Εβαλαν κοριούς και στα γραφεία των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού

www.parapolitika.gr

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών αλλά και της Αρχής Δοασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών βρίσκονται οι 51 κλήσεις με συνακροάσεις των τηλεφωνικών κέντρων του ΚΚΕ με το ΠΟΤΑΜΙ, τον ΣΥΡΙΖΑ,την Ένωση Κεντρώων, τη Νέα Δημοκρατία αλλά και τις ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΠαναθηναΊκος.
Όπως αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ της η Γιάννα Παπαδάκου στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του ΤΥΠΟΥ το ζητούμενο είναι να εντοπιστούν τα κέντρα των 13 χωρών τα οποία οργάνωσαν τις συνακροάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το έγκλημα των υποκλοπών.
Η εφημερίδα αποκαλύπτει ολόκληρο το έγγραφο του πορίσματος της ΑΔΑΕ από το πρώτο στάδιο των υποκλοπών, τις επίμαχες ημερομηνίες κατά τις οποίες έγιναν οι κλήσεις αλλά και το τι προέκυψε από τους επιτόπιους ελέγχους στους παρόχους τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μάλιστα μία κλήση τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 ο καλών μίλησε στην τηλεφωνήτρια όπως αποκάλυψαν τα στελέχη του ΚΚΕ στην ΑΔΑΕ.

Μέσα στο πόρισμα υπάρχει ειδική αναφορά και στις ΠΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Συγκεκριμένα το διάστημα 5 Απριλίου 2017 από τις 13:45 μέχρι τις 14:30, όταν στις 14:20 υπάρχει εισερχόμενη κλήση με απόκρυψη προς το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ, η τηλεφωνήτρια απάντησε «παρακαλώ ΚΚΕ», μια άλλη φωνή απάντησε «ΠΑΕ Ολυμπιακός» και μια τρίτη που προστέθηκε μετά ανέφερε «ΠΑΕ Παναθηναϊκός».