Παραπέμπονται Παπαπέτρου, Κύζας, παρότι έπρεπε ήδη να είχαν βγει εκτός πινάκων

***Αν θέλει κάποιος να λέγεται διαιτητής είναι αδύνατον να μη βλέπει το χέρι του Πατίτο πριν το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ
***Στη Λεωφόρο (ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 2-0) γιατί δεν τους ξέφυγε φάση μέσα στην περιοχή, άσχετα αν αποφάσισαν λάθος ή σωστά;
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ 
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τόσο μεγάλο λάθος σημαίνει διαγραφή

Υπάρχουν λάθη και λάθη… Όμως, ο χαρακτηρισμός που ταιριάζει για αυτό των Τάσου Παπαπέτρου (Αθηνών) και Γιώργου Κύζα (Δράμας), διαιτητή και επιπρόσθετου, αντίστοιχα, του πρώτου ημιτελικού Κυπέλλου Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2, οι οποίοι δεν είδαν ότι ο Πατίτο Ροντρίγκες χρησιμοποίησε και το χέρι του στη φάση του δεύτερου γκολ, δεν είναι από τους συνηθισμένους. Διαλέγετε και παίρνετε, καθώς πρόκειται για απαράδεκτο, κραυγαλέο, αδικαιολόγητο, αδιανόητο μέχρι και μη αποδεκτό λάθος, είναι κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που μπορεί να δώσει κάποιος. Το πιο επιεικές συμπέρασμα που μπορεί να βγει, με βάση τη συγκεκριμένη φάση, είναι ότι πρόκειται για λάθος ανικανότητας. Και οι δυο έπρεπε να δουν το χέρι του Πατίτο.
Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για λάθος που είναι τόσο μεγάλο και δεν είναι συνηθισμένο λάθος, παρά αλλοίωσε και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιτελικού Κυπέλλου στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ακριβώς για αυτό, οι Παπαπέτρου και Κύζας, διεθνείς διαιτητές και οι δυο, δεν πρέπει να μείνουν στους πίνακες.
Αν ένας διαιτητής δεν μπορεί να δει μια τόσο εξόφθαλμη παράβαση, πολύ απλά σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει ούτε το σήμα του απλού διαιτητή. Τα άλλα, ότι τάχα η φάση ήταν γρήγορη ή δύσκολη, αποτελούν δικαιολογίες της κακιάς ώρας. Ούτε ότι χρειάζονται πολλά ριπλέι για να καταλάβει, ακόμη και ένας ρέφερι τοπικού πρωταθλήματος, τι έγινε. Ο λόγος είναι ότι ξεκάθαρα φαίνεται ότι ο Πατίτο σκόραρε σε δεύτερο χρόνο και πως η μπάλα σταμάτησε την πορεία της. Προσοχή, τη φάση ελέγχουν δυο διαιτητές.
Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί αν ένα τέτοιο λάθος γινόταν υπέρ του Ολυμπιακού. Όμως, η προπαγάνδα είναι και… μέντιουμ, μπαίνει μέσα στα κεφάλια των διαιτητών για να τους δικαιολογεί με ισχυρισμούς που γελάει και το παρδαλό κατσίκι που γλίτωσε από τη… σφαγή του Πάσχα.

ΟΙ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ, Κύζας δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν ως διαιτητές, παραμένοντας στον πίνακα

Παραπέμπονται και οι δυο


Τιμωρία ενόψει για τους Παπαπέτρου και Κύζα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από την ΚΕΔ το δίδυμο της… συμφοράς παραπέμπεται για τη φάση του 64ου λεπτού του αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2, δηλαδή για τη φάση που ο Πατίτο σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι, δηλαδή απέκτησε πλεονέκτημα, και μετά την έστειλε στα δίχτυα. Όλα αυτά προκύπτουν από την έκθεση του παρατηρητή διαιτησίας του αγώνα της Μεγάλης Πέμπτης, Χαράλαμπου Καρατζά (Εύβοιας), ο οποίος πρέπει να είδε τη φάση στο βίντεο, διαπιστώνοντας το κραυγαλέο λάθος των Παπαπέτρου, Κύζα, άρα ζητεί και την τιμωρία τους.

Δημόσια

Χθες κυκλοφόρησαν κάποια δημοσιεύματα-σενάρια σύμφωνα με τα οποία ο Καρατζάς έβγαζε… λάδι τους Παπαπέτρου και Κύζα, όμως δεν ισχύει τίποτα. Προκαλούμε την ΚΕΔ να δώσει στη δημοσιότητα την έκθεσή του για να δει ο κόσμος ότι ισχύει αυτό που γράφουμε εμείς, δηλαδή ότι ο Καρατζάς «στέλνει» το απαράδεκτο δίδυμο του διαιτητή και του επιπρόσθετου, αντίστοιχα, καθώς κανονικοί ρέφερι θα έβλεπαν το χέρι του Πατίτο. 

Εξέλιξη
Η προπαγάνδα μας ενημέρωνε ότι οι Παπαπέτρου, Κύζας δεν τιμωρούνται από τον παρατηρητή διαιτησίας επειδή δεν επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα! Σε ποιο σινεμά παίζεται αυτό το… έργο για να το δούμε και εμείς; Για να μας πείσουν πρόσθεταν ότι το χέρι δεν φαίνεται στο ριπλέι. Όμως, υπάρχουν μέχρι και φωτογραφίες!

Γραμμή

Ξεκάθαρα, άλλη μια απόδειξη πλέον, οι τύποι της προπαγάνδας, για τους οποίους βγαίνει το συμπέρασμα ότι υπηρετούν συμφέροντα συγκεκριμένων ΠΑΕ με την ελπίδα να επιβιώσουν, τα κάνουν αυτά, δηλαδή παραπληροφορούν ότι δεν τιμωρούνται Παπαπέτρου, Κύζας και με τον τρόπο αυτό στέλνουν μηνύματα σε διαιτητές, βοηθούς κτλ, ώστε να συνεχίσουν να αδικούν τον Ολυμπιακό. Επίσης, ξεκάθαρα όσοι ρέφερι κάνουν το τελευταίο έχουν μέχρι και επικοινωνιακή ασυλία.

Ευθύνη

Οσοι είδαν το ριπλέι και μετά τον Κύζα να δείχνει στον Ντα Κόστα ότι η μπάλα βρήκε το σώμα του Πατίτο, θα συμφωνήσουν ότι πρόκειται για στιγμιότυπο που βγάζει πολύ γέλιο. Ταυτόχρονα εκτίθεται ανεπανόρθωτα ο ρέφερι της ΕΠΣ Δράμας. Ευθύνη για το λάθος έχει και ο πρώτος βοηθός Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας).

Αλλοι όμως τα είδαν

Η ατυχία για τους Παπαπέτρου και Κύζα είναι ότι έγιναν παρόμοιες φάσεις και στον άλλο ημιτελικό, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0, κάτι που φυσικά εκθέτει το δίδυμο του «Γ. Καραϊσκάκης». Στην πρώτη περίπτωση η μπάλα χτύπησε στην ωμοπλάτη του Κρέσπο, μετά από σουτ του Μπεργκ και στη δεύτερη ο Χουλτ ανέκοψε με το χέρι προσπάθεια του Μάτος. Δεν εξετάζουμε αν αποφάσισαν σωστά, όμως ο Σιδηρόπουλος συζήτησε για τις φάσεις με τον επιπρόσθετο Κομίνη!

Ο Μάνταλος χαίρεται
Από προκύπτει η έντονη φημολογία ότι ο διαιτητής Μάνταλος (Καβάλας) θα επιστρέψει στους ορισμούς; Πάντως, από το ρεπορτάζ δεν βγαίνει ότι επικοινώνησε με τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη για να τον διαβεβαιώσουν ότι θα τον βάλουν σε κάποιο ή κάποια από τα επόμενα παιχνίδια. Παραμένει άγνωστο γιατί αισιοδοξεί ο διεθνής διαιτητής ο οποίος έκανε τη χειρότερη διαιτησία της σεζόν στο παιχνίδι πρωταθλήματος ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0 με σοβαρά λάθη μόνο σε βάρος των «ερυθρολεύκων».

Γίνεται αντιληπτό, πως σύμφωνα με την έκθεση του Καρατζά (Εύβοιας) ο Παπαπέτρου τη γλιτώνει για τα δυο πέναλτι που δεν έδωσε στον Ολυμπιακό. Όμως, ας μην χαίρεται διότι και το λάθος για το οποίο τον στέλνει είναι τόσο κραυγαλέο που είναι αδύνατον να παραμείνει στους πίνακες και της νέας σεζόν.


Τριτσώνης και Κουκουλάκης έχουν εκτεθεί για μια ακόμη φορά με τις επιλογές τους. Οι διαιτητές και οι βοηθοί συζητούν τη φάση με το χέρι του Πατίτο και κρίνουν ότι δεν ήταν δυνατόν να μη το δουν, επειδή δυο ρέφερι και ένας βοηθός είχαν τον έλεγχο της περιοχής. Τουλάχιστον δεν ισχύει και πως τάχα θεώρησαν καλή την διαιτησία του Παπαπέτρου…