Η πορεία προς την... ανωμαλία

Το ελληνικό ποδόσφαιρο και η ελληνική διαιτησία από τον Οκτώβριο και μετέπειτα βρίσκεται στο χειρότερο σημείο που υπήρξε ποτέ. Το διοικούν άσχετοι με τον χώρο που δεν είναι καν παράγοντες και κάποιοι έχουν παραδεχθεί, τρόπος του λέγειν, ότι δεν γνωρίζουν ούτε τι σχήμα έχει η μπάλα. Το διοικούν εγκάθετοι από παράξενους τυπάδες που η ιστορία τους έχει πολλές μαύρες σελίδες και στην χώρα μας εμφανίστηκαν ως …εξυγιαντές.
Για να φτάσουμε όμως στο σημείο αυτό προηγήθηκαν πολλά και διάφορα. Η νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση της ΕΠΟ προκήρυξε εκλογές στα Χανιά και όποιος είχε τις περισσότερες ενώσεις θα διοικούσε το ελληνικό ποδόσφαιρο για τα επόμενα 4 χρόνια, είτε λεγόταν Γραμμένος, είτε Ελευθεριάδης. Θα έβγαινε ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ και όχι εγκάθετοι με μισθούς που προκαλούν ίλιγγο σε μια περίοδο που οι Έλληνες δεν έχουν να αγοράσουν γάλα για τα παιδιά τους κάποιοι αμοίβονται μηνιαίως με τόσα όσα είναι ο ετήσιος οικογενειακός προϋπολογισμός μιας οικογένειας.
Και στην τελική για ποιόν λόγο; Για να πουλάνε ασχετοσύνη από τη μια και από την άλλη και να εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, συγκεκριμένων παραγόντων, άρα ομάδων.
Για να φτάσουμε όμως σε αυτό το σημείο μηδέν, στην διάλυση του ελληνικού ποδοσφαίρου κάποιοι φταίνε. Υπάρχουν ευθύνες και μάλιστα με ονοματεπώνυμο που θα πρέπει να γραφτούν. Ο Γραμμένος και οι συμβουλάτορες του δεν ήταν αυτοί που κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης των εκλογών που θα γινόταν στα Χανιά; Αρα λοιπόν ο Γραμμένος και η παράταξή του ας αφήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα για την κατάσταση στις ενώσεις και ότι τις έχουν βάλει στο περιθώριο.
Είναι υπέρ ή κατά του Γραμμένου να υπάρχει η επιτροπή ανωμαλίας, εεε σορρυ εξομάλυνσης κάπου άκουσα πως την λένε. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας είναι ο μοναδικός κερδισμένος από όλη αυτή την ιστορία, αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά ποιοι διαιτητές παρατηρητές και βοηθοί μπήκαν στους πίνακες, για αυτό έλαβε και τις δημόσιες ευχαριστίες του Συνδέσμου Διαιτητών Θεσσαλονίκης. Δεν έχει σημασία αν οι μισοί επανήλθαν παράνομα. Αυτά είναι… λεπτομέρειες, εδώ ορίζουν οι ΥΠΕΡΠΑΡΑΝΟΜΟΙ Τριτσώνης και ο Κουκουλάκης. Λάβετε υπόψη πως όσοι επανήλθαν είναι ΟΛΟΙ από τις ενώσεις που ήταν, είναι στην παράταξη Γραμμένου και όταν λέμε όλοι εννοούμε ΟΛΟΙ.
Μην αναρωτηθεί κανείς, μα η ΚΕΔ τι έκανε; Απολύτως τίποτα, δίνεται η εντύπωση πως διάβασε τα ονόματα, πρώτα από τις ιστοσελίδες και τις εφημερίδες της… εξυγίανσης, διάβασε και μια κόλα χαρτί και αποφάσισε να μπουν στους πίνακες. Όλα καλά έτσι;
Το τελευταίο αστείο από τα πολλά που έχουμε ζήσει τους τελευταίους 5 μήνες με την επιτροπή διάλυσης (αυτοί είναι η σωστή λέξη για αυτούς τους εγκάθετους) είναι αυτό που παρουσιάζουν ως ΕΠΟ-Gate, επειδή υπήρχαν λέει υποδομές για κάμερες παρακολούθησης, προσέξτε υποδομές όχι κάμερες, και αυτό είναι το μέγα …σκάνδαλο. Βέβαια δεν μπορούν να απαντήσουν αν παρακολούθησαν κόσμο, ποιος και πότε, άσχετα αν με δημοσιεύματα προσπαθούν να στρέψουν τις υποψίες προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, επειδή η λάσπη βρίσκεται στην… καθημερινότητά τους.
Και μέσα στον χαμό απολύθηκε ο Παυσανίας Παπανικολάου που αρχικά τον στοχοποίησαν και τον χαρακτήριζαν ως golden boy, ενώ τώρα αυτοί που διοικούν και οι παράνομοι της ΚΕΔ δεν τολμούν να ανακοινώσουν τις δικές τους αμοιβές. Και καλά κάνουν, επειδή αν συμβεί αυτό υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθεί (κοινωνικός σεισμός) και υπάρχει περίπτωση το Πάρκο Γουδί να φύγει από τη θέση του.
Απολύουν κόσμο, αν και δεν έχουν δικαίωμα, δεν έχουν τέτοια εξουσιοδότηση από τη FIFA, λένε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι και κάποια ονόματα «θυμάτων» τους έχουν ήδη γραφτεί, προκειμένου να στοχοποιηθούν. Για τις ΕΠΣ που αιμορραγούν και οδεύουν προς αναστολή λειτουργίας δεν υπάρχουν λεφτά, να δώσουν όμως για αποζημιώσεις για να κάνουν τα χατίρια αυτών που τους δίνουν εντολές για να διώχνουν κόσμο υπάρχει χρήμα άφθονο.
Έχω την εντύπωση πως ο Γραμμένος δεν θέλει εκλογές. Και γιατί να θέλει; Αφού και η… εξομάλυνση διοικεί, σύμφωνα με το… πρόγραμμα που εξήγγειλε προεκλογικά. Μέχρι τους διαιτητές τακτοποίησε…