καλφάκης (Χανίων),
Βεργέτης (Αρκαδίας)
4ος: Ρατσιάτος (Αργολίδας)
Παρατηρητής: Φλώτσιος (Βοιωτίας)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΞΑΝΘΗ
Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθήνας),
Τζαφόλιας (Ανατολικής Αττικής)
4ος: Ζαραβίνος (Αθήνας)
Παρατηρητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας)

ΠΑΟΚ-ΠΑΟ
Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτ/νίας)
Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας),
Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)
4ος: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Παρατηρητής: Μπίκας (Χαλκιδικής)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ
Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας)
Βοηθοί: Μεσσήνης,
Γκαβέρας (Αχαΐας)
4ος: Μπουμαρσόπουλος (Λάρισας)
Παρατηρητής: Κύρκος (Θεσπρωτίας)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
Διαιτητής: Σελίμος (Λακωνίας)
Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας),
Παλαμιδάς (Λακωνίας)
4ος: Μιχελής (Πειραιά)
Παρατηρητής: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΗΡΑΚΛΗΣ
Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)
Βοηθοί: Τουμπακάρης (Αθήνας),
Δημητριάδης (Καστοριάς)
4ος: Πουλημάς (Κέρκυρας)
Παρατηρητής: Μαζαράκης (Κεφαλληνίας)

ΑΕΚ-ΚΕΡΚΥΡΑ
Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Σταθόπουλος (Ηλείας),
Πήττας (Ηλείας)
4ος: Γιαννουλάκης (Χανίων)
Παρατηρητής: Λιόλιος (Λάρισας)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Διαιτητής: Κιοτζένης (Ξάνθης)
Βοηθοί: Καρατζίκας,
Κουντουρέλλης (Αθήνας)
4ος: Τίκας (Καρδίτσας)
Παρατηρητής: Μπερσής (Αρκαδίας)