Ελλειμμα εμπιστοσύνης…


Εδώ και καιρό η διαιτησία προβληματίζει έντονα, μια λιμνάζουσα εικόνα (με ό,τι αυτό συνεπάγεται) που αποδεικνύεται και από τις ανακοινώσεις αρκετών ομάδων. Δεν θα πρωτοτυπήσουμε αν αναφέρουμε ότι τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο και οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης δείχνουν ότι παραμένουν απλοί θεατές. Η ασυλία που παρέχουν σε διαιτητές μεγάλωσε ακόμη περισσότερο το έλλειμμα εμπιστοσύνης από την πλευρά αρκετών ομάδων προς την παράνομη, σύμφωνα με τον κανονισμό, ΚΕΔ.
Τα πρωταθλήματα πλέον μπαίνουν σε κρίσιμη στροφή και ειδικά της Superleague καθώς από τώρα και στο εξής κρίνονται οι στόχοι των ομάδων, τόσο για την είσοδο στα πλέι οφ, όσο και για τον υποβιβασμό. Όμως, η διαιτησία δεν δείχνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις συνθήκες, δεδομένου ότι συγκεκριμένες ομάδες αδικούνται και άλλες ευνοούνται συστηματικά, κάτι που ισχύει για όλες τις κατηγορίες.
Οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης απέτυχαν αφού κατάφεραν διαιτητές όπως ο Σιδηρόπουλος αλλά και άλλοι διεθνείς (Καλογερόπουλος, Μάνταλος) ακόμη και βοηθοί (Κωσταράς, Ακρίβος, Γρεβένης, Μπαλτάς) να προκαλούν… πανικό, όπου κι αν ορίστηκαν, όπου κι αν οριστούν στο μέλλον. Άλλο ένα παράδειγμα είναι ότι το δίδυμο εμπιστεύεται τον Καραντώνη (Ημαθίας), ο οποίος ορίστηκε Κέρκυρα-Ξάνθη 1-0 και δεν καταλόγισε δυο πέναλτι στους γηπεδούχους. Να μην ξεχάσουμε και τον Βάτσιο (Δυτικής Αττικής) που έχει κάνει εξόφθαλμα λάθη σε κάποια παιχνίδια του. Αναφέρουμε ως χαρακτηριστικά τα συγκεκριμένα παραδείγματα.
Την ίδια ώρα ανεξάρτητοι διαιτητές και βοηθοί παραμένουν εκτός ορισμών επειδή δεν δέχθηκαν να προσκυνήσουν στο… έκτρωμα που κάποιοι βάφτισαν εξυγίανση. Ακόμη και λάθη να έχουν κάνει δεν συγκρίνονται με αυτά των προαναφερόμενων. Βρίσκονται εκτός επιλογών επειδή θεωρούνται ανεπιθύμητοι σε συγκεκριμένες ΠΑΕ (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ).
Και μη χειρότερα δηλαδή. Φωνές υπάρχουν παντού αλλά οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης δεν λαμβάνουν μέτρα. Ξαφνικά το δίδυμο της ΚΕΔ είδε τη διαιτησία με άλλο μάτι. Ξέχασαν ότι όλες οι προηγούμενες ΚΕΔ τους όριζαν συνέχεια, παρά τα συνεχόμενα λάθη τους στους αγώνες. Όμως, τώρα οι ίδιοι βλέπουν τα πράγματα με άλλο μάτι, δείχνοντας «αγκυλωμένοι» στα… θέλω συγκεκριμένων ΠΑΕ. Ολα τα προηγούμενα χρόνια οι διαιτητές, οι βοηθοί και οι παρατηρητές είχαν τον ίδιο αριθμό αγώνων, όμως επί εποχής των καλών παιδιών της ΚΕΔ οι διαφορές είναι μεγάλες.

ΥΓ: Οπου να’ ναι επιστρέφει ο Μάνταλος παρά τα λάθη του στον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0 μόνο σε βάρος των «ερυθρολεύκων» και παρότι τα αποδυτήρια ήταν ξέφραγο αμπέλι.