Τα λάθη του Κομίνη

***Δεν απέβαλε Μολέδο, Βιγιαφάνιες
***Φωνάζει για πέναλτι ο Ολυμπιακός
***Σε ποιες φάσεις ήταν για γέλια και κλάματα σε κάποιες άλλες έδειξε το χαμηλό επίπεδό του ως διαιτητής


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας) δεν κατάλαβε πως υποχρέωση των διαιτητών είναι να τηρούν τους κανονισμούς και όχι να κάνουν δημόσιες σχέσεις, καθώς βάση αυτών βαθμολογούνται. Αρα, τα λάθη είναι λάθη και πρέπει να καταγράφονται, όπως συμβαίνει και με την απόδοση των παικτών.
Στο ματς Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0 ο διεθνής ρέφερι έκανε δυο μεγάλα λάθη, καθώς δεν απέβαλε τον Μολέδο στο 41’ και τον Βιγιαφάνιες στο 73’. Παράλληλα σε κάποιες φάσεις ήταν για γέλια και για κλάματα και θα καταλάβετε παρακάτω τι εννοούμε. Συμπέρασμα; Αν και διεθνής, έδειξε και το χαμηλό του επίπεδο ως διαιτητής, αφού έχιε πρόβλημα ακόμη και σε τεχνικά θέματα (για παράδειγμα δεν γίνεται η μπάλα να χτυπάει πάνω του). Σα να μην έφτανε ο ρέφερι, ο βοηθός Δημητριάδης σταμάτησε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Ανφαριφάρντ
Αναλυτικά:
1’: Ο αγώνας ξεκίνησε με χτύπημα του Κουρμπέλη (με τον αγκώνα) στον Ελιουνούσι, ο ρέφερι δεν έδωσε φάουλ για να καταλογίσει δευτερόλεπτα μετά, ένα ανύπαρκτο του Ανσαριφάρντ στον Χουλτ.
4’: Ο Μπεργκ ανέκοψε με φάουλ τον Ρομαό που προσπαθούσε να οργανώσει επίθεση, όμως η κίτρινη δεν βγήκε ποτέ από το τσεπάκι του Κομίνη.
27’: Καταλόγισε ανύπαρκτο φάουλ του Σισοκό στον Κουλιμπαλί.
34’: Ο Ελιουνούσι είχε τη μπάλα, ο Κουλιμπαλί έκανε το φάουλ, όμως ο ρέφερι το έδωσε ανάποδα (δηλαδή υπέρ των γηπεδούχων).
37’: Η μπάλα, από παίκτη του ΠΑΟ, χτύπησε πάνω στον Κομίνη και ο Ολυμπιακός ξεκίνησε επικίνδυνη επίθεση και … αμέσως ο ρέφερι είδε φάουλ! Ελα όμως που το αντικανονικό μαρκάρισμα του Μολέδο ήταν στον Κουρμπέλη, άρα δεν υπήρχε φάουλ! Πιθανόν ο δεύτερος βοηθός Κούλα (Ξάνθης) να τον ειδοποίησε ότι γελούσαν και τα τσιμέντα, με αποτέλεσμα ο Κομίνης να δώσει ελεύθερο!!!
40’: Ο Κομίνης άφησε πλεονέκτημα υπέρ του ΠΑΟ, οι «πράσινοι» το έχασαν και ο ρέφερι πήρε δεύτερη συνεχόμενη γελοία απόφαση, γυρίζοντας τη φάση πίσω. Το  φάουλ υπέρ των γηπεδούχων εκτέλεσε ο Εμποκού και ο Καπίνο απέκρουσε δύσκολα.
41’: Η φάση της αποβολής του Μολέδο, ο οποίος πήγε με τις τάπες στα πλευρά του Ελιουνούσι. Ο ορισμός της κόκκινης κάρτας και ο Κομίνης δεν σφύριξε ούτε φάουλ.
59’: Ο Βιγιαφάνιες με το χέρι σταμάτησε τη μπάλα για να εμποδίσει επίθεση του Ολυμπιακού. Ο ρέφερι καταλόγισε το φάουλ, όμως δεν έβγαλε την προβλεπόμενη (από τον κανονισμό) κίτρινη.
69’: Ο Εμποκού ξεκίνησε αντεπίθεση, όμως ταυτόχρονα βρήκε στο πρόσωπο τον Φιγκέιρας, άρα διαιτητής έπρεπε να τον σταματήσει και να καταλογίσει φάουλ υπέρ του Πορτογάλου και κίτρινη στον αντίπαλό του.
73’: Ο Βιγιαφάνιες είχε κίτρινη από το 66’ και έκανε φάουλ στον Φορτούνη σε μαρκάρισμα από πίσω. Ο Κομίνης δεν τόλμησε να του βγάλει τη δεύτερη κίτρινη, καταλογίζοντας απλά τη παράβαση.
75’: Ο Δημητριάδης έκοψε τον Ανσαριφάρντ με ανύπαρκτο οφσάιντ.


*Σημειώστε ότι τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων ήταν λίγα. Μόνο ο Εμποκού ήταν στο έδαφος πάνω από δυο λεπτά!


Φωνάζει για το  πέναλτι ο Ολυμπιακός


Τίποτα δεν είδε ο Κομίνης χθες στη Λεωφόρο. Ο Ολυμπιακός είναι πυρ και μανία με τη διαιτησία του και φωνάζει για το πέναλτι του Κουτρουμπή στον Μποτία στο 83’, καθώς ο παίκτης του Παναθηναϊκού έχει περάσει το χέρι του στον λαιμό του Ισπανού και τον έριξε κάτω, στερώντας του την ευκαιρία να διεκδικήσει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη. Μάταια ο Μποτία κοίταζε τον ρέφερι για να καταλογίσει τη παράβαση.