Η ΕΠΟ, η ΕΟΕ και το Travel Plan

Τα δεδομένα:
α. Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΕΟΕ πλησιάζουν με μεγάλη ταχύτητα. Από το αποτέλεσμα θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και το πρόσωπο/ η και τα πρόσωπα που θα κληθούν από τη ΔΟΕ πλέον να ονομαστούν "Αθάνατοι", δηλαδή να είναι τακτικά μέλη της ολομέλειας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα δεν έχει από τον Ιανουάριο του 2016 κανένα μέλος στη ΔΟΕ εξαιτίας της παλαβής στάσης της εγχώριας πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού που πίστεψε ότι με μια επιστολή, στην οποία διατυπώνονταν η επιθυμία, δήθεν, του κ. Τσίπρα υπέρ του κ. Καπράλου, "θα έκανε την αμαρτωλή ΔΟΕ να χορεύει" ( σύμφωνα με το δόγμα και για τις διεθνείς αγορές που θα χόρευαν κι αυτές στο ρυθμό που θα έδιναν τα νταούλια του Βαρουφάκη).
β. Γύρω από την εκλογή του προέδρου της ΕΟΕ έχουν στοιχηθεί πολιτικά και αθλητικά συμφέροντα, που προσδοκούν στην διεθνή αποδοχή τους μέσω του ελέγχου της ΕΟΕ πάση θυσία. Αυτή ακριβώς η πάση θυσία είναι που προκάλεσε το δεύτερο συνεχόμενο χαστούκι στην ελληνική κυβέρνηση από τον κ. Μπαχ, Πρόεδρο της ΔΟΕ. Πρόκειται για το κόλπο της τροπολογίας στη Βουλή σύμφωνα με την οποία στη Γενική Συνέλευση των εκλογών της ΕΟΕ θα προέδρευε ο νυν πρόεδρός της κ. Καπράλος, χωρίς να συγκινεί κανένα ότι ήταν ταυτόχρονα και υποψήφιος. Μόλις το έμαθε η ΔΟΕ έστειλε νέα επιστολή στην κυβέρνηση και από τότε αναζητείται η τροπολογία στους καλάθους των σκουπιδιών της Βουλής.
γ. Στην προεκλογική διαδικασία παρατηρούνται σκληρές αντιπαραθέσεις, που φτάνουν μέχρι σε χτυπήματα κάτω από τη μέση ή σε επαίσχυντες συμφωνίες απαλλαγής από εκθέσεις του Ελεγκτικού Συμβουλίου, αρκεί να ψηφιστεί για εκπρόσωπος " ο δικός μας" , δηλαδή ο διευθυντής μας.
δ. Οι τελευταίες εξελίξεις σηματοδοτούνται από την απώλεια των προσφυγών ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσε η πλευρά Καπράλου για τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών της Πάλης και του Τζούντο και την δικαστική εκκρεμότητα με τον εκπρόσωπο της Ποδηλασίας κ. Φιλιππούση, εναντίον του οποίου κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα ο αναπληρωματικός εκπρόσωπος κ. Τερζής με το αιτιολογικό, πως, αν ο κ. Φιλιππούσης δεν ψηφίσει στη Συνέλευση, καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο αφού έχει αποδειχθεί ότι έχει οφέλη από τον ελληνικό αθλητισμό ( πληρώνεται από την ΕΠΟ ως "Ειδικός Σύμβουλος Επικοινωνίας και Διοίκησης"), τότε χάνεται η συμμετοχή της Ποδηλασίας στη Συνέλευση και αυτό είναι ανεπίτρεπτο.
ε. Η εξέλιξη αυτή, σκληρή και βίαιη για ένα τόσο σημαντικό εγχώριο δημοσιογράφο με τόσο μεγάλη προσφορά στο επάγγελμα που ολόκληρη FIFA τον επέλεξε να τον ορίσει ... Παρατηρητή, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. 
Το γεγονός ότι ημέρα Σάββατο εκδόθηκε ανακοίνωση για να ...αποκαλύψει ότι η ΠΔΕ της ΕΠΟ θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά των προηγούμενων διοικήσεων και των διευθυντικών στελεχών για την υπόθεση του Travel Plan, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι άσχετο, όσοι γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα στο Πάρκο Γουδί διαρρέουν ότι ήθελαν να φέρουν τη... μπάλα στο γήπεδο της ομοσπονδίας και όχι της ΕΟΕ. Άλλωστε πρόκειται για ιστορία, δηλαδή, που έχει γραφτεί και ξαναγραφτεί περισσότερες από τρεις φορές και σήμερα επαναλήφθηκε για ένα και μόνο λόγο. Για να περιλάβει και τη φράση "διευθυντικά στελέχη" και να φωτογραφίσει ένα συγκεκριμένο διευθυντικό στέλεχος.

Ηθικό δίδαγμα: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά ...