Νέο τοπίο…

«Δεν χρειαζόμαστε κανέναν. Και στις εκλογές της ομοσπονδίας θα πάμε μόνοι μας», δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης, το βράδυ της Κυριακής, μετά τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-0, και ήταν ξεκάθαρος. Επιβεβαίωσε το τέλος της συμμαχίας.
Παρόλα αυτά κάποιοι εξακολουθούν να μην αντέχουν την πραγματικότητα και την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι πλέον διαμορφώνεται ένα νέο τοπίο στην ΕΠΟ, όταν γίνουν εκλογές και ευχόμαστε αυτό να συμβεί το συντομότερο δυνατόν.
Ακριβώς για αυτόν το λόγο δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις ούτε συνειρμοί, παρά την δήλωση του Ελευθεριάδη ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΟ. Βρισκόμαστε σε νέα αφετηρία.
Ούτε φυσικά θα αποφασίσει η προπαγάνδα  ποιο θα είναι το νέο τοπίο που θα διαμορφωθεί, αν και διαπιστώνουμε το άγχος να διατηρήσει στα λόγια την ήδη διαλυμένη «συμμαχία» των ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ. Δηλαδή τι άλλο έπρεπε να πει ο Σαββίδης για να το καταλάβουν;
Δυστυχώς για αυτούς που προσπαθούν να πείσουν περί του αντιθέτου δεν έχουν καταλάβει κάποια πράγματα. Οι εξελίξεις δεν εξαρτώνται από τους ίδιους, δεν είναι το κέντρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Απλά εκφράζουν διακαή πόθο, ώστε να διαφυλάξουν τυχόν συμφέροντά τους που όπως φαίνεται ταυτίζονται με το… συνεργείο που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο και διαφημίζει ότι κάνει… εξυγίανση, με αποτέλεσμα να γελάνε και τα τσιμέντα.
Η αλήθεια είναι πως τις εξελίξεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα αποφασίσουν όσοι επενδύουν σε αυτό και οι βασικοί επενδυτές του δεν είναι παραπάνω από δυο. Και εδώ «δικαιολογείται» η αναφορά μας στο νέο… τοπίο. Φυσικά, οι ενώσεις που θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια ανέρχονται σε άνω των 45. Αυτοί που πανηγυρίζουν ότι τάχα υπάρχει συμμαχία είναι οι ίδιοι που πριν λίγες μέρες προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει ούτε δέκα ενώσεις και πως η ΑΕΚ είναι αυτή που ήλεγχε τις περισσότερες!
Βέβαια, επειδή λένε ψέματα, ξεχνούν και τι γράφουν. Όπως ξεχνούν ότι οι εκλογές της ΕΠΟ δεν θα γίνουν με το ισχύον εκλογικό σύστημα, καθώς η τάση είναι να αυξηθεί η εκπροσώπηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Δεν πρόκειται για λεπτομέρειες, παρά για δεδομένα που δεν λαμβάνουν υπόψη. Βέβαια το άσχημο είναι ότι δεν διαφαίνονται εκλογές τον Μάιο, αν αποφασίσουν να τις κάνουν με το νέο καταστατικό.
Τυχόν αλλαγές θα πρέπει να περάσουν, να ψηφιστούν στην τακτική ΓΣ της ΕΠΟ που θα γίνει τον Ιούνιο. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι το καταστατικό πρέπει να εγκριθεί από το Ειρηνοδικείο.
Μακάρι να γίνουν εκλογές μέχρι την 31η Μαϊου, ημερομηνία που όρισε η FIFA ως λήξη της θητείας της διοικούσας. Όμως, ούτε αυτό θα αποφασίσουν τα «παπαγαλάκια» που επιτίθενται και στοχοποιούν, αμφισβητώντας το δικαίωμά μας να έχουμε άποψη. Αλλωστε οι δημοσιογράφοι είναι να καταγράφουν τις εξελίξεις και όχι να γίνονται τα «θέλω» μας.
Ναι, τον Οκτώβριο η απερχόμενη διοίκηση της ΕΠΟ είχε την πλειοψηφία. Ξεχνούν όμως πόσος καιρός πέρασε από τότε, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ξεχνούν πως πλέον δεν υπάρχει ούτε «συμμαχία».

Αν ο κ. Γραμμένος δεν το έμαθε ακόμη, προφανώς σε άκουσε, δεν είδε, δεν διάβασε τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη.