Ανέκδοτο έγιναν ΠΑΟ και προπαγάνδα

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ξεπερνούν ακόμη και τα όρια της γελοιότητας οι δήθεν αντιδράσεις του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία, φυσικά με την απαραίτητη… συμπαράσταση της προπαγάνδας που υπηρετεί τα συμφέροντά του. Και επειδή δεν έχουν προφανείς λόγους, προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο ή το αντίθετο, ανάλογα με το πώς τους συμφέρει. Φαίνεται πως όλα αυτά γίνονται ενόψει του αγώνα της Κυριακής, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.
Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να μας πείσουν ότι ο Καλογερόπουλος επηρέασε το αποτέλεσμα του εκτός έδρας 1-1 με τον Ηρακλή, επειδή έδειξε μια κίτρινη κάρτα στον Ζέκα για καθυστερήσεις που δεν κράτησε! Ομως, η πρώτη… λεπτομέρεια είναι ότι ο διεθνής ρέφερι τούς έδωσε πέναλτι και η δεύτερη ότι στο 63’ δεν απέβαλε τον Βιγιαφάνιες με δεύτερη κίτρινη για το σκληρό μαρκάρισμα στον Σαραμαντά. Από αυτά προκύπτει πως ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός ευνοήθηκε.
Παράλληλα η προπαγάνδα βάζει… βούτυρο στο ψωμί του Παναθηναϊκού που προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα για τη διαιτησία ενόψει του αγώνα της Κυριακής. Ανακάλυψαν τέσσερα οφσάιντ στον αγώνα Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0, όμως πρόκειται για δύο, τα υπόλοιπα είναι στη φαντασία τους.
Δεν ξέρουμε ποια κατάληξη θα είχε αυτό του Λημνιού στο 39’, καθώς ο παίκτης του Ατρομήτου είναι πολύ πλάγια και δεν πρόκειται καν για υποσχόμενη επίθεση. Ακόμη σε ένα του Λε Ταλέκ στο 88’, πάλι δεν υπήρχε ευκαιρία. Βέβαια δεν λένε κουβέντα για το οφσάιντ που άφησε ο Καμπούρης υπέρ του Πλατέλλα στο 22’.
Οσο για το κόρνερ πριν το 1-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων», δεν υπάρχει ξεκάθαρο ριπλέι, αλλά οφείλουμε να τονίσουμε ότι Σελίμος και Καρατζίκας (παρότι αυτός ήταν στην άλλη άκρη) έδειξαν ταυτόχρονα κόρνερ. Ακόμη και ο Βαρούχας είπε ότι στην ίδια φάση προηγείται επιθετικό φάουλ του Κοντοέ στον Φορτούνη, άρα πάλι η μπάλα θα στηνόταν υπέρ του Ολυμπιακού.


ΟΚΤΩ πέναλτι πήρε ο ΠΑΟ μέχρι τώρα και είναι μακράν η πρώτη ομάδα 


Ανεπιθύμητος παντού…
Ποιος ο λόγος να μένει στους πίνακες ο Καλογερόπουλος; Ο Σιδηρόπουλος φέρεται να μην τον θέλει, μετά τα δύο πέναλτι που δεν του έδωσε ως επιπρόσθετος στο Παρί-Λουντογκόρετς 2-2 και στο Αρσεναλ-Μπάγερν 1-5. Ως ανεπιθύμητο σε παιχνίδια της ομάδας του τον αναφέρει και ο Παναθηναϊκός. Επίσης, μετά την περσινή διαιτησία του στο ματς πρωταθλήματος ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0 θα έπρεπε να είχε βγει από τους πίνακες, όμως έμεινε για να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, και δεν εννοούμε στο Καυτανζόγλειο, αλλά σε προηγούμενα παιχνίδια του, μέχρι και στη Football League (Λαμία-Αρης 1-0).

 Η φανέλα
Πώς αλλάζουν οι καιροί… Ο Καλογερόπουλος πριν το ματς ΠΑΟ-Αστέρας 3-1, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πήρε δώρο φανέλα των γηπεδούχων, ενώ δεν είχαν κανένα παράπονο από τη διαιτησία του, αφού τους έδωσε δύο ανύπαρκτα πέναλτι, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες σε μια αδικαιολόγητη αποβολή. Από τότε (02/10/16) έπρεπε να είναι εκτός πινάκων, όμως δεν τιμωρήθηκε παρά το πειθαρχικό παράπτωμα της φανέλας και τα αγωνιστικά λάθη.

Το… μήνυμα
Για άλλο λόγο φαίνεται πως έβγαλε ο Παναθηναϊκός την ανακοίνωση κατά του Καλογερόπουλο, αφού αγωνιστικά αυτή δεν δικαιολογείται. Αλλωστε δεν αναφέρει τους βοηθούς (Γρεβένης, Μπαλτάς), που πράγματι έκαναν λάθη, αλλά σε βάρος και των δύο ομάδων. Μήπως οι «πράσινοι» θέλουν να τον… κάψουν επειδή ήταν υποψήφιος για το ματς ΑΕΚ-ΠΑΟ;

Η… λίστα
Μένει ο Καλογερόπουλος στους πίνακες (το ΑΕΚ-ΠΑΟ δεν είναι μακριά, αλλά τη μεθεπόμενη αγωνιστική) και ορίζεται παρότι προκαλεί με τα λάθη του και δεν σφυρίζουν διαιτητές οι οποίοι δεν έχουν προκαλέσει, και φυσικά ο λόγος είναι προφανής. Επειδή βρίσκονται στις «μαύρες λίστες» των ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, επειδή δεν δέχθηκαν να χάσουν την ανεξαρτησία τους. Εκεί κατάντησαν τη διαιτησία οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης. Ποια ισονομία;

Μονά-ζυγά
Ιδού η απόδειξη ότι ο Παναθηναϊκός… έπαιξε τακτική με την ανακοίνωση και τη διαρροή για τον Καλογερόπουλο. Μετά το ματς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λυμπερόπουλος του έδωσε συγχαρητήρια για τη διαιτησία του στον αγώνα με τον Ηρακλή και μετά από λίγα λεπτά τον έβγαλαν στη… σέντρα. Πάντως, το… ανεπιθύμητος ισχύει.



Σέντρα τα… παπαγαλάκια
Μας είχαν ζαλίσει στον περσινό αγώνα με τη Βέροια τα «παπαγαλάκια» και οι απίθανοι κριτικοί διαιτησίας (καναλιών και ιστοσελίδων), ότι τάχα δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ του Ιντέγε. Οπως πάντα αποκαλύφθηκε ο ρόλος τους. Απαντες παραδέχθηκαν ότι σωστά ο Παπαπέτρου μέτρησε το γκολ του Αραούχο στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-0, επειδή η μπάλα βρήκε πρώτα το πόδι και μετά το χέρι του. Απόδειξη για το πόσο… λάστιχο κάνουν τους κανονισμούς.


«Καμπάνα» για τον Κύζα
Σοβαρό λάθος καταλογίζει ο Μπίκας (Χαλκιδικής) στο ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 0-0. «Εμεινες στην Τούμπα», ήταν σύμφωνα με πληροφορίες η χαρακτηριστική φράση του διεθνούς παρατηρητή. Ο Μπίκας του έβαλε χαμηλό βαθμό επειδή δεν έδωσε πέναλτι του Μπέριου στον Παπαδόπουλο (12’), αν και κατά την άποψή μας ο δεύτερος δεν πέφτει από το άγγιγμα. Η ουσία είναι ότι ο Κύζας δεν είναι υποψήφιος για το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Εκτός αν δεν ληφθεί υπόψη η έκθεσή του.


Με τιμωρημένο και τον Κύζα ενισχύεται η υποψηφιότητα του Κομίνη (Θεσπρωτίας) για το παιχνίδι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, ενός διαιτητή που έχει μεγάλο θέμα στον πειθαρχικό έλεγχο και το έχει αποδείξει σε προηγούμενα παιχνίδια των «πρασίνων». Γιατί λοιπόν να μην τον θέλει ο Παναθηναϊκός; Σε τέσσερα παιχνίδια του μπήκε φέτος και δεν είχε παράπονο.

Μετά την ανακοίνωση για τον Καλογερόπουλο, ο Παναγόπουλος θα επισκεφθεί ξανά τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη για να τους εκφράσει τα παράπονα της ΠΑΕ ΠΑΟ για τη διαιτησία του; Λεπτομέρεια αποτελεί πως παρά τις βαριές εκφράσεις για τον Καλογερόπουλο, οι «πράσινοι» δεν ακουμπάνε καθόλου το δίδυμο της ΚΕΔ που κάνει τους ορισμούς στην Superleague, με τους οποίους γελάει το μεγαλύτερο μέρος των φιλάθλων.