Τέσσερις τρύπες κατακόρυφες και ένα κασετόφωνο...



Ρεπορτάζ (και ανάλυση) για τις φοβερές και τρομερές αποκαλύψεις που συγκλόνισαν το ελληνικό ποδόσφαιρο και αφορούν σε υπερσύγχρονα συστήματα παρακολούθησης (κρυφές κάμερες, φανερά βίντεο, κρυφοί φωτισμοί, πολλές τρύπες και πάνω και κάτω και μάλιστα κατακόρυφες και όχι πλάγιες, δηλαδή αυτές οι τρύπες είχαν την τρύπα κατακόρυφη και όχι πλάγια, κασέτες (!!!!) και ... κασετόφωνα (!!!!)) που ανακαλύφθηκαν στην διεφθαρμένη ΕΠΟ και αποδεικνύουν την χρησιμότητα διορισμού της ΠΔΕ από την FIFA, την UEFA ( ποτέ μην ξεχνάτε την UEFA), τον Κωστάκη και την κυβέρνηση.
Έχουμε και λέμε:
α. Από το συγκλονιστικό πόρισμα ... δεν βρέθηκε τίποτε ή μάλλον βρέθηκαν τρεις τρύπες στο ταβάνι (στην ψευδοροφή) και μια στο τραπέζι (μπροστά στα μάτια δηλαδή όσων συνεδρίαζαν). Τα ραντάρ, που άχρηστα και κενά έχασκαν μπροστά στα γραφεία της διοίκησης, είχαν αχρηστευθεί πριν από πέντε, τουλάχιστον, χρόνια, δεν λειτούργησαν στην ουσία ποτέ και για το λόγο αυτό ήταν κενά από οποιαδήποτε συσκευή καταγραφής εικόνας. Βεβαίως, η εκδοχή να είχαν τοποθετηθεί για να ελέγχουν το χώρο για πιθανότητα παραβίασης σε ένα κτίριο κενό πανταχόθεν κανένα δεν απασχόλησε. Το σημαντικότερο; Ήταν τοποθετημένα μπροστά από δύο γραφεία από τα οποία τα έξι τελευταία χρόνια πέρασαν χιλιάδες άνθρωποι, δημόσια, ανοιχτά, χωρίς καμία προφύλαξη και χωρίς καμία διάθεση ελέγχου ή καταγραφής των κινήσεων τους.
β. Είναι απολύτως ανατριχιαστική η λεπτομέρεια ότι οι τρύπες της ψευδοροφής είναι κάθετα ανοιγμένες (όπως και η αντίστοιχη στο τραπέζι συνεδριάσεων) και πως μπορούσε να τοποθετηθεί εκεί ακόμη και το εξαιρετικά υπερσύγχρονο μηχάνημα που λέγεται... κασετόφωνο, το οποίο, άκουσον - άκουσον, ψευδώς έχει διαδοθεί ότι έχει αποσυρθεί από την αγορά εδώ και περισσότερο από δέκα χρόνια. Υπάρχει το κασετόφωνο κύριοι και η λειτουργία του είναι τόσο σύγχρονη που μπορεί να καταγράφει μέχρι και τον ήχο από τις συνομιλίες (πέρα από τα βογγητά). Κρίμα που δεν βρέθηκε κανένα ίχνος καλωδίωσης (αλλά θα μπορούσε να βρεθεί αν υπήρχε) για να μάθουμε κι εμείς, μέσω του τρομερού κασετοφώνου, τη διαφορά της κάθετης τρύπας από την πλάγια και την μεγαλύτερη χρησιμότητα της πρώτης από τη δεύτερη. Κι ύστερα σου λένε ότι οι παρακολουθήσεις με ακρίβεια χιλιοστού γίνονται πλέον με δορυφορικά συστήματα... Τρίχες!!! Χωρίς κασετόφωνο κανείς δεν μπορεί να καταγράψει τίποτε και κανένα.
γ. Καμία συνεδρίαση της ΚΕΔ/ΕΠΟ δεν μπορούσε να καταγραφεί από καμία κάμερα και με κανένα τρόπο. Ο λόγος; Οι συνεδριάσεις της ΚΕΔ/ΕΠΟ ήταν και είναι (ορθώς) όλες με κλειστές τις πόρτες, σε γραφεία στο τέλος του διαδρόμου, χωρίς καμία πρόσβαση για κανένα τρίτο. Ό,τι κάμερα και να τοποθετήθηκε στον διάδρομο δεν μπορούσε να δει εντός του γραφείου με κλειστή την πόρτα ή να ακούσει απολύτως τίποτε. Μια ματιά μόνο στην χωροταξία των γραφείων είναι στο έπακρο διευκρινιστική και όσοι έχουν περπατήσει στον διάδρομο αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά. Απορία: Μήπως οι κάμερες στον διάδρομο τοποθετήθηκαν για τις ανάγκες κάλυψης της δραστηριότητας άλλης υπηρεσίας, με (πιθανό) αίτημα της ίδιας υπηρεσίας, ώστε να μπορεί να διαχειριστεί με την επιβαλλόμενη ασφάλεια έγγραφα υψίστης σημασίας, ειδικά την περίοδο της άνοιξης; Λέμε, μήπως;
δ. Για τις ζάντες των αυτοκινήτων, τα λάστιχα και άλλα σημεία παρακολούθησης επί κινουμένων οχημάτων δεν μάθαμε κάτι ώστε να γίνουμε σοφότεροι.
Ηθικό δίδαγμα: Η τεχνητή κρίση, που ήταν απαραίτητη, ώστε να καλυφθεί, σε πρώτο στάδιο, επικοινωνιακά η σημαντικότατη εξέλιξη στο επίπεδο του στελεχιακού δυναμικού της ΕΠΟ, η απόλυση του Παυσανία Παπανικολάου (δεύτερη στη σειρά) είναι τόσο αστεία και έωλη που χρειάστηκε μέχρι και η ανακάλυψη εν ζωή του... κασετόφωνου για να δικαιολογηθεί.

Υ.Γ. Υπάρχει κανείς αισιόδοξος, ακόμη, από την πλευρά των Ενώσεων και όσων τις διαχειρίζονται που να πιστεύει ότι θα διεξαχθούν εκλογές στην Ε.Π.Ο. έως τις 31 Μαίου 2017;