Μπαλτάκος: «Όταν λες φταίει ο διαιτητής τη γλιτώνεις για μια Κυριακή»

Ακύρωσε ο Τάκης Μπαλτάκος την πολιτική του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ εμμέσως πλην σαφώς έριξε ευθύνες στη διοίκηση Αλαφούζου για το γεγονός ότι η ομάδα είναι εκτός στόχων. Αφενός ο αντιπρόεδρος τοΥ ΠΑΟ δήλωσε ότι «δεν κερδίζεις ποτέ τίποτα, όταν διαμαρτύρεσαι για τη διαιτησία», αφετέρου πρόσθεσε: «Οταν λες ότι φταίει ο διαιτητής, πάει να πει ότι δεν φταίνε οι παίκτες, δεν φταίει ο προπονητής και δεν φταίει η διοίκηση. Αυτή είναι μία στάση που μπορεί να σε βγάλει για μία Κυριακή. Δεν μπορεί να σε βγάλει για μακρό χρονικό διάστημα και δεν μπορεί να σε οδηγήσει στην πρώτη θέση. Αυτός που δικαιούται την πρώτη θέση, δεν διαμαρτύρεται ποτέ για τίποτα, αλλά δημιουργεί τέτοιες συνθήκες ώστε να διαμαρτύρονται οι αντίπαλοι του».
Αναλυτικά το απόσπασμα των δηλώσεων του στο ραδιόφωνο του "Alpha":
- Έχω μάθει ότι είστε αντιπρόεδρος στον Παναθηναϊκό;
"Ναι, στην ΠΑΕ".
- Αλλά ακούω ότι μάλλον θα φύγετε. Το διαβάζω στις πολιτικές εφημερίδες, για αυτό...
"Το ξέρω, το ξέρω. Το διαβάσατε στα “Παραπολιτικά”".
- Ναι...
"Το έβαλε στην πρώτη σελίδα, προχτές. Κοιτάξτε, οπωσδήποτε, έχω μία διαφορά αντιλήψεως σε σχέση με τους ανθρώπους που τώρα διοικούν την ΠΑΕ. Διότι εγώ έχω ανδρωθεί αθλητικά και παραγοντικά στην πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, που έχει έξι ευρωπαϊκά. Υπάρχουν αντιλήψεις, δόγματα και τάσεις τις οποίες δεν μπορώ, ούτε να τις ξεχάσω, ούτε να αλλάξω γραμμή και να δω τον Παναθηναϊκό σαν κάτι λιγότερο".
- Ποια είναι η αντίληψη που δεν σας βρίσκει σύμφωνο;
"Θα πω κάτι το οποίο έχω πει και δημόσια. Εγώ δεν πιστεύω ότι ούτε σκόπιμο είναι, αλλά ούτε και ταιριάζει στον Παναθηναϊκό να διαμαρτύρεται για οτιδήποτε. Δεν είναι σωστό και δεν κερδίζεις ποτέ τίποτα, όταν διαμαρτύρεσαι ας πούμε, για τη διαιτησία, ότι έχω μία άσχημη διαιτησία, διότι ο κόσμος...".
- Λένε κάποιοι πιο ειδικοί ότι αυτή είναι η κλασική ένσταση στην Ελλάδα, ότι για όλα φταίει ο διαιτητής...

"Η κλασική. Αυτό όμως τι γίνεται; Όταν λες ότι φταίει ο διαιτητής, πάει να πει ότι δεν φταίνε οι παίκτες, δεν φταίει ο προπονητής και δεν φταίει η διοίκηση. Αυτή είναι μία στάση που μπορεί να σε βγάλει για μία Κυριακή. Δεν μπορεί να σε βγάλει για μακρό χρονικό διάστημα και δεν μπορεί να σε οδηγήσει στην πρώτη θέση. Αυτός που δικαιούται την πρώτη θέση, δεν διαμαρτύρεται ποτέ για τίποτα, αλλά δημιουργεί τέτοιες συνθήκες ώστε να διαμαρτύρονται οι αντίπαλοι του".