Από πού προκύπτει ότι οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης έχουν δικαίωμα να βγάλουν πίνακες;

Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA είναι συγκεκριμένη και παραχωρεί στην ΠΔΕ/ΕΠΟ συγκεκριμένες αρμοδιότητες, άσχετα τι έχει κάνει και τι δεν έχει κάνει η ίδια (π.χ. απολύσεις υπαλλήλων). Επιπλέον από την επιστολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου με ημερομηνία 14 Οκτωβρίου 2016 δεν προκύπτει ότι δίδονται αρμοδιότητες για τη διαιτησία, άσχετα τι έκανε ο Κουτσοκούμνης σε συνεργασία με την υπόλοιπη ευρωπαϊκή, αλλά και ταυτόχρονα ελληνική παροικία στην Ελβετία. Ασχετα αν λένε ότι οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης έχουν υπογράψει τριετές συμβόλαιο ή το άλλο… ανέκδοτο, σύμφωνα με το οποίο  το παράνομο δίδυμο της ΚΕΔ θα παραμείνει και μετά την εκλογή της νέας διοικήσης της ΕΠΟ.
Με βάση την επιστολή της FIFA οι αρμοδιότητες της ΠΔΕ/ΕΠΟ είναι οι εξής:
«Υπό αυτές τις συνθήκες, και σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 2 του Καταστατικού της FIFA, το Συμβούλιο αποφάσισε να διορίσει μια επιτροπή εξομάλυνσης της οποίας τα καθήκοντα θα είναι:
- να εκτελεί τις καθημερινές υποθέσεις της ΕΠΟ
- να αναθεωρήσει τους σχετικούς κανονισμούς προκειμένου να τους εναρμονίσει με τα πρότυπα  της FIFA εάν είναι απαραίτητο
- να συνεχίσει τις συζητήσεις με τις αθλητικές αρχές σχετικά με την τροποποίηση των εθνικών νόμων σε στενή συνεργασία  με τη FIFA και την UEFA
- να οργανώσει την εκλογή των νέων αξιωματούχων μέχρι τις 31 Μαΐου 2017 το αργότερο».
Προσέξτε οι αρμοδιότητες αυτές προκύπτουν από το καταστατικό της.
Παράλληλα η μοναδική φορά που η FIFA, στην επιστολή της με ημερομηνία 14 Οκτωβρίου 2016, αναφέρει τη λέξη διαιτησία είναι στην εξής παράγραφο:
«Το Συμβούλιο της FIFA ενημερώθηκε για τα διάφορα θέματα που αντιμετώπισε η ΕΠΟ τους τελευταίους μήνες, όπως οι τεταμένες σχέσεις με τις αρχές, που οφείλονται κυρίως στις διαφορές ανάμεσα στους εθνικούς νόμους και την ανεξαρτησία της ΕΠΟ, η παραίτηση του Προέδρου και άλλων μελών της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ λόγω δικαστικών διαδικασιών, οι ισχυρισμοί που συνδέονται με τη διαιτησία, καθώς και οι δυσκολίες διαχείρισης υποθέσεων δεοντολογίας».
Πουθενά αλλού…
Επίσης, προσέξτε ότι η Γενική Γραμματέας της, Φάτμα Σαμούρα που υπογράφει την επιστολή με τη φράση «ισχυρισμοί» για τη διαιτησία φαίνεται πως δεν υιοθέτησε τίποτα.
Αν έχουν άλλο έγγραφο ας το δώσουν στη δημοσιότητα.
Και κάτι ακόμη: Η ΠΔΕ/ΕΠΟ εγκρίθηκε από τη FIFA άσχετα αν είναι έμπνευσης της ελληνικής παροικίας στην Ελβετία. Όμως, η ΚΕΔ/ΕΠΟ, δηλαδή η τοποθέτηση των Τριτσώνη, Κουκουλάκη είναι με… σφραγίδα Κουτσοκούμνη και έμπνευσης της ελληνικής παροικίας.

Ποιο τριετές συμβόλαιο στην ΚΕΔ; Εχει στείλει η FIFA χρήματα για τους παχυλούς μισθούς της ΠΔΕ και της ΚΕΔ; Για πόσο καιρό μπορεί το ταμείο της ΕΠΟ να αντέξει τέτοιο βάρος, αν ισχύουν τα δημοσιεύματα για το ύψος των αμοιβών τους;