Περίεργος και προκλητικός ο ορισμός του Αρετόπουλου - Τι έγινε στη συνάντηση των... κορυφαίων (Κάκος, Σιδηρόπουλος) στη Λιβαδειά



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Κάθε επιλογή διαιτητή για αγώνα του Ολυμπιακού αποτελεί και μια ακόμη πρόκληση από την παράνομη ΚΕΔ των Τριτσώνη, Κουκουλάκη που με βάση τον κανονισμό δεν έχουν τα προσόντα να στελεχώνουν το κορυφαίο όργανο της διαιτησίας, επειδή δεν διετέλεσαν έναν χρόνο ως παρατηρητές. Αναφερόμαστε στον ορισμό του διεθνούς Αλέξανδρου Αρετόπουλου (Τρικάλων) για την αυριανή ρεβάνς των «ερυθρόλευκων» με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου.
Αν μη τι άλλο, πρόκειται για περίεργο, αν όχι ύποπτο, ορισμό. Ακόμη και αν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης τον βάζουν για πρώτη φορά επί θητείας τους, είναι γνωστό τι γίνεται όταν ο Αρετόπουλος μπαίνει στον Ολυμπιακό. Τα ίδια είχαν γίνει και πριν από το παιχνίδι της 8ης Αγωνιστικής Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1, με συνέπεια ο Τρικαλινός ρέφερι να αδικήσει τους «ερυθρόλευκους».
Ετσι, με αφορμή την επιλογή του Αρετόπουλου για το ματς Ατρόμητος-Ολυμπιακός είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Λίγα λεπτά μετά τη σχετική ανακοίνωση ακολούθησε ωμή προσπάθεια επηρεασμού του, με την προπαγάνδα να του στέλνει μηνύματα, με πανομοιότυπα… ρεπορτάζ σε ιστοσελίδες που υπηρετούν συμφέροντα συγκεκριμένων ΠΑΕ, που ερμηνεύονται ότι δεν πρέπει να σφυρίξει 50-50, αλλά να αδικήσει τον Ολυμπιακό σε ένα καθοριστικό παιχνίδι.
Ξεκάθαρα η προπαγάνδα φαίνεται ότι θα τον περιμένει στη γωνία. Κάτι θα του βρουν, ένα ανάποδο κόρνερ, μια λάθος κάρτα, μια κάρτα που δεν έβγαλε, μέχρι και περιπτώσεις πέναλτι θα αμφισβητήσουν!
Παράλληλα η επιλογή του Αρετόπουλου από τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη δεν έχει λογική. Τόσο από πρακτικής όσο και από αγωνιστικής άποψης. Εκεί που του έκαναν… καψόνια, ορίζοντάς τον μια στο τόσο, ή σε ματς άνευ σημασίας στο Κύπελλο, μάλιστα έγινε και ο πρώτος διεθνής που σφύριξε στη Football League, ξαφνικά ορίστηκε στον Ολυμπιακό.

ΤΑ ίδια έκαναν και πριν το ματς Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1, όπου αδίκησε τους «ερυθρόλευκους»

Το… σκεπτικό τους

Τα… καψόνια στον Αρετόπουλο ήταν τα εξής: 1) Ενώ πήγε καλά στο ματς της 18ης Φεβρουαρίου Γιάννινα-Κέρκυρα 1-0, 2) Αν και διεθνής τον υποβίβασαν (28/01) στη Football League (Αρης-ΟΦΗ 1-0), 3) Το μόνο ματς που σφύριξε στο Κύπελλο ήταν το ασήμαντο Αγροτικός Αστέρας-Ξάνθη 1-1 στις 13/12/16, 4) Ενώ τον είχαν βάλει μέχρι και τέταρτο σε αγώνα της Λίγκας που σφύριζε διαιτητής της Football League (Παναιτωλικός-Ηρακλής 2-0 στις 11/12/16). Μετά από αυτά φαίνεται πως θεωρούν ότι πήρε το μήνυμα, που θεωρείται ότι είναι το εξής: Για να… επιβιώσει ένας ρέφερι πρέπει να αδικήσει τους Πειραιώτες.

Λίγους
Στη Superleague ορίζονται μόνο οι διαιτητές που αδικούν τον Ολυμπιακό, όπως φυσικά προκύπτει από τις επιλογές των Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Ο Αρετόπουλος, αν και είναι στη διεθνή διαιτητική ομάδα του Σιδηρόπουλου, δεν παίρνει ορισμούς όπως ο… κορυφαίος ή ο Καλογερόπουλος που επίσης είναι επιπρόσθετος. Απόδειξη ότι στο πρωτάθλημα σφύριξε μόλις πέντε παιχνίδια. Το να μπαίνει μια στο τόσο όχι μόνο δεν είναι ισονομία, αλλά ένα ακόμη καψόνι!

Η πρώτη
Στο πρωτάθλημα ο Αρετόπουλος ορίστηκε για πρώτη φορά στις 4 Ιανουαρίου 2017 (Κέρκυρα-Ατρόμητος 1-1). Τότε τον… θυμήθηκαν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, συγκεκριμένα περίπου 1,5 μήνα από τότε που ανέλαβαν, αν και ο Τρικαλινός είναι διεθνής. Μάλιστα, αυτός ορισμός του ήταν ο πρώτος μετά το παιχνίδι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1 που έγινε στις 23/10/16.

Σπάνια
Από πού προκύπτει ότι ο Αρετόπουλος ευνοούσε τον Ολυμπιακό; Και γιατί δεν έπαιζε συνέχεια στο παρελθόν; Φέτος έπαιξε με τον ΠΑΟΚ, την προηγούμενη το αδιάφορο Ηρακλής-Ολυμπιακός 0-2 την 25η αγωνιστική και δύο χρόνια πιο πριν είχε σφυρίξει Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2 και Γιάννινα-Ολυμπιακός 3-1, δηλαδή, δύο ήττες, ενώ σημειώστε ότι η μια από τις αυτές ήττες είναι με τον ΠΑΟΚ. Το… σύστημα είναι μόνο στη φαντασία τους.

Ο φόβος
Στο φετινό ματς με τον ΠΑΟΚ ο Αρετόπουλος παρουσιάστηκε φοβισμένος από το… μπούλινγκ της προπαγάνδας, με αποτέλεσμα να αδικήσει τον Ολυμπιακό. Τα δύο χοντρά λάθη που έκανε, πέραν του ότι χάρισε κίτρινες κάρτες στους Θεσσαλονικείς, είναι ότι δεν έδωσε του Κάμπος στον Φιγκέιρας (61’), ενώ δεν απέβαλε τον Ροντρίγκες (45’+2).


Με διεθνείς βοηθούς
Στο ρεβάνς Κυπέλλου Ατρόμητος-Ολυμπιακός βοηθοί του Αρετόπουλου ορίστηκαν οι διεθνείς Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας) και Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας) που επίσης συγκαταλέγονται στη διαιτητική ομάδα του Σιδηρόπουλου. Ο Κωσταράς, ο οποίος είχε μπει και στο Ολυμπιακός-ΠΑΟ 3-0, είναι από ένωση της οποίας ο πρόεδρος έκανε παρέμβαση κατά Γκιρτζίκη και υπέρ της ΑΕΚ στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Ο Δημητριάδης ήταν ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 0-2 και Αρης-Ολυμπιακός 1-1. Τέταρτος ορίστηκε ο Πουλημάς και παρατηρητής τους ο Σταθόπουλος (Αχαΐας).

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ… ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ
Κι όμως, είχαμε συνάντηση… κορυφαίων, καθώς παρατηρητής του Σιδηρόπουλου στο ματς της Κυριακής Λεβαδειακός-Γιάννινα 2-1 ορίστηκε ο Κάκος. Μάλιστα ο Κερκυραίος έκανε παρατηρήσεις στον νυν διεθνή ότι «υπήρχαν διαστήματα που περπατούσες στον αγωνιστικό χώρο και δεν έτρεχες. Και άλλα που κοιτούσες το ρολόι»!!! Ο Σιδηρόπουλος του απάντησε ότι ήταν κουρασμένος από το παιχνίδι του Europa League Ζενίτ-Αντερλεχτ 3-1.