Μόνο για… βάρος είχε τις κάρτες ο Ζαχαριάδης!

***Δεν απέβαλε τον Στάθη, χαρίστηκε στον Σκαρντοβέλι 
*** Αποδοκιμασίες για το πέναλτι που ο Θεσσαλονικιός ρέφερι έδωσε στον Πλατανιά 
***Με μεγάλη καθυστέρηση ενώ αρχικά καταλόγισε κόρνερ
***Καμία ανάμειξη ο Λάμπρου στην υπόδειξη του πέναλτι
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Εκτός τόπου και χρόνου ήταν ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), ο ρέφερι που σφύριξε το ματς Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-1, καθώς υπέπεσε σε σημαντικά λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο. Το μεγαλύτερο ήταν ότι έδειξε κίτρινη αντί για κόκκινη στον Στάθη (78’), ο οποίος φάνηκε πως άπλωσε επίτηδες το χέρι του και χτύπησε τον Μάριν στο πρόσωπο. Παράλληλα στο ξεκίνημα του αγώνα χαρίστηκε στον Σκαρντοβέλι, ο οποίος στο 14’ σταμάτησε με φάουλ επιθετική προσπάθεια του Ανδρούτσου που έμπαινε κατά μέτωπο, όπως και στο 30’, όταν ο ίδιος παίκτης έκανε νέο φάουλ πάλι στον Ανδρούτσο, λίγο πριν μπει (από πλάγια) μέσα στην περιοχή του Πλατανιά.
Αντίθετα ο Ζαχαριάδης έδειξε εύκολα την πρώτη κίτρινη στον Ντε Λα Μπέγια (24’) και ακόμα πιο εύκολα στον Μποτία (58’). Χαρακτηριστικό του πειθαρχικού ελέγχου του 36χρονου διαιτητή είναι ότι έδειξε τέσσερις κίτρινες στους «ερυθρόλευκους» και τρεις στους Χανιώτες, ενώ τα φάουλ είναι 18-13 υπέρ του Ολυμπιακού!
Ο Ζαχαριάδης σφύριξε όπως και όλοι όσοι παίζουν τον Ολυμπιακού. Οι ρέφερι είναι φοβισμένοι και όλα τα αμφισβητούμενα τα δίνουν υπέρ των αντιπάλων. Η πίεσή του φαινόταν κυρίως στις υποδείξεις φάουλ υπέρ των γηπεδούχων, καθώς κάποια εξ αυτών άργησε να τα καταλογίσει. Οι ρέφερι δεν έχουν καταλάβει ότι όποιος εφαρμόζει τους κανονισμούς δεν πρέπει να φοβάται αλλά το ζητούμενο είναι γιατί δεν έχουν καθαρό μυαλό.
ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟΦΑΣΗ
Στην φάση του πέναλτι που καταλόγισε σε βάρος του Ολυμπιακού, αρχικά ο Ζαχαριάδης έδειξε κόρνερ υπέρ του Πλατανιά. Όμως, μετά άλλαξε την απόφασή του και πήγε στην άσπρη βούλα. Σύμφωνα με πληροφορίες για όσα ειπώθηκαν στην σύσκεψη με τον παρατηρητή Χαράλαμπο Καρατζά (Εύβοιας) ο Ζαχαριάδης υποστήριξε ότι η υπόδειξη δεν έγινε από τον πρώτο βοηθό Βασίλη Λάμπρου (Ανατολικής Αττικής) αλλά από τον ίδιο. «Αρχικά κόλλησα αλλά εγώ άλλαξα την απόφαση», υποστήριξε ο Θεσσαλονικιός ρέφερι.
Για το πέναλτι στο χέρι του Φιγκέιρας (44’), ο Ζαχαριάδης αποδοκιμάστηκε έντονα από τον κόσμο που αμφισβήτησε την απόφαση. Μάλιστα οι αποδοκιμασίες των φιλάθλων εντάθηκαν, μόλις σφύριξε τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, καθώς πήγαινε προς τα αποδυτήρια.
ΕΠΕΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
Το βίντεο είναι ξεκάθαρο και δεν χωρά αμφιβολία, άσχετα αν οι σειρήνες της προπαγάνδας προσπαθούν να κάνουν το άσπρο- μαύρο. Δεν υπάρχει επιθετικό φάουλ του Φουρτούνη πριν το γκολ (1-1) του Μάριν στο 54’, καθώς ο Καρυπίδης έπεσε μόνος του. Αν υπήρχε ο Ζαχαριάδης θα το έδινε.