Έστρωσαν… χαλί για Μάνταλο, Κωσταρά

***Να μην ξεχάσουν και τον Ακρίβο!
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η… κωμωδία της δήθεν εξυγίανσης δεν χάνει την ευκαιρία για επίδειξη δύναμης, δεν χάνει την ευκαιρία να στείλει μήνυμα στους διαιτητές που κάνουν χοντρά λάθη ότι δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα. Είναι δυνατόν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης να μη βλέπουν ότι η διαιτησία, λόγω των πολλών λαθών, να μετατρέπεται σε… παρωδία και η μια πρόκληση να διαδέχεται την άλλη;
Η… επαναφορά του Καλογερόπουλου, μετά το λάθος που έκανε στο Αρσεναλ- Μπάγερν 1-5, όπου στα τρία μέτρα μπροστά του έγινε πέναλτι στο 1-0 υπέρ των γηπεδούχων και δεν είπε στον Σιδηρόπουλο να το υποδείξει ενώ τον παρέσυρε και σε λάθος αποβολή, είναι οιωνός για το τι θα συμβεί στη συνέχεια. Στις επόμενες 2-3 αγωνιστικές θα οριστούν και οι υπόλοιποι ρέφερι και βοηθοί που έδειξαν ότι σφυρίζουν… εξυγίανση.
Αντί ο Μάνταλος (Καβάλας), να μείνει σπίτι του μετά την διαιτησία-σκάνδαλο και μόνο με λάθη σε βάρος του Ολυμπιακού και υπέρ της ΑΕΚ, με ορισμούς σαν του Καλογερόπουλου, στρώνουν… χαλί για να επιστρέψει στα γήπεδα. Τα ίδια ισχύουν, τόσο για τον βοηθό Ακρίβο (Αθηνών)  που στο ίδιο ματς του ξέφυγε φάση, αν και ο επιτιθέμενος ήταν οφσάιντ πάνω από ένα μέτρο, όσο και για τον ανεκδιήγητο Κωσταρά (Αιτ/νιας), ο οποίος στον αγώνα Κυπέλλου Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-2 κατακύρωσε το γκολ των Περιστεριωτών, αν και ο Κιβρακίδης που έκανε τη σέντρα έβγαζε… μάτια ότι δεν καλύπτονταν από αμυνόμενους.
Αλλωστε υπολόγιζαν στον Σιδηρόπουλο (Δωδεκανήσου) για τον αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Το… κορυφαίο που «στόλισε» και ο Βενγκέρ για το ναυάγιο στο Εμιρέιτς, ενώ στον αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ-Πλατανιάς 3-0, πριν μερικές μέρες (01/03), άφησε άφωνη τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων για το πέναλτι-φάντασμα στον Μάνταλο και προπάντων για την κόκκινη κάρτα στον Μπανανά, στην ίδια φάση, απόφαση που δεν συνάδει με την αλλαγή κανονισμού.

Η ΚΕΔ «άδειασε» την… ΚΕΔ

Ορισαν τον Καλογερόπουλο ξανά αν και ο διεθνής ρέφερι ήταν το… βασικό θέμα του σεμιναρίου που έγινε στα μέσα Φεβρουαρίου. Με τις αποφάσεις του – οι ίδιοι πρόβαλαν τις φάσεις – γελούσε το σύνολο των παραβρισκομένων στο σεμινάριο. Κι όμως, οι ίδιοι είναι αυτοί που τον όρισαν ξανά (και μάλιστα Ηρακλής-Παναθηναϊκός, αν και ο συγκεκριμένος ρέφερι τα έκανε μαντάρα μέχρι και στο παιχνίδι Λαμία-Αρης 1-0, στις 05/02, έγιναν τρία πέναλτι υπέρ των φιλοξενουμένων και έδωσε το ένα. Χώρια που δεν έγραψε στο φύλλο αγώνα για το τι έγινε στα αποδυτήρια μετά τη λήξη

Τα λάθη

Όλα τα λάθη των διαιτητών είναι ανθρώπινα. Όμως, διαιτητές όπως οι Καλογερόπουλος, Μάνταλος, Βάτσιος, βοηθοί όπως ο Κωσταράς έδειξαν ότι είναι ανίκανοι και δεν αξίζουν να βρίσκονται στους πίνακες, ούτε φυσικά να είναι διεθνείς (σ.σ. ο Βάτσιος θέλει να γίνει οι άλλοι είναι). Πάντως, και τώρα να τους βάλουν το καλοκαίρι πως θα σωθούν; Είναι χειρότεροι από όλους, πως θα… φάνε άλλους, όσους δεν θέλουν;

Η φανέλα

Ο Καλογερόπουλος ορίστηκε Ηρακλής-Παναθηναϊκός, αν και την προηγούμενη φορά που σφύριξε τους «πράσινους», πριν τον αγώνα Παναθηναϊκός-Αστέρας 3-1 είχε παραλάβει δώρο, σύμφωνα με πληροφορίες, μια φανέλα του ΠΑΟ. Παρότι αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα δεν τιμωρήθηκε ούτε για αυτό. Παρόλα αυτά μένει ο Καλογερόπουλος και άλλοι δεν σφυρίζουν επειδή δεν προσκύνησαν στην… εξυγίανση.

Τα έκανε

Ένα στη Λαμία, ένα στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, δυο τα πειθαρχικά παραπτώματα για τον Καλογερόπουλο. Κι όμως συνεχίζει να σφυρίζει! Κανονικά έπρεπε να βγει εκτός πινάκων για τις αποφάσεις του στο παιχνίδι Παναθηναϊκός-Αστέρας 3-1 με δυο ανύπαρκτα πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων και μια αποβολή παίκτη του Αστέρα που κανείς δεν κατάλαβε γιατί έγινε. Από τις χειρότερες διαιτησίες της σεζόν και στη Λαμία και στη Λεωφόρο.

Οι κάρτες

Που να βγάλει κάρτες ο Καλογερόπουλος στον Παναθηναϊκό; Στο Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-1 δεν απέβαλε τον Μάτος, αν και στο κεφάλι του Μουνιός έγιναν ράμματα από την αγκωνιά του, ή στο Κέρκυρα-ΑΕΚ 1-1, όπου έδειξε κίτρινη αντί για κόκκινη κάρτα στον Αλμέιδα σε …επίδειξη τεχνικών ελληνορωμαϊκής πάλης σε βάρος του Σπίνουλα.

Πρόβλημα ο Σιδηρόπουλος

Κι όμως παρά το… κορυφαίο λάθος του (τριπλό σε μια φάση που ξεκινά από επιθετικό φάουλ, ανύπαρκτο πέναλτι σε βουτιά του Μάνταλου και ανύπαρκτη αποβολή του Μπανανά) στο ΑΕΚ-Πλατανιάς 3-0 υπολόγιζαν τον… κορυφαίο για το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Ετσι εξηγείται και η… ασπίδα του Βαρούχα και της προπαγάνδας ότι τάχα αρίστευσε στο «Εμιρειτς», λες και ο κόσμος δεν βλέπει. Όμως, ο Σιδηρόπουλος τέθηκε νοκ άουτ για τρεις εβδομάδες λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού.

Σενάριο για μη διεθνή

Αφού στον αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ έβαλαν βοηθό του Παπαπέτρου τον Νικολακάκη (Ηρακλείου) που δεν συμπλήρωσε ούτε έναν χρόνο στη μεγάλη κατηγορία, κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν από καμία μα καμία ΚΕΔ, όλα μπορούμε να τα περιμένουμε από τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Ακόμη και να μη βάλουν διεθνή διαιτητή στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Στην περίπτωση αυτή «παίζει» να επιλεγεί ο Θάνος (Γρεβενών), παρά το… παραμύθι του ΠΑΟ ότι τάχα τον αδίκησε στην Ξάνθη.

Για τη Λεωφόρο επειδή… έκαψαν τους διεθνείς, και μπορεί να βάλουν έμπειρο, πλην του Θάνου κρατείστε και το όνομα του Πραξιτέλη Ζαχαριάδη (Μακεδονίας). Μετά από 1,5 χρόνο τον επανέφερε η… εξυγίανση στους πίνακες και από αρχές Ιανουαρίου έχει οριστεί σε επτά ματς και οι Κομίνης, Παπαπέτρου είναι πρώτοι με δέκα.


Αν το δίδυμο των Τριτσώνη, Κουκουλάκη επιλέξει διεθνή, όπως γράψαμε και χθες φαβορί είναι ο Κομίνης. Όμως, σε κάθε περίπτωση (σ.σ. το σχόλιο είναι γενικό) θα είναι διαιτητής που θα έχει την ίδια φιλοσοφία με τον Μάνταλο στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0  ή με τον Σιδηρόπουλο στα ματς Ολυμπιακός-ΠΑΟ 3-0 και Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0. Δεν είναι υπερβολή να γράψουμε ότι περιμένουμε χειρότερα…