Ζητήματα διαιτησίας

Ζητημάτων διαιτησίας το (απλό) ανάγνωσμα:
α. Καθηγητές διαιτησίας ούτε υπήρχαν ποτέ(με την κλασσική έννοια του όρου), ούτε, πολύ περισσότερο, υπάρχουν σήμερα και ειδικά όσοι έλκουν, υποτίθεται, την καθηγεσία από τις εποχές της ένδοξης ΟΔΠΕ. Ο τίτλος είναι ανύπαρκτος και το "δίπλωμα" δεν αναγνωρίζεται από κανένα. Τι ακριβώς υπάρχει( και αναγνωρίζεται σε όλο τον πλανήτη) σύμφωνα με τον Κανονισμό Διαιτησίας της FIFA; Εκπαιδευτές διαιτησίας, που έχουν συγκεκριμένα τυπικά προσόντα, παίρνουν μέρος σε τεστ, εξετάζονται και με την επιτυχή ολοκλήρωση των τεστ ονομάζονται και κατηγοριοποιούνται. Κάθε, λοιπόν, απόπειρα να παρουσιαστεί, αναλυθεί, εκτιμηθεί κλπ μια φάση ή η συνολική απόδοση ενός διαιτητή ή μιας διαιτητικής ομάδας σε ένα αγώνα από "καθηγητές" είναι εκτός κανονισμού διαιτησίας, άρα έχει ( θα έπρεπε να έχει) την ίδια ακριβώς αξία για το οργανωμένο με την αντίστοιχη κάθε ενός που κάθεται στο καφενείο και φαντασιώνεται ότι είναι "διαιτητοφάγος".
β. Το ίδιο, ακριβώς, συμβαίνει και με τις απόψεις όλων των "καθηγητών διαιτησίας" για τη δομή της διαιτησίας, την συγκρότηση των οργάνων της, τον έλεγχό της και γενικά κάθε πτυχής οργάνωσης και λειτουργίας της. Όλα αυτά ανήκουν, σύμφωνα με την FIFA, στην εθνική ομοσπονδία και ρητώς απαγορεύεται κάθε σκέψη για να εκχωρηθεί μέρος ή το σύνολο της αρμοδιότητας. Κάθε αντίθετη διάθεση, αναφορά, πρόταση, σκέψη ή απόφαση οδηγεί σε ένα αποτέλεσμα. Την πλήρη απαξίωση και καταστροφή της εγχώριας διαιτησίας.
γ. Όλες οι εκ των "καθηγητών διαιτησίας" προερχόμενες κρίσεις, απόψεις, προτάσεις, εκτιμήσεις κλπ. έχουν ένα κοινό τόπο. Την νεκρανάσταση της "ένδοξης ΟΔΠΕ", στην κεφαλή της οποίας, βεβαίως, ο καθένας βλέπει τον εαυτό του και την παρέα του. Αν για τον σκοπό αυτό έχουν καταφέρει, μερικοί εξ αυτών ή όλοι, να έχουν πείσει τον υφυπουργό αθλητισμού ή μερικά αθλητικά ζόμπι του κυβερνώντος κόμματος κακό του κεφαλιού του υφυπουργού. Το γιατί θα το καταλάβει όταν έρθει η ώρα, κοιτάξει γύρω του και δεν δει κανένα.
δ. Με συγκροτημένο και σε πλήρη λειτουργία το συνεργείο στην ΕΠΟ… της εξυγίανσης περιμένετε επανασύσταση της ΟΔΠΕ. Για ποιο λόγο; Για να βάλουν και άλλους νταραβεριτζήδες στο παιχνίδι; Ξυπνήστε όλοι οι ειδικοί της πλάκας. Η συγκομιδή εργαλείων ολοκληρώθηκε. Εσείς το κουβαδάκι σας και σε άλλη παραλία...

Υ.Γ. Κύριε Βασιλειάδη αλήθεια σας απάντησε στο τηλέφωνο ο κ. Κουτσοκούμνης ή τον αναζητάτε ακόμη;