Καμία περίπτωση αφαίρεσης βαθμών δεν προκύπτει από την έκθεση του παρατηρητή και το φύλλο αγώνα – Αφήστε τους να ονειρεύονται…

Μόνο με κακοστημένο σκηνικό, τουλάχιστον για όποιους ξέρουν τους κανονισμούς, μπορούν να παρομοιαστούν όσα ακούγονται και γράφονται περί κινδύνου αφαίρεσης βαθμών στον Ολυμπιακό, αφού η προπαγάνδα για να πετύχει τον σκοπό της ανακαλύπτει μέχρι και περιστατικά, μετά τη λήξη του αγώνα των «ερυθρολεύκων» με την ΑΕΚ. Εμείς θα αναφερθούμε σε στοιχεία από τα οποία δεν προκύπτει ουδεμία περίπτωση αφαίρεσης βαθμών, το σίγουρο είναι μόνο το πρόστιμο, ενώ απίθανη, με βάση τα δεδικασμένα (δηλαδή προηγούμενες αποφάσεις, όταν ακόμη και πρόεδροι ομάδων την έπεφταν και καθύβριζαν διαιτητές, παρατηρητές αγώνα κτλ και οι ποινές που επιβλήθηκαν ήταν μόνο πρόστιμα), θα πρέπει να θεωρείται ακόμη και η τιμωρία της έδρας.
Η αθλητική δικαιοσύνη, στη συγκεκριμένη περίπτωση η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, εκδικάζει με βάση τα αναγραφόμενα στο φύλλο αγώνα, όπως και την έκθεση του παρατηρητή.
Όπως γράφουμε σήμερα στην εφημερίδα «ΓΑΥΡΟΣ» στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών) αναφέρεται σε λεκτικό προπηλακισμό σε βάρος των διαιτητών από δυο άτομα που δεν είχαν διακριτικά. Παράλληλα προσθέτουμε ότι η ποινή θα είναι μόνο πρόστιμο.
Αναλυτικά το φύλλο αγώνα: «Μετά την λήξη του αγώνα και ενώ κατευθυνόμασταν στα αποδυτήρια μας, δύο άνθρωποι χωρίς διακριτικά που βρίσκονταν έξω από την είσοδο των αποδυτηρίων μας, μας προπηλάκισαν λεκτικά και εμπόδισαν την είσοδο μας εντός αυτών. Μας εξύβρισαν με τις φράσεις: «Μας γ… σήμερα. Τι κάνατε ρε». Με την παρέμβαση της αστυνομίας απομακρύνθηκαν. Καμία άλλη παρατήρηση».
Παρατηρητής του αγώνα ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κεφαλληνίας, Θεμιστοκλής Βαλσαμής. Στην έκθεσή του δεν αναφέρεται σε εκτεταμένα επεισόδια αλλά σε μεμονωμένα περιστατικά. Ειδικά αναφέρεται σε προσπάθεια 2-3 ατόμων να πλησιάσουν τα αποδυτήρια των διαιτητών, όμως απωθήθηκαν με την παρέμβαση της αστυνομίας. Ο Θεμιστοκλής Βαλσαμής δεν αναφέρεται σε τραυματισμό αστυνομικών, παρά σε τάσεις λιποθυμίας που ένας λόγω της έντασης για να μην υπάρξουν προβλήματα.

Πείτε καληνύχτα στην προπαγάνδα και Καλό Πάσχα σε όλους μας. Ο Ολυμπιακός δεν κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών.