Βαριές ευθύνες

Διάτρητο, απολύτως, το δήθεν πόρισμα ειδικού συνεργείου για δήθεν παρακολουθήσεις σε διάφορα γραφεία της ΕΠΟ, δικαιολογεί την πάγια αποζημίωση του ελέγχου πιθανολογώντας δήθεν παραβατικές λειτουργίες φανταστικών κρυφών καμερών. Οι έως τώρα ενστάσεις που διατυπώθηκαν για τις πορισματικές επισημάνσεις και οι παρατηρήσεις που κατατέθηκαν οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια συγκλονιστική φούσκα, όμοια με άλλες ανάλογες που προηγήθηκαν.
Το ενδιαφέρον, λοιπόν, επί του πορίσματος του δήθεν ελέγχου μεταφέρεται στο πεδίο της συσχέτισης, δηλαδή στο πως η διορισμένη με εντολή της FIFA (Κουτσοκούμνης) και της UEFA (Θεοδωρίδης) και της κυβέρνησης προσωρινή διοίκηση χρησιμοποίησε ένα αστείο πόρισμα και τις δήθεν προεκτάσεις του αφενός για να διευθετήσει εσωτερικές ισορροπίες στην ΕΠΟ και αφετέρου για να σηματοδοτήσει την σφοδρή επιθυμία της να παραμείνει στο τιμόνι της Ομοσπονδίας επικαλούμενη, με μικρή έως ελάχιστη επιτυχία, σειρά δήθεν σκανδάλων.
Το παραμύθι των παρακολουθήσεων είναι το τελευταίο, αλλά όχι τελικό, επεισόδιο σε μια εξελισσόμενη επικοινωνιακή καταιγίδα, η οποία εδράζεται σε ένα πανίσχυρο επικοινωνιακό σύστημα με κεντρική καθοδήγηση που εξυπηρετεί ορατές ποδοσφαιρικές, επιχειρηματικές και πολιτικές σκοπιμότητες και στόχους επικαλούμενο, δήθεν, σκάνδαλα επί σκανδάλων τα οποία καταγγέλονται δημοσίως, δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα, ολοκληρώνουν τον κύκλο του τριημέρου θαύματος και αποσύρονται στη λήθη της μελλοντικής δικαστικής διερεύνησης.
Στο εντυπωσιακό, είναι αλήθεια, αυτό παιχνίδι χρειάζεται να εξετάσει κάποιος με καθαρό βλέμμα τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής της FIFA και της UEFA, χωρίς την πολιτική κάλυψη των οποίων καμία ΠΔΕ/ΕΠΟ δεν θα διανοούνταν καν να αποφασίζει, εντός μιας τεχνητά διαμορφωμένης κρίσης, απολύσεις, ανακατατάξεις και διευθετήσεις προσωπικού, οι οποίες διακρίνονται για το ευκρινές ποδοσφαιρικό και πολιτικό τους στίγμα.
Είναι τεράστια η ευθύνη της FIFA  και της UEFA σε όσα εντός της Ομοσπονδίας εξελίσσονται, τόσο στο πεδίο της διαιτησίας με την αποδοχή μιας παράνομης και έξω από κάθε έννοια κανονισμού ΚΕΔ., όσο και σε αυτό των στελεχών και των υπαλλήλων. Είναι προσωπική η ευθύνη των κ.κ. Κουτσοκούμνη και Θεοδωρίδη και τίποτε δεν μπορεί ποδοσφαιρικά να την δικαιολογήσει. Οι διατυπώσεις του στυλ "δεν μπόρεσε να τον διασώσει ο Θεοδωρίδης" αντιμετωπίζονται από τους γνωρίζοντες με γάργαρα γέλια μιας και άριστα γνωρίζουν ότι ο εν λόγω Θόδωρος αν δεν χάρηκε για την εξέλιξη, τουλάχιστον δεν λυπήθηκε.
Βεβαίως, από την άλλη πλευρά, είναι προφανές ότι οι στρατοί τώρα τοποθετούνται στο πεδίο της μάχης. Η κατάληξη της είναι περίπου γνωστή, καθώς ανάλογες μάχες κρίνονται πάντα στο πεδίο των επενδύσεων, άρα οι εκ πεποιθήσεως μπαταξήδες δεν έχουν καμία τύχη.

Χρόνος υπάρχει αρκετός για να αποκαλυφθούν όλες οι παράμετροι των κρυφών συμφωνιών που έγιναν για να διασωθούν άτομα και καρέκλες. Άλλωστε η χώρα διαθέτει μεγάλο απόθεμα ηλιοφάνειας...