Γιόρτασε το ποδόσφαιρο στην ετήσια εκδήλωση της ΕΠΣ Καρδίτσας! (pics)

Την τιμητική του είχε το Καρδιτσιώτικο ποδόσφαιρο στην ετήσια λαμπρή γιορτή της ΕΠΣ Καρδίτσας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (21/2) στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Κιέριον».
Έναν χρόνο πριν τη συμπλήρωση μισού αιώνα από την ίδρυση της τοπικής Ένωσης, οι πρωταγωνιστές της «στρογγυλής θεάς» στην περιοχή μας, εκπρόσωποι σωματείων, διαιτητές, προπονητές, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, θεσμικοί και τοπικοί φορείς, άνθρωποι που υπηρετούν το λαοφιλέστερο άθλημα, προεξάρχουσας της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣΚ, ένωσαν τις δυνάμεις τους αναδεικνύοντας τη δύναμη του Καρδιτσιώτικου ποδοσφαίρου, την ευαίσθητη πλευρά του, αφού η φετινή γιορτή συνοδεύτηκε από την κατάδειξη της κοινωνικής αλληλεγγύης και την απόδοση τιμής σε όσους διακρίθηκαν ή φροντίζουν έμπρακτα να συμβάλλουν στην πρόοδό του και την τοπική κοινωνία.
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος άνοιξε την εκδήλωση ευλογώντας τις τρεις πρωτοχρονιάτικες πίτες που αφορούσαν την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας, η δεύτερη στην Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΚ και η τρίτη στον Σύνδεσμο Προπονητών Ν. Καρδίτσας, ενώ ακολούθως τις πίτες έκοψαν ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ κ. Μανώλης Παλάσκας ο πρόεδρος της Επιτροπής  Διαιτησίας κ. Αθανάσιος Παππάς και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Καρδίτσας κ. Βασίλειος Τσιαμούλης.
Προηγήθηκαν οι χαιρετισμοί, με τον συντονισμό της εκδήλωσης να γίνεται από τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης κ. Άρη Τσίρα. Ειδικότερα, μίλησαν ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ κ. Παλάσκας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Νούσιος, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, ο δήμαρχος  Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημήτρης Τσιαντής, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ευθυμία Μητσιάδη, o πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Σωτήρης Κουλοκτσής, ο πρόεδρος του Θεοδωρίδειο Κέντρου «Ορίζοντες» κ. Ελένη Αντωνίου και η πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων κ. Ουρανία Σούφλα.
Αξίζει να σταθούμε στην τοποθέτηση της κας Αντωνίου που αναφέρθηκε στο κέντρο Υποστήριξης & Παροχής Συμβουλών για Ανθρώπους με Ειδικές Ανάγκες «Θεοδωρίδειο Κέντρο – Ορίζοντες» την αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία που συνιδρύθηκε από την ΤΕΔΚ και τον δήμο Καρδίτσας και το έργο του, στο περιθώριο της βράβευσης. Επίσης, στην  τοποθέτησή της η κ. Ουρανία Σούφλα μίλησε για τη «μάστιγα» της υπογεννητικότητας στην περιοχή μας, εξήρε τους πολύτεκνους γονείς και την προσφορά τους στον αθλητισμό με το παράδειγμα της Καρδιτσιώτισσας βαδίστριας Αντιγόνης Ντρισμπιώτη και τόνισε στην ανάγκη να δημιουργηθούν κίνητρα στα νέα ζευγάρια για δημιουργία οικογένειας. Τέλος, η κ. Μητσιάδη αναφέρθηκε στα κίνητρα και τα ερεθίσματα που δίνει ο αθλητισμός και συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο στα παιδιά, τη δημιουργική τους απασχόληση και τη διέξοδο σε αυτό αποφεύγοντας κακές συνήθειες.
Το παρών έδωσαν επίσης -μεταξύ άλλων- οι αντιδήμαρχοι Καρδίτσας κ. Σωτηρία Μπακαλάκου, κ. Γιάννης Γενννάδιος, κ. Απόστολος Ψημμένος, κ. Απόστολος Καπράνας, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Παλαμά κ. Βάιος Μπακαβέλο, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Γεωργία Κόκκαλη, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μουζακίου κ. Σοφία Τόλια, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Τρικάλων κ. Θανάσης Μπουτζιώλης, ο εκπρόσωπος της ΕΠΣ Λάρισας κ. Τέλης Γκούμας, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Σοφάδων κ. Παναγιώτης Τουλιάς, ο αντιδήμαρχος Σοφάδων κ. Ευθύμιος Κούλπας, το Διοικητικό Συμβούλιο του  Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Καρδίτσας και πλήθος εκπροσώπων των Καρδιτσιώτιων ποδοσφαιρικών σωματείων όπως παράγοντες, προπονητές και ποδοσφαιριστές.
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις ομάδων και προσώπων που διακρίθηκαν την αγωνιστική περίοδο που μας πέρασε.
Ειδικότερα:
Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας για την συνεργασία του με την Ένωση και την διοργάνωση σεμιναρίων Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) στους τέσσερις Δήμους. Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας διοργάνωσαν σειρά σεμιναρίων Βασικής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή τόσο στην Καρδίτσα όσο και στις τρεις κωμοπόλεις της περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας (Μουζάκι, Σοφάδες, Παλαμά). Τα σεμινάρια, που στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και τα παρακολούθησαν πλήθος αθλητών – προπονητών – διαιτητών, πραγματοποιήθηκαν από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου 2016. Σκοπό είχαν να αποτελέσουν μια πρώτη προσέγγιση με τις βασικές αρχές της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης ενώ το επόμενο βήμα είναι η διοργάνωση πιστοποιημένων σεμιναρίων ΚΑΡΠΑ με στόχο όσο το δυνατόν περισσότεροι εμπλεκόμενοι με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες που απαιτούνται για να βοηθήσουν έναν άνθρωπο που έχει καταρρεύσει. Ομιλητές – Εκπαιδευτές των σεμιναρίων αποτέλεσαν οι:
Κουλοκτσής Σωτήριος, Ιατρός Καρδιολόγος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας.
Θεοδότου Άννα, Χειρουργός – Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Α΄ Μ.Ε.Θ. Γ.Ν. Καρδίτσας, εκπαιδεύτρια Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης
Γκιζλής Βασίλειος, Γενικός Ιατρός, Επιμελητής Α΄ Κ.Υ. Μουζακίου, εκπαιδευτής Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης
Κατσουγιάννης Βασίλειος, Νοσηλευτής ΠΕ, Διευθυντής Δ.Ι.Ε.Κ. Βοηθών Νοσηλευτικής Γ.Ν. Τρικάλων, εκπαιδευτής Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης
Κυρίτση Νικολέττα, Νοσηλεύτρια ΠΕ, MSc, Υπεύθυνη Γραφείου Εκπαίδευσης Γ.Ν. Καρδίτσας, εκπαιδεύτρια Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης
2. Το Θεοδωρίδειο Κέντρο «Ορίζοντες» για την κοινωνική του προσφορά

3. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη για την προσφορά της στον αθλητισμό, ενώ παρέλαβε και πλακέτα με την οποία τιμήθηκε ο Σύλλογος Πολυτέκνων, ως μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Ο Σύλλογος Πολυτέκνων ν. Καρδίτσας με προστάτη άγιο τον τοπικό μας Άγιο Διονύσιο τον εν Ολύμπω, ιδρύθηκε το 1928 και αριθμεί στους κόλπους του σχεδόν 4000 οικογένειες. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1984 και είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Είναι επαγγελματίας αθλήτρια βάδην 20 χιλιομέτρων και η πιο πρόσφατη διάκρισή της αποτελεί η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 όπου και κατέλαβε την 15η θέση. Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και παράλληλα εργάζεται ως Personal Trainer καθώς και διατηρεί κατάστημα εστίασης στην Καρδίτσα. Έχει διακριθεί τόσο εντός Ελλάδας αλλά κυρίως εκτός συνόρων όπου στο Παγκόσμιο Μίτινγκ βάδην στη Λιθουανία κατέλαβε την Τρίτη θέση.
4. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Αναγέννησης Φώτης Κοντοκώστας για την προσφορά του στο τοπικό ποδόσφαιρο. Ο Φώτης Κοντοκώστας γεννήθηκε το 1959 στην Καρδίτσα. Είναι παντρεμένος με 4 παιδιά. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στη γειτονιά του στον Ταυρωπό την ποδοσφαιρική περίοδο 1976-1977. Την επόμενη χρονιά μεταγράφηκε στην Αναγέννηση Καρδίτσας όπου αγωνίστηκε για 13 συναπτά έτη ως επαγγελματίας σημειώνοντας μεγάλες επιτυχίες με την κιτρινόμαυρη φανέλα ως δημιουργικός χαφ καθώς και μεγάλο αριθμό τερμάτων. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στις τοπικές κατηγορίες με τα χρώματα του Παμίσου Καλογριανών επί προεδρίας Μανώλη Παλάσκα, Ηρακλή Καρδιτσομάγουλας, ΑΟ Κρυονερίου και ΑΟ Μορφοβουνίου. Πλεόν δραστηριοποιείται ως Ελεύθερος Επαγγελματίας στην πόλη της Καρδίτσας.

5. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Α.Ο. Καρδίτσα Νίκος Κουτσιούμπας για την προσφορά του στο τοπικό ποδόσφαιρο. Ο Νίκος Κουτσιούμπας γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1959. Είναι παντρεμένος από το 1989 με δύο παιδιά τον Παναγιώτη και το Θωμά. Πρώτη ομάδα που αγωνίστηκε και μεγάλη του αγάπη είναι ο ΑΟΚ. Την πρώτη του συμμετοχή την πραγματοποίησε το 1977 χρονιά την οποία ο ΑΟΚ αγωνίστηκε στη Β εθνική. Επόμενος σταθμός στην ποδοσφαιρική του καριέρα υπήρξε η Νίκη Καμινάδων όπου αγωνίστηκε από 1989 έως και το 1991. Στη συνέχεια αγωνίστηκε και σε Αστέρα Καρδίτσας, Ηρακλή Σοφάδων, ΑΕ Καρποχωρίου και Φωτ. Αστηρ Μαγουλίτσας. Από το 1989 διατηρεί εμπορικό κατάστημα επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου

6. Ο Σωτήρης Κόκκινος ως πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας ΕΠΣΚ. Την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 πρώτος σκόρερ ήταν ο Σωτήρης Κόκκινος με 26 γκολ. Γεννήθηκε στις 31/5/1988. Τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα τα πραγματοποίησε το 2003 στον Αετό Αγ. Θεοδώρων όπου και έμεινε μέχρι το 2005. Τότε μεταγράφηκε στον Ταυρωπό στην Δ Έθνική και αγωνίστηκε εκεί για δύο συνεχόμενα χρόνια. Στη συνέχεια αγωνίστηκε κατά σειρά σε Αναγέννηση, Ηρακλή Σοφάδων, Εθνικό Βράχο Καστρακίου, ΑΟΚ μέχρι το 2013 όταν και πήρε μεταγραφή για την Αναγέννηση στη Β εθνική. Την επόμενη χρονιά βρήκε το λιμάνι του στον Ατρόμητο Παλαμά όπου και αγωνίζεται μέχρι σήμερα.

7. Βραβείο fair play στις ομάδες Ηρακλής Παλαμά, Μεναλαϊδα Λουτροπηγής και Εθνικό Κέδρου, που δεν τιμωρήθηκαν για αποβολή ποδοσφαιριστών τους ή για πρόκληση επεισοδίων από παράγοντες ή οπαδούς τους. Απονέμεται δηλαδή σε όσους έδειξαν σεβασμό στους αντιπάλους, στους συμπαίκτες, στους διαιτητές και στους φιλάθλους, σε όσους τελικά έδειξαν σεβασμό στο ποδόσφαιρο ως άθλημα.
8. Ο Α.Ο. Σελλάνων ως πρωταθλήτρια ομάδα στην Α’ Κατηγορία. O Α.Ο. Σελλάνων είναι η τοπική ομάδα του Προαστίου Καρδίτσας. Ιδρύθηκε το 1968. Η αρχική ονομασία  της ομάδας ήταν Πρόοδος Προαστίου, και η ονομασία τις ομάδας άλλαξε με τη δημιουργία των καποδιστριακών δήμων (1999) όπου πήρε και το όνομα του πρώην δήμου Σελλάνων. Σημαντικότερες στιγμές τις ομάδας είναι η κατάκτηση του νταμπλ την χρονιά 2013-2014 καθώς και η ανάδειξή της ως πρωταθλήτριας την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.



9. Η Δόξα Μητρόπολης, ως πρωταθλήτρια ομάδα στην Α1 Κατηγορία και για την άνοδο στην Α’ κατηγορία. Η ΑΟ Δόξα Μητρόπολης ιδρύθηκε το 1952 και επίσημα συμμετέχει στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Καρδίτσας από την αγωνιστική περίοδο 1973-74.Ανέδειξε πολλούς ποδοσφαιριστές που μετέπειτα αγωνίσθηκαν σε εθνικές κατηγορίες με πιο γνωστούς τους Κουτζαμάνης, Μορέλας, Μπούτας, Πούλιος, Κακκάβας, Καρκαλέτσης Νίκος, Καρκαλέτσης Ζήσης, Κουκουμτζής, Κατσούγιας. Αγωνίστηκε για δύο χρόνια στη Δ Έθνική και συγκεκριμένα το 1992-1994. Έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ερασιτεχνών δύο συναπτά έτη το 2006 και 2007 καθώς και το 2016. Και η ιστορία συνεχίζεται…
10. Ο Α.Ο. Μυρίνης για την άνοδο στην Α’ Κατηγορία. Η ομάδα του ΑΟ Μυρίνης αποτελεί άξιο εκπρόσωπο του χωριού Μυρίνη Καρδίτσας. Ιδρύθηκε το 1976 και έχει αγωνιστεί σε όλες τις κατηγορίες της ΕΠΣ Καρδίτσας. Αποτελείται κυρίως από γηγενής ποδοσφαιριστές αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Καρδίτσας. Με χρυσά γράμματα έχουν γραφτεί η κατάκτηση του Πρωταθλήματος τη χρονιά 2012-2013 και η συμμετοχή στα περιφερειακά μπαράζ εκείνης της χρονιάς.
11. Ο Α.Ο. Αγναντερού για την άνοδο στην Α’ Κατηγορία. Ο ΑΟ Αγναντερού αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα Σωματεία της ΕΠΣ Καρδίτσας. Ιδρύθηκε το 1950 και το 1968 μπήκαν οι βάσεις για την δημιουργία του δικού του γηπέδου. Το 1972 το Σωματείο αναγνωρίστηκε και το κυρίαρχο χρώμα στις φανέλες της ομάδας είναι το βυσσινί. Το 1981 ανήλθε για πρώτη φορά στην Α Ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΠΣ Καρδίτσας και έκτοτε πρωταγωνιστούσε στα σαλόνια της Α Ερασιτεχνικής φτάνοντας μάλιστα πολλές φορές να παίξουν σε αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Δ Εθνική. Έχουν αναδειχθεί πολλοί ποδοσφαιριστές από τον ΑΟ Αγναντερού με πιο γνωστούς τους Οικονόμου, Κοτρώνας, Πάντος, Καλύβας, Μασούρας, Τζιβέλης Απ., Μίχος, Κοτρώτσιος, Λάσπας, Μαγουλιώτης, Ζήρας, Τζιβέλης Γ., Παππάς, Λαγούιας, Στεφανής, Μπουντάλας.
12. Η Δόξα Αμπέλου, ως  πρωταθλήτρια ομάδα του Α’ ομίλου της Β’ Κατηγορίας και για την άνοδο στην Α1 κατηγορία. Ο Π.Ο. ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΥ είναι η ποδοσφαιρική ομάδα της τοπικής κοινότητας Αμπέλου. Είναι από τα παλαιότερα σωματεία στο δυναμικό της Ε.Π.Σ. Καρδίτσας με έτος ιδρύσεως το 1968, από τότε συμμετέχει ανελλιπώς στα πρωταθλήματα της, με κορυφαία στιγμή την συμμετοχή στην Α Ερασιτεχνική. Η ομάδα αποτελείτε κυρίως από ποδοσφαιριστές με καταγωγή από την Άμπελο και από της γύρω περιοχές και χρώματα της είναι το κόκκινο και το γαλάζιο. Σκοπός της είναι να ασχοληθούν οι νέοι του χωρίου με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και πέρα από τον αθλητισμό να καλλιεργήσουν φιλικές σχέσεις και ομαδικό πνεύμα. Το 2017 βρίσκει τον Π.Ο. Δόξα Αμπέλου στην Α1 Ερασιτεχνική έχοντας στο ρόστερ του 15 ποδοσφαιριστές με καταγωγή από την Άμπελο.
13. Ο Κεραυνός Φράγκου, ως πρωταθλήτρια ομάδα του Β’ ομίλου της Β’ Κατηγορίας και για την άνοδο στην Α1 Κατηγορία. Το Αθλητικό Σωματείο Κεραυνός Φράγκου ιδρύθηκε το 1976 και είναι από τα πιο ιστορικά σωματεία του νομού Καρδίτσας. Ένας από τους ιδρυτές και μετέπειτα για σειρά ετών πρόεδρος της ομάδος, ο οποίος χαρακτηρίστηκε για την ανιδιοτελή προσφορά του η ψυχή της ομάδος, είναι ο Σκούρας Αθανάσιος.  Επίσης, πρόεδρος διετέλεσε με σημαντική προσφορά και ο Σχοινάς Αθανάσιος. Ενώ σημαντικός παράγοντας που ευθύνεται για την άνοδο της ομάδος στην Α1 Ερασιτεχνική είναι ο Καρασιώτας Γεώργιος. Η ομάδα πρωταγωνιστεί κυρίως στο Β΄ τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Καρδίτσας. Κατά καιρούς πολλοί είναι οι ποδοσφαιριστές που μεταπήδησαν σε μεγαλύτερες κατηγορίες και διακρίθηκαν στα ερασιτεχνικά και επαγγελματικά πρωταθλήματα, όπως οι Σκούρας Αθανάσιος, Σκούρας Θωμάς, Φωτιάδης Λάμπρος, Πανταζής Σωτήριος, Χαντζιάρας Γεώργιος, Καζνέσης Χρήστος και Χαντζιάρας Μιχάλης.

14. Ο Π.Ο. Παλαμαϊκή για την άνοδο στην Α1 Κατηγορία. Το 1992 ιδρύεται στο Παλαμά ο ποδοσφαιρικός όμιλος ΠΑΛΑΜΑΙΚΗ. Η ομάδα δημιουργήθηκε με σκοπό να αγωνίζονται αθλητές από τον Παλαμά και τις γύρω περιοχές που δεν μπορούσαν να αγωνιστούν στην έτερη ομάδα του Παλαμά. Βασικές αρχές του Π.Ο Παλαμαική  είναι ο αλληλοσεβασμός, η αλληλεγγύη, η ευγενής άμιλλα, το φίλαθλο πνεύμα και η αγάπη για το παιχνίδι. Κεντρικό όργανο είναι η γενική συνέλευση του συλλόγου όπου συμμετέχουν όσοι ενδιαφέρονται για το σωματείο ισότιμα, χωρίς ιεραρχία και με πυξίδα τις παραπάνω αρχές. Από το Κεντρικό όργανο εκλέγεται το Δ.Σ του οποίου βασικά στοιχεία είναι η αυτο-οργάνωση και η οικονομική και πολιτική αυτονομία καθώς αποφασίζει για τα ζητήματα που απασχολούν την ομάδα και τα φέρνει εις πέρας με υπευθυνότητα και συντροφικότητα. Η μεγαλύτερη διάκριση που γνώρισε η ομάδα ήταν η συμμετοχή στην Α κατηγορία της ΕΠΣΚ από το 2006-2008. Κατά την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 κέρδισε το εισιτήριο ανόδου από την Β στην Α1 της ΕΠΣΚ μετά την διαδικασία των μπαράζ. Έδρα τις ομάδος από το 1992  είναι το δημοτικό στάδιο Παλαμά.
15. Η Αργεντινή Καρδίτσας για την άνοδο στην Α1 Κατηγορία. Την παρθενική της άνοδο στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΠΣ Καρδίτσας πανηγύρισε την περσινή σεζόν η Αργεντινή Καρδίτσας. Η ιδρυθείσα το 2007 ομάδα της Καρδίτσας, που μέχρι το        2015 αγωνιζόταν με το καταστατικό της Φυλακτής, κατάφερε να πάρει την άνοδο κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του τελευταίου αγώνα των περσινών πλέι-οφ, με τους ανθρώπους της να λένε ότι «ο Θεός ήταν Αργεντίνος». Το μεράκι, η όρεξη και το καλό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της Αργεντινής την έχουν κάνει μια μεγάλη παρέα, ενώ το αργεντίνικο ταμπεραμέντο της δίνει άλλη αίγλη. Όμως εκτός από τις επιδόσεις της εντός των τεσσάρων γραμμών, ξεχωρίζει και για την κοινωνική της δράση, με πιο πρόσφατο το παράδειγμα του φιλανθρωπικού αγώνα για τους πρόσφυγες με επίλεκτους της Αναγέννησης, την προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης παιδιών με αναπηρίες.

16. Ο Εθνικός Κέδρου ως πρωταθλήτρια ομάδα του Α’ Ομίλου της Γ’ Κατηγορίας και για την άνοδο στη Β’ Κατηγορία. Ανάμεσα στον κάμπο και το βουνό, πάνω στον επαρχιακό οδικό άξονα Καρδίτσας – Σμοκόβου, βρίσκεται ο Κέδρος. Η ίδρυση του Κέδρου πιθανολογείται στην εποχή της Φραγκοκρατίας (1204-1566). Η ιστορία όμως της περιοχής, όπως μαρτυρούν τα αρχαιολογικά ευρήματα είναι             μακραίωνη. Στο πεδινό τμήμα κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και το άλσος με τις Βελανιδιές, βρέθηκε η αρχαία πόλη της Όρθης, τειχισμένη πόλη. Ο οικισμός, σύμφωνα με τους          αρχαιολόγους, πρέπει να ιδρύθηκε στους κλασικούς χρόνους. Το 1967 ήταν η ημερομηνία σταθμός για την ΝΙΚΗ ΚΕΔΡΟΥ. Η ομάδα από τον Κέδρο, αναγνωρίστηκε από το Πρωτοδικείο Καρδίτσας και άρχισε να γράφει τη   δική της ιστορία στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Καρδίτσας. Η ποδοσφαιρική ομάδα του Κέδρου, είναι από τα πιο ιστορικά αθλητικά σωματεία που υπάρχουν στο Νομό μας, και μάλιστα αποτελεί  ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας. Δραστηριοποιείται στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Καρδίτσας εδώ και 50 χρόνια. Για σειρά ετών συμμετείχε στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Κ., όπου έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της. Μια πορεία μέσα στο χρόνο που περικλείει δύσκολες στιγμές αλλά και ημέρες δόξας και χαράς. Άλλωστε για κάθε ποδοσφαιρικό σύλλογο, τα δύσκολα χρόνια είναι ο οδηγός για τις καλύτερες εποχές. Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, αποτελεί η ανάδειξη της ως πρωταθλήτρια της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας στην κανονική περίοδο, το μακρινό 1969 και η συμμετοχή της σε αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην τότε Δ΄ Εθνική. Μετά από 2 χρόνια αδράνειας, το 2015, από νέους ανθρώπους του χωριού, που αγωνίστηκαν χρόνια στην ομάδα, άρχισε μία νέα προσπάθεια. Με προσεκτικά βήματα και συντονισμένες προσπάθειες, η ομάδα κατάφερε να ανασυνταχθεί. Με την προσωπική φροντίδα των ανθρώπων της, η ομάδα οργανώθηκε ξανά σε όλα τα επίπεδα, ενώ πλέον ο αγωνιστικός χώρος και οι εγκαταστάσεις του γηπέδου της, είναι από τα καλύτερα στο Νομό μας. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, η Νίκη Κέδρου συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Ερασιτεχνικής. Εκεί πέτυχε την απευθείας άνοδο στην Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, κερδίζοντας τον τίτλο της πρωταθλήτριας, όντας η μοναδική αήττητη ομάδα σε 14 αγωνιστικές
17. Ο Α.Ο. Μορφοβουνίου ως πρωταθλήτρια ομάδα του Β’ Ομίλου της Γ’ Κατηγορίας και για την άνοδο στη Β’ Κατηγορία. Ο ΑΟ Μορφοβουνίου ιδρύθηκε το 1983 και αποτελεί τον εκπρόσωπο του χωριού Μορφοβούνι Καρδίτσας που βρίσκεται στη Λίμνη Πλαστήρα. Αγωνίστηκε σε όλες τις κατηγορίες της ΕΠΣΚ. Απαρτίζεται κυρίως από ποδοσφαιριστές νεαρής ηλικίας και αρκετούς γηγενής. Η ομάδα συμμετέχει ανελλιπώς στα Πρωταθλήματα, διακατέχεται από πνεύμα ευγενούς άμιλλας και Ευ Αγωνίζεσθε χωρίς να δημιουργεί κανένα πρόβλημα.

18. Ο Ηρακλής Παλαμά για την άνοδο στην Β’ Κατηγορία. Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ηρακλής  Παλαμά  μετρά μόλις δυόμιση (2,5) χρόνια ζωής  καθώς    δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2014 καταρχήν μόνο με τμήματα υποδομής. Από την σεζόν      2015-16 δημιουργήθηκε και ανδρικό τμήμα το οποίο μάλιστα στην πρώτη του συμμετοχή πήρε και την άνοδο από τη Γ’ στη Β’ ερασιτεχνική, γεγονός για το οποίο βραβεύεται απόψε. Τη φετινή περίοδο ο Ηρακλής Παλαμά διατηρεί έξι (6) τμήματα –Ανδρικό, Παιδικό, Προπαιδικό, Τζούνιορ, Προτζούνιορ και Μπαμπίνι- στα οποία γυμνάζονται 125 αθλητές συνολικά. Μπορούν να υπερηφανεύονται ότι ο Ηρακλής Παλαμά είναι η μοναδική ομάδα ολόκληρου του Δήμου Παλαμά που διατηρεί οργανωμένα τμήματα υποδομής. Στόχος τους είναι να καταφέρουν          καταρχήν να φέρουν τα παιδιά στον αθλητισμό, ώστε να τα αποκόψουν από τις πολλές και κακές συνήθειες της εποχής μας. Προσπαθούν να δημιουργήσουν αξιόλογους ποδοσφαιριστές – αθλητές, αλλά και δίνοντας έμφαση στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους, επιδιώκουν να τους   εμπνεύσουν την ευγενή άμιλλα, το ήθος και το σεβασμό για την  αθλητική ιδέα.
19. Ο Ατρόμητος Πτελοπούλας για την άνοδο στην Β’ Κατηγορία. Ο Ατρόμητος Πτελοπούλας ιδρύθηκε το 1976 και τα χρώματά της είναι το λευκό και το μπλε. Μεγαλύτερη επιτυχία αποτελεί η συμμετοχή της ομάδας στην Α1 Κατηγορία της ΕΠΣ Καρδίτσας. Απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από ποδοσφαιριστές του χωριού και το εκπροσωπεί επάξια. Μάλιστα, από τα σπλάχνα της έχουν αναδειχθεί σημαντικοί ποδοσφαιριστές όπως ο Κατσάρας Νίκος και ο Κουτρούλιας Αποστόλης που αγωνίστηκαν στη Γ Εθνική.
20. Ο Α.Σ. Αχλαδιάς για την άνοδο στην Β’ Κατηγορία. Ο ΑΣ Αχλαδιάς ιδρύθηκε το 1982 και αποτελεί τον εκπρόσωπο του χωριού Αχλαδιά. Τα χρώματα της ομάδας είναι το μπλε και το λευκό και το κιτρινόμαυρο. Υψηλότερη κατηγορία που αγωνίστηκε είναι η Β Ερασιτεχνική και από καταβολής της ομάδας απαρτίζεται από παιδιά του χωριού και της γύρω περιοχής.


21. Ο Α.Σ. Ασκληπιός για την άνοδο στην Β’ Κατηγορία. Ο ΑΣ Ασκληπιός ιδρύθηκε το 1990 από μια ομάδα συμμαθητών με μπροστάρη τον Βάιο Οικονόμου με σκοπό τον αθλητισμό. Έδρα της ομάδας είναι το χωριό Πρόδρομο Καρδίτσας. Υψηλότερη διάκριση αποτελεί η συμμετοχή της ομάδα στην Β Ερασιτεχνική ενώ από την ομάδα έχουν περάσει γνωστοί ποδοσφαιριστές όπως οι Γαγάτσιος, Μουστάκας, Αρβανίτης και Μπαζάνης.