Οπου Παναθηναϊκός και Κομίνης = Φάλτσα!

***Για πέμπτη φορά φέτος στους «πράσινους», «μόνιμος» και στην ΑΕΚ
***Συμπέρασμα; Ο "εκλεκτότερος" της... εξυγίανσης!
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Επειδή «έκαψαν» όλους τους διεθνείς η επιλογή του Γιώργου Κομίνη (Θεσπρωτίας) για το ματς Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ήταν μονόδρομος. Χωρίς υπερβολή ο 38χρονος ρέφερι είναι ο «εκλεκτότερος» της… εξυγίανσης, αφού φέτος ορίζεται για πέμπτη (!!!) φορά στον Παναθηναϊκό, ενώ τρεις φορές έχει μπει στην ΑΕΚ, συμπεριλαμβανομένου και του μεταξύ τους ντέρμπι, σε σύνολο 11 ορισμών που έχει πάρει! Τόσους είχε και πέρσι (2015-16), διάστημα που επιλέχθηκε πέντε φορές στην ΑΕΚ και άλλες τρεις στον ΠΑΟ!!!
Και στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια της τρέχουσας σεζόν, επειδή αυτό ενδιαφέρει τώρα, ο Κομίνης ευνόησε τον Παναθηναϊκό. Οσο για τον Ολυμπιακό; Εγραψε… ιστορία με το πέναλτι που δεν έδωσε στο εντός έδρας 2-0 επί της Ξάνθης, όπου έβγαζε μάτια η ανατροπή του Μανθάτη από τον Ζίβκοβιτς στο 68’, παράβαση που έγινε στο 1-0 και ο διεθνής ρέφερι δεν καταλόγισε.
Ας δούμε τα δύο πρώτα προηγούμενα παιχνίδια που ο Κομίνης ευνόησε τον Παναθηναϊκό:
*Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 2-0 (24/09/16): Προηγήθηκαν κάρτες για παίκτες του ΠΑΟ, όμως ο Κομίνης έκανε… ποδαρικό με κίτρινες στους Μάκο (18’) και Κλέσιο (21’). Παρ’ όλα αυτά συνέχισε την ίδια τακτική και δεν εφάρμοσε τον κανονισμό με τους Ιμπάρμπο (24’), Κουλιμπαλί (26’) και Ζέκα (31’), οι οποίοι δεν είδαν κίτρινες. Στο 39’ θα μπορούσε να αποβάλει τον Γουακάσο που χτύπησε με τις τάπες τον Μύγα στη γάμπα. Στο 51’ πάλι δεν έδειξε κίτρινη στον Ζέκα, ο οποίος τελικά την είδε στο 94’.
*Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1 (27/11/16): Ο Κομίνης δεν έπρεπε να αφήσει να εξελιχθεί η φάση της ισοφάρισης των «πρασίνων», διότι προηγήθηκε επιθετικό φάουλ του Μπεργκ στον Οικονόμου, ο οποίος βγήκε εκτός διεκδίκησης της μπάλας, και ακολούθησε νέο επιθετικό φάουλ του Βιγιαφάνιες στον Γκιοατά, τη στιγμή που ο δεύτερος προσπαθούσε να διεκδικήσει την κεφαλιά!
Η κριτική είναι αγωνιστική, με βάση την απόδοσή του.


ΣΤΗ Νέα Σμύρνη ο Κομίνης δεν απέβαλε τον Βιγιαφάνιες παρά την άσεμνη χειρονομία στην εξέδρα


Στο ντέρμπι

Την τρέχουσα σεζόν ο Κομίνης σφύριξε και το ματς Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0 που έγινε στις 15 Ιανουαρίου. Ενα ματς που δεν είχε φάσεις, συν το πολύ κακό θέαμα. Στο 81’ του έτυχε μια περίπτωση, όπου δεν έδωσε επιθετικό φάουλ σε βάρος του Σουηδού που παρενοχλούσε τον Μπάρκα. Επίσης, στο 80’ «έκοψε» τον Μπεργκ, καταλογίζοντας ανύπαρκτο χέρι (= φάουλ) έξω από την περιοχή της ΑΕΚ. Του βγήκε το ματς…


Στην Τρίπολη
Το μόνο λάθος που έκανε ο Κομίνης στο Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 0-5 είναι ότι δεν καταλόγισε επιθετικό φάουλ σε ευκαιρία του Μολέδο. Ωστόσο στο 0-3 έκανε λάθος ο βοηθός Ευθυμιάδης (Πιερίας), ενώ υπήρχε οφσάιντ και στο 0-5 που δεν καταλόγισε ο Ποντίκης (Πρέβεζας). Είναι ο πιο πρόσφατος ορισμός του στον ΠΑΟ (18/02).


Τα φάουλ
Στο ματς Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-0, στις 21 Ιανουαρίου, ο Κομίνης δεν έκανε μόνο λάθος στο εξόφθαλμο πέναλτι. Χαρακτηριστικό της διαιτησίας του είναι ότι παρότι ο Ολυμπιακός είχε κατοχή της μπάλας, πήρε 14 φάουλ και 18 η Ξάνθη! Στο 56’ καταλόγισε φάουλ σε βάρος του Μάριν, πήγε να του βγάλει κίτρινη, όμως τον πρόλαβε ο τέταρτος Ευαγγέλου και του είπε ότι ο Γερμανός δεν είχε κάνει ούτε φάουλ!


Φιλοσοφία

Διαφορετική η φιλοσοφία του Κομίνη όταν σφυρίζει Ολυμπιακό. Επίσης, με Ξάνθη, στο 76’ δεν έδωσε κίτρινη στον Σολτάνι που χρησιμοποίησε και τον αγκώνα σε φάουλ κατά του Μανθάτη, ούτε στο 87’ που έσπρωξε εκτός φάσης τον Ντε λα Μπέγια. Κάρτα γλίτωσε και ο Βασιλακάκης στο 90’ για σκόπιμο φάουλ στον Φορτούνη.


Ο… έπαινος του Βαρούχα

Το παιχνίδι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0 δεν είχε φάσεις, όμως στην τηλεκριτική του στον ΣΚΑΪ, ο Παναγιώτης Βαρούχας έπλεξε το εγκώμιο του Κομίνη και αναφέρθηκε στη συνολική του εικόνα, καθώς τον κατάταξε στους καλύτερους ρέφερι. «Ηταν πάρα πολύ καλή η διαιτησία του. Είναι από τους καλύτερους Ελληνες διαιτητές. Του βγήκε σε καλό η διαχείριση που έκανε», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρώην Αθηναίος διαιτητής. Δεν είδε ότι παίρνει λάθος στο γήπεδο ούτε άλλες αδυναμίες.


Επέστρεψε Δεκέμβριο


Της… εξυγίανσης είναι ο παρατηρητής Γιάννης Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας), ο οποίος θα βαθμολογήσει την απόδοση του Κομίνη στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Το καλοκαίρι τον είχαν βγάλει από τους πίνακες, όμως τον επανέφεραν τον Δεκέμβριο, αν και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό. Επιπλέον δεν είναι και διεθνής, όμως καλείται να βαθμολογήσει έναν ρέφερι με το σήμα της FIFA, όπως επίσης και διεθνείς βοηθούς (Λ. Δημητριάδης, Κούλα). Μόνο οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης τα κάνουν αυτά.