Σχέδιο-σοκ για ...σφαγή διαιτητών και βοηθών

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

*** «Ψαλίδι» στον αριθμό των ρέφερι της Superleague, «φωτογραφικός» κανονισμός για όριο ορισμών για συμμετοχή στα σεμινάριο, εκτός πινάκων οι πρώην βοηθοί από τον πίνακα των παρατηρητών της μεγάλης κατηγορίας
***Θα μείνουν μόνο όσοι έχουν... σφραγίδα συγκεκριμένων ΠΑΕ;
***Αν φυσικά προλάβουν οι Τριτσώνης και Κουκουλάκης και δεν έχουν φύγει 


Σοκ προκαλούν οι πληροφορίες για το σχέδιο της επόμενης μέρας στη διαιτησία, ενόψει των αξιολογήσεων των διαιτητών για την επόμενη σεζόν, πάντα σε συνδυασμό με τις αλλαγές που ετοιμάζουν στους κανονισμούς, ώστε να επαναλαμβάνουν τη γνωστή… καραμέλα πως «το θέλει η FIFA».
Σύμφωνα με πληροφορίες, στον κανονισμό θα περάσουν τον αριθμό των διαιτητών για κάθε κατηγορία και δεν θα αποφασίζει η ΕΠΟ όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Ετσι οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης θα βάλουν όριο 22 διαιτητών για τον πίνακα της Superleague. Με δεδομένο ότι αυτήν τη στιγμή στελεχώνεται από 32 ρέφερι, ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι θα γίνει.
Το καλοκαίρι έρχεται «σφαγή των αμνών». Οι αλλαγές σημαίνουν ότι θα φύγουν δέκα ρέφερι συν τον αριθμό όσων θέλουν να ανεβάσουν από τη Football League. Δηλαδή, ειδικά για τον πίνακα της Λίγκας, στον… αέρα είναι περισσότεροι από αυτούς που δεν ορίζονται καθόλου ή ορίζονται μια στο τόσο! Αντε να είναι ένας-δύο λιγότεροι, σε περίπτωση που υπάρξουν αντιδράσεις και ο αριθμός των διαιτητών της μεγάλης κατηγορίας δεν θα είναι 22 αλλά 24!
Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα για τους βοηθούς. Αυτήν τη στιγμή ο πίνακας της μεγάλης κατηγορίας απαρτίζεται από 63 άτομα και οι βοηθοί πολύ δύσκολα θα είναι πάνω από 45, δηλαδή ο αριθμός των διαιτητών επί δύο (44). Τι σημαίνει αυτό; Θα φύγουν 20 και λίγοι είναι, αφού πρέπει να ανέβει κόσμος από τη δεύτερη κατηγορία.
Τριτσώνης και Κουκουλάκης δείχνουν ότι δεν έχουν σχέδιο. Ανέλαβαν στο τέλος Νοεμβρίου και αρχές Δεκεμβρίου επανέφεραν παράνομα στους πίνακες διαιτητές και βοηθούς οι οποίοι δεν είχαν αξιολογηθεί το καλοκαίρι. Τώρα πρέπει να… αδειάσουν τους πίνακες.
Ολα δείχνουν ότι σε περίπτωση εκλογών, Τριτσώνης, Κουκουλάκης θα φύγουν από την ΚΕΔ. Ομως, οι κανονισμοί θα έχουν ψηφιστεί από πριν. Προβλέπουμε ότι θα αλλάξουν…


ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ δίδυμο της ΚΕΔ θα βάλει όριο 22 διαιτητών στη Superleague και θα φύγει πολύς κόσμος


Με… σφραγίδα των ΠΑΕ
Εφόσον δεν γίνουν εκλογές και δεν φύγουν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, υπάρχει ένα μεγάλο θέμα. Οι πίνακες θα είναι ανάλογοι με τους ορισμούς που κάνουν. Κατά σύμπτωση δεν ορίζονται διαιτητές και βοηθοί οι οποίοι είναι ανεπιθύμητοι σε συγκεκριμένες ΠΑΕ. Μάλιστα οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έχουν δώσει κάποια ονόματα στη δημοσιότητα, είτε με τη μορφή επίσημων δηλώσεων είτε με τη μορφή διαρροών και οι ρέφερι που δεν ορίζονται είναι οι ίδιοι με αυτούς που δεν θέλουν οι πρώην σύμμαχοι. Αυτοί είναι οι πρώτοι που θα φύγουν, άρα οι πίνακες θα έχουν… σφραγίδα συγκεκριμένων ΠΑΕ.


Στόχος
Οι διαιτητές που είναι στις «μαύρες λίστες» των ομάδων κακώς δεν ορίζονται. Δεν κατηγορούνται για κάτι και με την τακτική τους οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης τους στοχοποίησαν τόσο στον ποδοσφαιρικό κόσμο όσο και στο επαγγελματικό, φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον τους. Κακώς οι ρέφερι δεν αντέδρασαν, αφού έχουν υπογράψει διοριστήριο που προβλέπει… έξωση για σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα, αν παραβιάσουν τους όρους ή αν αδυνατούν να προσφέρουν υπηρεσίες.


«Μέντιουμ»
Το διοριστήριο δεν δεσμεύει μόνο τους διαιτητές, δεσμεύει και την ΚΕΔ, δηλαδή έπρεπε να ορίζονται άπαντες και να υπάρχει ισονομία, κάτι που δεν ισχύει επί ημερών των Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Αλλωστε με δυο μέτρα και με δυο σταθμά επιβάλλονται και τιμωρίες. Εγιναν… μέντιουμ και έφτασαν στο σημείο να ξεχωρίζουν τα ανθρώπινα λάθη!


Συμπτώσεις
Οι διαιτητές και οι βοηθοί που μπαίνουν σε βαθιά κατάψυξη και ορίζονται μετά από τρεις (και βάλε μήνες) είναι και όσοι στοχοποιούνται από τους καραγκιόζηδες της προπαγάνδας, η οποία υπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένων ΠΑΕ. Φαίνεται σχέδιο εξόντωσης διαιτητών και βοηθών, πέραν όσων βρίσκονται στις «μαύρες λίστες» ομάδων. Τιμωρήθηκαν βοηθοί ακόμη και για φάσεις που δεν ήταν οφσάιντ! Αντίθετα άλλοι κάνουν συνέχεια λάθη, όμως επιστρέφουν… δριμύτεροι.


Το… μέλλον
Οι ορισμοί είναι πολιτική, όπως και οι αξιολογήσεις. Γιατί να αλλάξουν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης ενόψει των νέων πινάκων; Αν αυτοί αξιολογήσουν τους ρέφερι βλέπουμε τα ίδια, καθώς θα μείνουν όσοι υποκλίθηκαν στο… συνεργείο; Τυχαία άρχισαν και τα… μηνύματα στήριξής τους μέσω της προπαγάνδας των ΠΑΕ ότι τάχα τους θέλει η FIFA;



Φωτογραφικό… μαχαίρι
H ΚΕΔ των παράνομων Τριτσώνη, Κουκουλάκη ετοιμάζει «φωτογραφικό» κανονισμό για να μην καταστεί δυνατό να αξιολογηθούν οι ρέφερι και οι βοηθοί που είναι ανεπιθύμητοι. Σύμφωνα με πηγές, για να πάρουν κάποιο ρέφερι ή βοηθό στο σεμινάριο της Λίγκας, ώστε να είναι ανοιχτός ο δρόμος για να μείνει στους πίνακες, θα πρέπει να έχει σφυρίξει πέντε ματς της τρέχουσας σεζόν. Για να τους ξεφτιλίσουν θα τους… στέλνουν στο σεμινάριο της Football League.


Μπλόκο σε παρατηρητές
Μέσω του κανονισμού θα… αδειάσουν και τον πίνακα των παρατηρητών της Superleague. Θέλουν να βάλουν στον κανονισμό να μην μπορούν να αξιολογηθούν στη μεγάλη κατηγορία όσοι είναι πρώην βοηθοί, ακόμη και οι διεθνείς! Αρα, δεν μπορούν να μείνουν 5-6 άτομα. Και εδώ θα βάλουν μπρος την… καραμέλα της FIFA, άσχετα αν στον κανονισμό δεν υπάρχει διαχωρισμός διαιτητών και βοηθών. Με βάση όλα αυτά μόνη λύση είναι να φύγουν Τριτσώνης, Κουκουλάκης.


Ποιος ευνόησε περισσότερο την ΑΕΚ; Ο Μάνταλος (Καβάλας) στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ή ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό; Μεγάλο το δίλημμα, αλλά νομίζουμε ότι ο Μάνταλος είναι αξεπέραστος επειδή επέτρεψε και την είσοδο παραγόντων της στα αποδυτήρια. Πάντως, και στις δυο περιπτώσεις έγινε… επίδειξη δύναμης.

Ο Παπαδόπουλος δεν έδωσε ένα πέναλτι, σφύριξε άλλο που δεν ήταν, δεν απέβαλε τους Μάνταλο, Λέτο, αλλά κατά τα άλλα το… συνεργείο της προπαγάνδας έκρινε ότι δεν αλλοίωσε το αποτέλεσμα. Ισχύει ότι με αυτήν τη γελοία δικαιολογία ο Θεσσαλονικιός ρέφερι, που τον προορίζουν και για διεθνή, δεν θα τιμωρηθεί από τον παρατηρητή Κάκο (Κέρκυρας); Μη χαθεί ένα μεγάλο ταλέντο…