Αμοιβές διαιτητών: Χειρότερα στην Superleague σε σύγκριση με Football League και Γ’ Εθνική, όπου δεν υπάρχουν οφειλές – Δεν κάνουμε πλάκα!

Είναι τουλάχιστον οξύμωρο στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι ρέφερι της Λίγκας, όσον αφορά στην καταβολή των αμοιβών τους, να είναι σε χειρότερη μοίρα (για την ακρίβεια σε πολύ τραγική μοίρα) σε σχέση με τους συναδέλφους τους των υπολοίπων κατηγοριών στους οποίους δεν οφείλεται ούτε ευρώ. Εστω και τώρα η Superleague έχει κάποια έσοδα, περισσότερα εισιτήρια κτλ αλλά η κατάσταση είναι τόσο χάλια που σύμφωνα με πληροφορίες «επέβαλαν» σε διαιτητική ομάδα να νοικιάσει αυτοκίνητο για να γλιτώσουν τα έσοδα από το ταξί, κάτι απαράδεκτο αφού δεν γίνεται ένας διαιτητής να οδηγεί πριν και μετά τους αγώνες.
Οι διαιτητές, οι βοηθοί και οι παρατηρητές της μεγάλης κατηγορίας έχουν λαμβάνειν καμιά 25αριά αγωνιστικές, αφού υπάρχουν οφειλόμενα αμοιβών ακόμη και από την περσινή περίοδο! Όμως, σε όλο τον κόσμο με εντολή της FIFA και της UEFA, που στην Ελλάδα κάνουν μόνο …εξυγίανση (χα, χα, χα!), οι αμοιβές καταβάλλονται πριν από τους αγώνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν τηρήθηκε ούτε η συμφωνία μεταξύ Γκιρτζίκη, Στράτου τα χρήματα από τις αμοιβές των διαιτητών να καταβάλλονται έστω μετά τα παιχνίδια, σε διαφορετική περίπτωση η ΚΕΔ δεν θα όριζε ξανά.
Το τελευταίο μην τον πείτε ούτε στη διοικούσα, ούτε στους Τριτσώνη, Κουκουλάκη, διότι είναι απασχολημένοι με την… εξυγίανση (χα, χα, χα!). Και επειδή η ΚΕΔ δεν ενημερώνεται από δημοσιεύματα, δεν γνωρίζει ούτε τη θέλει η FIFA, στην οποία υποτίθεται ότι λογοδοτούν, ούτε θα γνωρίζει ότι υπάρχουν οφειλές προς τους διαιτητές. Απλά τα καλα παιδιά της διαιτησίας (Τριτσώνης, Κουκουλάκης) προσπαθούν για το καλύτερο που κάθε αγωνιστική γίνεται το χειρότερο, δεδομένου ότι οι οφειλές αυξάνονται.
Με αυτά και με αυτά στην Superleague των επενδυτών οι διαιτητές έχουν ένα… βουνό από χρωστούμενα. Όμως, στην Football League και στην Γ’ Εθνική, δυο κατηγορίες (ειδικά η τρίτη) που δεν έχουν έσοδα δεν υπάρχουν οφειλές προς τους ρέφερι. Ας μην ξεχνάμε ότι η Football League φυτοζοεί, για να μην πούμε ότι χρεοκόπησε, όμως οφειλές προς τους διαιτητές δεν υπάρχουν.
Για να μην γίνουν τα ίδια και του χρόνου, ας βάλουν τουλάχιστον στον κανονισμό να μην γίνονται παιχνίδια της Superleague αν δεν προκαταβάλλονται οι αμοιβές των ρέφερι. Αν δεν ξέρουν πως είναι υποχρεωτικό ας ρωτήσουν τη FIFA και την UEFA.