Ακραία απόγνωση

Στο κόκκινο η απόγνωση των κάθε λογής παπαγάλων (με ή άνευ δείπνου στην Καισαριανή)! Οι προσπάθειες τους να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός με αφαίρεση βαθμών είναι "συφοριασμένες σαν των Τρώων" κι αυτό, όπως και να το κάνεις, δεν αντέχεται.
Τρεις μέρες τώρα κινητοποίησαν κάθε πιθανή (και δυνατή) διάταξη του Πειθαρχικού Κώδικα, προχώρησαν σε κάθε δυνατό συνδυασμό, δημοσιοποίησαν κάθε φαντασιακή ερμηνεία των γεγονότων, ζήτησαν και πήραν δεκάδες εκτιμήσεις ειδικών του κώλου αλλά εις μάτην. Το επιδιωκόμενο συμπέρασμα δεν προκύπτει με κανένα συσχετισμό, άρα ... χέσε μέσα Πολυχρόνη κλπ.
Τελευταία ανακάλυψη ... η ΔΕΑΒ! Η οποία ΔΕΑΒ συντάσσει και εκθέσεις (αν δεν το ξέρετε). Τις οποίες παραλαμβάνει, έμπλεος αγωνιστικού παλμού, ένας αναπληρωτής πρόεδρος, ονόματι Ζήσης Μπέλλος, που επιβίωσε στην εν λόγω κυβερνητική αλλαξοκωλιά από την περίοδο πρωθυπουργίας του Σαμαρά ( ρουσφέτι του Μπαλτάκου λόγω κοινής παναθηναϊκής προέλευσης) και εξακολουθεί, ο μέγας αυτός παράγων του αθλητισμού, να προτάσσει τα στήθια του απέναντι στη βία, η οποία , με τη σειρά της, μόλις τον δει τρέχει να κρυφτεί.
Αυτή η ΔΕΑΒ (με την οποία δεν ασχολείται κανείς στην Ελλάδα πλην των κυβερνητικών σοφυγγοκωλάριων) είχε στείλει "παρατηρητή" στο Καραϊσκάκη, ο οποίος συνέταξε (και κατέθεσε αρμοδίως) σχετική έκθεση, η αξιοπιστία της οποίας είναι ευθέως ανάλογη της κυβερνητικής αντίστοιχης, δηλαδή ξύνει τον πάτο του βαρελιού. Που καταλήγει αυτή η έκθεση; Κανείς δεν ξέρει. Η τύχη της αγνοείται. Το χειρότερο; Ούτε ως ακραία φαντασία δεν προκύπτει η αξιοποίηση της στην ποδοσφαιρική πειθαρχική διαδικασία και επ΄αυτού υπάρχουν ήδη και αποφάσεις των κορυφαίων δικαστικών οργάνων του ποδοσφαίρου από τότε που ένας δικαστής ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι να καλεί ΠΑΕ σε απολογία με εκθέσεις μη ποδοσφαιρικών εντεταλμένων οργάνων. Τελεία και παύλα.
Γνωρίζουν οι κάθε λογής παπαγάλοι την αξία της έκθεσης της ΔΕΑΒ; Πολύ καλά και από πρώτο χέρι. Τι τους οδηγεί στην έσχατη κατάντια να επικαλούνται στην ποδοσφαιρική πειθαρχική διαδικασία εκθέσεις ανύπαρκτων επιτροπών και κυβερνητικών εντεταλμένων; Η ακραία απόγνωση για την θορυβώδη κατάρρευση ενός ιδεολογήματος που ξεκίνησαν να στήνουν και το οποίο κατέληξε στα δημοσιογραφικά σκουπίδια που με τεράστια ευκολία παράγουν καθημερινά.
Ο Ολυμπιακός (και η κάθε άλλη ΠΑΕ.) θα τιμωρηθούν (αν κριθεί από τα δικαστικά όργανα) με βάση αποκλειστικά τις εκθέσεις των αρμοδίων (και αναγνωρισμένων) ποδοσφαιρικών οργάνων ( διαιτητής, παρατηρητής αγώνα κ.λ.π.). Από όλα τα υπόλοιπα "όργανα" κάθε είδους το μόνο που μπορεί να μετάσχει στη διαδικασία, σε ρόλο εντελώς συμπληρωματικό των αντίστοιχων ποδοσφαιρικών οργάνων, είναι η Αστυνομία. Κανείς άλλος και για κανένα λόγο.
Επίσης, κάτι άλλο που κανείς δεν μπορεί να ξεχνάει. Δίωξη αποκλειστικά με βάση την έκθεση της Αστυνομίας δεν νοείται, δεν γίνεται δεκτή, είναι παράνομη και παράτυπη και δεν μπορεί να οδηγήσει στην παραμικρή τιμωρία.
Όποιος σκέφθηκε να ασκήσει σε βάρος του Ολυμπιακού δίωξη με βάση αποκλειστικά την έκθεση της αστυνομίας προσέφερε πολύ κακές υπηρεσίες στον εαυτό του και στη θέση που κατέχει. Ας το ξαναδεί το θέμα. Καιρός υπάρχει πολύς. Πουθενά στον πλανήτη δεν υπάρχει (και δεν προβλέπεται) δίωξη με βάση έκθεση της αστυνομίας.

Υ.Γ. Την επόμενη φορά δεν είναι κακό να επικαλεστεί κάποιος εναντίον του Ολυμπιακού έκθεση με βάση τις εικόνες από τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους που ελέγχουν οι μυστικές υπηρεσίες... Τουλάχιστον, θα μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι... από άλλο πλανήτη!!!