Χάθηκε το μέτρημα με τα πέναλτι που δεν δίνουν στον Ολυμπιακό

***Ο Κύζας δεν έδωσε στην Τρίπολη, το χέρι του Σάκχοφ στην Τούμπα θα καταλόγιζε; 
***Σοβαρά λάθη και στον πειθαρχικό έλεγχο
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τι γράφαμε με αφορμή την επιλογή, από την παράνομη ΚΕΔ των Τριτσώνη, Κουκουλάκη, του διεθνή Γιώργου Κύζα (Δράμας) στην Τούμπα; «Τον… εξέτασαν στην Τρίπολη, τον όρισαν ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός».
Η χθεσινή διαιτησία του - τα λάθη των ρέφερι είναι λάθη και πρέπει να επισημαίνονται αφού με αυτό το κριτήριο (και όχι με βάση το αποτέλεσμα) βαθμολογούν και οι παρατηρητές διαιτησίας – έχει πολλές ομοιότητες με αυτή της Τρίπολης (Αστέρας-Ολυμπιακός 0-0). Στο «Θ. Κολοκοτρώνης» δεν καταλόγισε πέναλτι στον Φορτούνη(42’) και δεν απέβαλε τον Ιγκλέσιας για τη «σκαριά», με τις τάπες, στον Μανθάτη (45+1’).
Μια από τα ίδια λοιπόν και ο Κύζας στην Τούμπα και με την ευκαιρία αυτή να αναφέρουμε ότι γενικά χάθηκε το μέτρημα με τα πέναλτι που δεν δίνουν στον Ολυμπιακό. Στο 3’ ο Σισοκό σούταρε, ο Σάκχοφ έπεσε μα απλωμένο το χέρι σαν τερματοφύλακας και η μπάλα βρήκε σε αυτό. Προσέξτε ο παίκτης του ΠΑΟΚ δεν είναι πεσμένος κάτω, πέφτει την ίδια στιγμή με το σουτ, άρα μεγαλώνει τον αμυντικό του όγκο, άρα πέναλτι που δεν δόθηκε.
Παράλληλα ο Κύζας είχε σημαντικά «θέματα» στον πειθαρχικό έλεγχο. Στο 45’, και ενώ είχε σφυρίξει φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ, ο Ενρίκε πρόλαβε να πάει με τις τάπες και να χτυπήσει τον Ρομαό, όμως ο ρέφερι δεν έδειξε ούτε κίτρινη! Επίσης, στο 72’ έδειξε κίτρινη στον Μυστακίδη για φάουλ στον Φιγκέιρας αλλά θα μπορούσε να δείξει μέχρι και κόκκινη. Ηταν τόσο σκληρό που ο παίκτης του Ολυμπιακού τραυματίστηκε!
Οσο για τη φάση του 81’; Μέχρι και ο Περικλής Βασιλάκης στην ΕΡΤ παραδέχθηκε ότι είναι κίτρινη στον Λέοβατς, η οποία θα ήταν η δεύτερη, καθώς δέχθηκε την πρώτη επειδή μπήκε αλλαγή χωρίς την άδεια του διαιτητή. Ο Λέοβατς έκανε φάουλ στον Μανθάτη που ο ρέφερι δεν καταλόγισε, επειδή θα έπρεπε να αποβάλει τον παίκτη του ΠΑΟΚ!!!
Στο 91’ γίνεται ένα ακόμη χέρι του Σάκχοφ, στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα αλλά είναι ακούσιο, ενώ νωρίτερα (68’) η μπάλα έχει βρει στο πόδι του Πρίγιοβιτς.