Διαιτησία στα ντέρμπι του Ολυμπιακού: Κάθε φορά που νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ


Κακό προηγούμενο δημιούργησαν όλοι οι ρέφερι στους εντός και εκτός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού με τους υποτιθέμενους «συμμάχους», καθώς πήγαν από το κακό στο χειρότερο, με όλα τα λάθη σε βάρος των Πειραωτών, κάποια εξ αυτών επηρέασαν αποτελέσματα, κάποια άλλα δεν σταμάτησαν την ομάδα. Αφενός δεν περνούν απαρατήρητα τα ηχηρά… φάλτσα  και στα δυο ματς με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, όπως και με τον Παναθηναϊκό (στο Καραϊσκάκη), αφενός όλοι αυτοί οι ρέφερι απόλαυσαν ασυλίας, καθώς δεν τιμωρήθηκαν και όσο να’ ναι βγαίνουν πολλά συμπεράσματα και για τη φιλοσοφία των αρμοδίων και ειδικά για των Τριτσώνη, Κουκουλάκη που ανέλαβαν από την 12η αγωνιστική και μετά.
Επί θητείας του παράνομου διδύμου της ΚΕΔ η διαιτησία έβαλε… αγωνιστικά μπλόκα στον Ολυμπιακό. Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει από καιρό. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν οι αγωνιστικές «σφαγές» από τη διαιτησία. Αν και οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης θα έπρεπε να φροντίσουν από καιρό για αυτό, στέλνοντας κάποιους ρέφερι πρόωρα στο σπίτι τους, ώστε να γλιτώσουν από τον κόπο την επόμενη ΚΕΔ, επειδή κάποιοι ρέφερι έχουν αποδείξει ότι μόνο κακό κάνουν στη διαιτησία και κατ’ επέκταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν το είχαν πράξει, δεν θα φτάναμε στο σημείο να ξεφύγουν τα πράγματα και να φτάσουμε στη διαιτησία του Μάνταλου στο παιχνίδι ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0, τα λάθη του οποίου ήταν ο ορισμός της πρόκλησης. Ο Μάνταλος …κατάφερε να βγει εκτός συναγωνισμού, αφού οι ρέφερι έδιναν την εντύπωση ότι περνούσαν από εξετάσεις για το ποιος θα κάνει το χειρότερο λάθος σε βάρος του Ολυμπιακού.
Κάθε φορά που νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα. Αν ο Κομίνης (Θεσπρωτίας) δεν είχε αδικήσει τον Ολυμπιακό στο 2-0 επί της Ξάνθης, είναι άγνωστο αν θα ορίζονταν αύριο στη Λεωφόρο.

ΟΙ Τριτσώνης και Κουκουλάκης πρέπει να αντιληφθούν ότι ορισμός σημαίνει ευθύνη. Αν δεν μπορούν, ας παραιτηθούν.

Από τον… κορυφαίο, στον ακατάλληλο


Στο παιχνίδι Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0  ο Σιδηρόπουλος δεν είδε την εκτός φάσης γροθιά του Πατίτο στον Φιγκέιρας για να τον αποβάλει, όπως το ίδιο ισχύει για τον βοηθό Ευθυμιάδη και τον τέταρτος Μάνταλο. Στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-0, όπου πήγε να βάλει στο παιχνίδι τον Παναθηναϊκό, ανακαλύπτοντας ανύπαρκτο πέναλτι σε βουτιά του Βιγιαφάνιες, αφού ο Μποτία.
Ο δε ακατάλληλος Μάνταλος (ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0) δεν απέβαλε τον Σιμόες που χτύπησε εκτός φάσης τον Φορτούνη και τον Αϊντάρεβιτς για την εν ψυχρώ κλωτσιά στον Ιντέγιε, ενώ δεν έδωσε πέναλτι στον Μποτία.

Με ΠΑΟΚ

Στο ματς Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1 ο Αρετόπουλος δεν έδωσε πέναλτι του Κάμπος στον Φιγκέιρας, δεν απέβαλε τον Ροντρίγκες, ενώ χαρίστηκε και στον Σάκχοφ. Στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0 ο Κύζας δεν έδωσε πέναλτι σε χέρι του Σάκχοφ και δεν απέβαλε τους Λέοβατς, Μυστακίδη για σκληρά μαρκαρίσματα. Με την τακτική της ατιμωρησίας οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης κατάφεραν να κάψουν όλους τους διεθνείς και η λύση του Κομίνη ήταν μονόδρομος.

Το μέτρημα

Ειδικά με τα πέναλτι έχει χαθεί το μέτρημα πόσα δεν δόθηκαν στον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει πάρει μόνο ένα από την αρχή της σεζόν. Όμως, ο Παναθηναϊκός έχει πάρει επτά και είναι πρώτος! Για να φτιάξει κλίμα έβγαλε ανακοίνωση για τον Καλογερόπουλο, αν και δεν τους αδίκησε στο Καυτανζόγλειο.

Οι κλωτσιές

Σε όλα τα φετινά παιχνίδια με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ η… συνταγή ήταν κοινή. Οι πολλές κλωτσιές εναντίον παικτών του Ολυμπιακού και σε κάποια τα χτυπήματα εκτός φάσης, όμως κανείς διαιτητής δεν τόλμησε να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα (κίτρινες ή κόκκινες κάρτες). Κι όμως σε κάθε διαιτητικό σεμινάριο της UEFA ο Κολίνα επαναλαμβάνει συνεχώς ότι πρώτος στόχος των ρέφερι είναι προστασία της σωματικής ακεραιότητας των παικτών.

Ατολμος

Ο Γιώργος Κομίνης με βάση τα στατιστικά δείχνει αυστηρός. Σε δέκα ματς έχει μέσο όρο στις κίτρινες 5.50, ενώ απέβαλε και δυο παίκτες. Όμως, στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια που σφύριξε τον Παναθηναϊκό, όπως γράψαμε και χθες είχε θέματα στον πειθαρχικό έλεγχο. Σημειώστε και πως μέχρι τώρα δεν καταλόγισε κανένα πέναλτι.

Κι όμως, Στυλιαράς!

Έναν διαιτητή που κάνει λάθη ακόμη και στο τοπικό, όρισαν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Πανιώνιος που επίσης έχει μεγάλο ενδιαφέρον λόγω του ανταγωνισμού για τα πλέι οφ. Ενας διαιτητής που προέρχεται από ένωση της… εξυγίανσης (Αιτ/νιας) και ο πρόεδρός της έχει θεαθεί στα επίσημα του ΟΑΚΑ, σε αγώνες της ΑΕΚ. Πριν από ένα μήνα ο Στυλιαράς τα έκανε… σαλάτα στο ΑΕΛ-Λεβαδειακός 1-1, όμως οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης τον έβαλαν στην Τούμπα. Αβυσσος!

Σιγά μη δεν έμπαινε

Πριν από έναν μήνα (18/02) ο διοικητής της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης έδωσε το παρών στην ετήσια εκδήλωση της ΕΠΣ Γρεβενών, όπου βραβεύτηκε. Προφανώς αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη επειδή αυτό δεν τους εμπόδισε να ορίσουν τον Θάνο (Γρεβενών) στο παιχνίδι Ατρόμητος-ΑΕΚ. Αλλωστε ο πρόεδρος των γηπεδούχων Γιώργος Σπανός δεν συνηθίζει να φωνάζει για ορισμούς ή για διαιτησίες, παρά μόνο όταν η ομάδα του αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό.