Η ομηρία της ΕΠΟ και ο ξεκάθαρος κίνδυνος

Αντιγράφουμε από το Δελτίο Τύπου σχετικά με τη συνεδρίαση της ΠΔΕ/ΕΠΟ:
«Συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 23/3/2017, η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Ι. Ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Δρόσος ενημέρωσε την ΠΔΕ για το αποτέλεσμα των πρόσφατων επαφών του στην Κύπρο με τον επιτετραμμένο της FIFA στην Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη , αναφορικά  με την εξέλιξη των διαδικασιών για την δημιουργία του νέου καταστατικού και των κανονισμών της ΕΠΟ.
Ο κ. Δρόσος  ζήτησε από τον κ. Κουτσοκούμνη το κείμενο του καταστατικού που θα είναι αποδεκτό από την FIFA και θα τεθεί σε διαβούλευση στην ελληνική ποδοσφαιρική οικογένεια να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό.
Η FIFA και η UEFA ζήτησαν να ολοκληρωθεί το συντομότερο ο νέος κώδικας διαιτησίας , ευθύνη που έχει αναλάβει η ΚΕΔ, σε συνεργασία με τους νομικούς της ΠΔΕ».


Οι παρατηρήσεις μας είναι οι εξής:
1)Πολύ καλή η ενημέρωση, όμως ο κ. Δρόσος «έτρεξε» μόνο τα μισά. Η θητεία της διοικούσας λήγει στις 31 Μαϊου και στόχος είναι η διεξαγωγή των εκλογών. Και για να μην αναβληθούν θα πρέπει ο νόμος που προβλέπει αρχαιρεσίες με εκλέκτορες να αλλάξει και να εναρμονιστεί με το καταστατικό της ΕΠΟ. Προς αυτή την κατεύθυνση δεν υπάρχουν εξελίξεις.
2)Θα υπήρχαν εξελίξεις αν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης προωθούσε διάταξη σύμφωνα με την οποία «οι εκλογές της ΕΠΟ θα γίνουν σύμφωνα με το καταστατικό της». Όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή να περιμένει την αντιγραφή του καταστατικού της για να το φέρει ως νομοσχέδιο στη Βουλή ισοδυναμούν με καθυστέρηση.
3)Αν δεν αλλάξει ο νόμος, η ΕΠΟ και κατ’ επέκταση το ελληνικό ποδόσφαιρο θα παραμένουν σε ομηρία μιας διοικούσας που έχει έντονο κρατικό άρωμα και συγκεκριμένης ΠΑΕ.
4)Είναι σαφές ότι κάποιοι δεν θα θέλουν εκλογές, όμως προκαλεί απορία γιατί δεν υπάρχει συνεργασία με τον κ. Βασιλειάδη, ώστε να περάσουν έγκαιρα οι αλλαγές και να μην υπάρξει καθυστέρηση, όπως επιθυμούν οι …σκοτεινοί κύκλοι του ποδοσφαίρου.

5)Ηδη άρχισαν να προετοιμάζουν το έδαφος ότι τάχα η ΠΔΕ/ΕΠΟ και η παράνομη ΚΕΔ θα παραμείνουν και μετά τη διεξαγωγή εκλογών. Αν μη τι άλλο κάνουν όνειρα θερινής νυκτός. Ο πρώτος βασικός λόγος είναι ότι δεν είναι δυνατόν η ΕΠΟ να συνεχίσει να καταβάλει τις αμοιβές των μελών της διοικούσας που είναι υπέρογκες και προκλητικές για την κοινωνία, σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν διαψεύστηκαν…