Κανόνας οι αδικίες από τον Παπαπέτρου

***Το… μητρώο των λαθών των δυο βοηθών που είναι σήμερα στο «Γ. Καραϊσκάκης»
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Και η επιλογή του διεθνούς Τάσου Παπαπέτρου (Αθηνών) για τον σημερινό ημιτελικό Ολυμπιακός-ΑΕΚ «παραπέμπει» σε προηγούμενες από το παράνομο δίδυμο της ΚΕΔ των Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Αν ο 32χρονος διαιτητής δεν είχε αδικήσει τον Ολυμπιακό, τόσο στον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο όσο και στα Γιάννινα και δεν είχε ευνοήσει την ΑΕΚ στο Αγρίνιο, άσχετα αν ηττήθηκε από τον Παναιτωλικό, καθώς σημασία έχει με ποια φιλοσοφία παίζει ένας διαιτητής, και πρόσφατα με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, θεωρούμε πως μπορεί να μη σκέφτονταν τον βάλουν.
Πάντως, η επιλογή εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο, επειδή ο Παπαπέτρου είναι ένας διαιτητής που μόνιμα αδικεί τον Ολυμπιακό, απόδειξη ο μη καταλογισμός έντεκα πέναλτι σε πέντε προηγούμενα ματς. Για όσους υποστηρίξουν ότι είναι διεθνής, υπάρχει ένα μεγάλο… αλλά. Ο 32χρονος διαιτητής πήρε το σήμα της FIFA χωρίς να έχει παίξει ένα ντέρμπι! Το εκπληκτικό είναι πως το Ολυμπιακός-ΑΕΚ είναι το τρίτο της καριέρας του, ενώ φέτος έχει παίξει και τα άλλα δύο (Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-0).
Ενας διαιτητής για να εξελιχθεί χρειάζεται και την ανάλογη διαχείριση. Κάτι που, ανάμεσα στα πολλά, δεν «έχουν» οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι απλά να ορίζουν και δη στον Ολυμπιακό, σύμφωνα πάντα με τις επιλογές τους, να στέλνουν διαιτητές που τον έχουν αδικήσει, ενώ στους άλλους βάζουν τους ίδιους και τους ίδιους.
Στη διαιτησία ζούμε τα ίδια και τα ίδια. Στον περσινό τελικό Κυπέλλου, όπως και στα παιχνίδια του πρώτου γύρου, τους είχε πιάσει μανία να βάζουν τον Σιδηρόπουλο. Τώρα, βρήκαν τον Παπαπέτρου, άσχετα αν έπρεπε να είναι τιμωρημένος για τα λάθη του υπέρ της ΑΕΚ στο 3-0 του ΟΑΚΑ, καθώς το ματς έγινε στις 12 Μαρτίου, όμως τη γλίτωσε επειδή τάχα δεν αλλοίωσε το αποτέλεσμα.

Ο ΡΕΦΕΡΙ έπρεπε να είναι τιμωρημένος για τα λάθη του υπέρ της ΑΕΚ στο ματς με τον ΠΑΟΚ

Ολα είναι… καρμπόν

Είναι σαν να έρχονται οι Σιδηρόπουλος, Μάνταλος κτλ.! Δηλαδή, η επιλογή Παπαπέτρου έχει πολλά κοινά: 1) Με του Σιδηρόπουλου που είδαμε τι έκανε στα εντός με ΠΑΟ και ΑΕΚ, 2 ) Του Κύζα που «φρέναρε», πάντα αγωνιστική η κριτική για όλους τους ρέφερι, τον Ολυμπιακό στην Τρίπολη και δεν έδωσε πέναλτι και δύο αποβολές κατά του ΠΑΟΚ στην Τούμπα,3) Του Μάνταλου στην Ξάνθη ενώ όλοι θυμόμαστε την ανεκδιήγητη διαιτησία του με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και του Κομίνη που αδίκησε τον Ολυμπιακό με την Ξάνθη και στη Λεωφόρο.

Ο λόγος

Γιατί ο Παπαπέτρου δεν έπρεπε να μπει στον σημερινό ημιτελικό Κυπέλλου; Για την ακρίβεια πρόκειται για έναν ακόμη λόγο, καθώς ο Αθηναίος είχε αδικήσει τον Ολυμπιακό στον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο (0-0), όπου δεν έδωσε πέναλτι σε χέρι του Ζησόπουλου στο 33’. Ο παίκτης της ομάδας του Περιστερίου το είχε απλωμένο και έκανε κίνηση προς την μπάλα. Θυμάστε ότι μετά ακολούθησαν Αρετόπουλος, Κωσταράς.

Οι κάρτες
Δεν είναι μόνο ότι ο Παπαπέτρου δεν δίνει με τίποτα πέναλτι στον Ολυμπιακό, για να βγάλει και κάρτα πρέπει να γίνει… αίτηση. Με τη μέθοδο της συζήτησης με τους παίκτες, ο 32χρονος ρέφερι χαρίζει κάρτες. Ομως, τι θα γίνει αν οι φιλοξενούμενοι μπουν στο γήπεδο, όπως με τον Μάνταλο (Καβάλας) στο ΟΑΚΑ;


Τι έκανε
Στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0, ο Παπαπέτρου έβγαλε το ματς με τέσσερις κίτρινες (3-1), ενώ στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-0 απέβαλε εύκολα τον Μαλεζά με δεύτερη κίτρινη, ενώ έδειξε δύο στην ΑΕΚ και μία ακόμη στους φιλοξενούμενους. Πάντως, σε αυτό το ματς υπήρχαν θέματα με τα δύο γκολ, ενώ δεν έδωσε και ένα πέναλτι στους Θεσσαλονικείς. Δηλαδή, πέρα από την αγωνιστική κριτική, επικράτησε η… εξυγίανση του Θωμά και της… Κοντής.


Πρεμιέρα

Ο Παπαπέτρου πρώτη φορά αγωνίζεται με επιπρόσθετους διαιτητές (Κύζας, Θάνος), αλλά πού να το λάβουν αυτό υπόψη τους οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, που και από αυτό αποδεικνύεται ότι δεν μπορούν να αξιολογήσουν σωστά τους αγώνες! Πάντως, πριν το ματς θα προηγηθεί σύσκεψη της διαιτητικής ομάδας σε χώρο που θα επιλεγεί και όχι στο γήπεδο.


Το… μητρώο του βοηθού
Οταν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης πρέπει να κάνουν ορισμούς, δεν αναζητούν τι έχει κάνει αυτός που επιλέγουν. Ο πρώτος βοηθός Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας) είχε αδικήσει τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με την ΑΕΚ (3-0). Στο 17’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν το πρώτο τους κόρνερ σε φάση που προηγήθηκε οφσάιντ, το οποίο δεν καταλόγισε ο Θεσσαλονικιός. Επίσης, στο 45’ ο ίδιος άφησε επίθεση της ΑΕΚ με δύο παίκτες να είναι οφσάιντ!


Τα λάθη του δεν λείπουν

Συνεχίζουμε με τον Λάζαρο Δημητριάδη, ο οποίος στο ματς Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0 έκανε και τρίτο λάθος σε βάρος των Πειραιωτών, καθώς στο 62’ ο Χριστοδουλόπουλος μπροστά του πήγε με τις τάπες στον Φιγκέιρας, όμως δεν είπε στον Σιδηρόπουλο να δώσει φάουλ και κάρτα. Επίσης, στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (3-0) σταμάτησε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Σεμπά στο 75’. Στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (1-0) σταμάτησε επίθεση του Ανσαριφάρντ, πάλι με ανύπαρκτο οφσάιντ, ξανά στο ίδιο λεπτό (75’)!


Επικίνδυνος είναι και ο έτερος βοηθός Χασάν Κούλα (Ξάνθης). Ηταν με τον Παπαπέτρου στο πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο και προς το τέλος του αγώνα ο Τόνσο δημιούργησε ευκαιρία από θέση οφσάιντ, ενώ δεν είπε στον Παπαπέτρου να αποβάλει τον Πλατέλλα, παρότι άκουσε τα… γαλλικά, διαμαρτυρόμενος τάχα ότι του έγινε πέναλτι.

Φουλ της… εξυγίανσης είναι ο διαιτητής (Παπαπέτρου της ΕΠΣ Αθήνας), οι βοηθοί (Δημητριάδης της Μακεδονίας και Κούλα της Ξάνθης), οι επιπρόσθετοι (Κύζας της Δράμας, Θάνος των Γρεβενών) μέχρι και ο τέταρτος Καραντώνης της ΕΠΣ Ημαθίας! Θυμίζουμε ότι ο Μελισσανίδης είχε πάει τόσο στην ετήσια εκδήλωση της ΕΠΣ Αθήνας όσο και της ΕΠΣ Γρεβενών. Και οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης υποτίθεται ότι κάνουν ορισμούς…