Οι σωματοφύλακες του δημάρχου

Ως εξαιρετικού ενδιαφέροντος πρέπει να εκτιμήσει κανείς την ερώτηση εικοσιενός (21) βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των απόψεων του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας κ. Βασιλόπουλου  σχετικώς με τα όσα καταγγέλλει ότι  βιώνει ο ίδιος και οι συνεργάτες του στην πόλη τους με αφορμή το γήπεδο που η ΑΕΚ (ή μια ιδιωτική εταιρεία στο όνομα της)  διεκδικεί να κατασκευάσει.
Το ενδιαφέρον προκύπτει από τις υπογραφές που έχουν τεθεί κάτω από την ερώτηση, με κορυφαία αυτή του κ. Νίκου Φίλη. Την ερώτηση υπογράφει όλη, σχεδόν, η ομάδα των 53+ του κόμματος, οι διατυπώσεις που περιέχονται είναι σχετικά σκληρές, η υπεράσπιση του Δημάρχου πλήρης και το αίτημα για συγκεκριμένες απαντήσεις επαρκώς καταγεγραμμένο.
Η εξέλιξη αυτή οριοθετεί εντός του κόμματος μια ορατή διαπάλη  ιδεών και τακτικής, με το γήπεδο της ΑΕΚ να συγκεντρώνει πλέον πάνω του όλη την σκληρή εσωκομματική αντιπαράθεση, στην οποία η αριστερά έχει τεράστια εμπειρία και την οποία βγάζει στην επιφάνεια, με αφορμή ένα θέμα, κάθε φορά που θέλει να ξεκαθαρίσει λογαριασμούς.
Αν η υπόθεση του γηπέδου εμπλακεί σε αυτή την διελκυνστίδα, αν αποτελέσει πεδίο εσωκομματικής αντιπαράθεσης και επενδυθούν πάνω του ξεκαθαρίσματα αριστερών λογαριασμών μαύρο φίδι που τόφαγε. Ούτε σε χίλια χρόνια δεν πρόκειται να γίνει, με δεδομένο ότι η αριστερή δυναμική της φράξιας είναι τέτοια που τίποτε δεν μπορεί να σταθεί μπροστά της.
Στα παραπάνω προσθέστε και την πληροφορία ότι στις εκλογές για την ανάδειξη της κομματικής ηγεσίας στον τομέα αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ θριάμβευσε η τάση των 53+ (έκανε νταμπλ σκορ σε ψήφους), άρα να αναμένει κανείς νέες διατυπώσεις και νέες προσεγγίσεις στην υπόθεση.

Ανάσανε σημαντικά ο Δήμαρχος με την υποστήριξη που έλαβε, φαίνεται ότι διαμορφώνεται ένα εσωκομματικό μέτωπο που στη φάση αυτή για δικούς του λόγους συμπλέει με τον κ. Βασιλόπουλο και την ΛΑΕ στην υπόθεση και η δυναμική του είναι τέτοια που μπορεί να σταματήσει τα πάντα.