Απορίες επιπέδου FIFA



Τέσσερις μήνες συμπληρώνονται, οσονούπω, από την μέρα που ο Κύπριος Καλοχαιρέτας απεμπόλησε, χωρίς την παραμικρή αίσθηση ενοχής, την αυτονομία και την ανεξαρτησία του ελληνικού ποδοσφαίρου στην κυβέρνηση και στους ποδοσφαιρικούς (και επιχειρηματικούς) φίλους του με το πρόσχημα της δήθεν απαραίτητης κανονικοποίησης, την οποία εγγυάται, υποτίθεται, η FIFA με τη σύμφωνη γνώμη της UEFA (στην ουσία συμβαίνει το αντίθετο).
Τέσσερις μήνες πριν η παραμυθιασμένη, από την γνωστή ομάδα "ενδιαφερομένων" για το ελληνικό ποδόσφαιρο, κα Σαμούρα υπέγραφε την επιστολή διορισμού της ΠΔΕ/ΕΠΟ πιστεύοντας, η ταλαίπωρη, πως θέτει τα θεμέλια για την εξομάλυνση μιας θεσμικά ανώμαλης κατάστασης στην οποία είχε οδηγήσει την ΕΠΟ. ο ακραίος κρατικός παρεμβατισμός, οι υπουργικές αυθαιρεσίες και οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί και έθετε το πλαίσιο δραστηριοτήτων της Επιτροπής που ήταν:
Η διαχείριση των καθημερινών υποθέσεων της ΕΠΟ, οι τροποποιήσεις ( αν ήταν αναγκαίο) των κανονισμών και του καταστατικού της ΕΠΟ, ώστε να είναι σύμφωνα με τα αντίστοιχα της FIFA και η επίβλεψη της εναρμόνισης της εθνικής αθλητικής νομοθεσίας με την διεθνή έννομη ποδοσφαιρική τάξη. Σε απλά ελληνικά η πλήρης επαναφορά της Ρήτρας Ανεξαρτησίας της ΕΠΟ.
Η ταλαίπωρη κα Σαμούρα στην μακαριότητα της Ελβετίας διαβιούσα, με πίστη προς τις ικανότητες και την αφοσίωση του τοποτηρητή που επιλέχθηκε, δεν μπορούσε καν να διανοηθεί ότι ο Καλοχαιρέτας, που πήρε την εντολή διαχείρισης των "προβλημάτων", θα ξεπουλούσε " αντί πινακίου ποδοσφαιρικής φακής", ως γνήσιος ψιλο-νταραβεριτζής, την υπόθεση της εξομάλυνσης στον υπουργό, στην κυβέρνηση, στο κράτος και στους κυβερνητικούς υπαλλήλους , παρουσιάζοντας ένα εσμό άσχετων ως Επιτροπή Εξομάλυνσης.
Τέσσερις μήνες μετά, όμως, οφείλει να έχει μάθει. Είναι τέτοιας έκτασης και έντασης η αποχή της ΠΔΕ/ΕΠΟ από τις αρμοδιότητες, όπως ρητώς αναφέρονται στην επιστολή διορισμού της, που, δεν μπορεί, κάποιος θα πρέπει, εκεί στην Ελβετία, να έχει αναρωτηθεί για την αξιοπιστία της, για την υλοποίηση του έργου που έχει αναλάβει, για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην διαδικασία εναρμόνισης της εσωτερικής νομοθεσίας με το καταστατικό της FIFA.
Κάποιος θα πρέπει να έχει αναρωτηθεί, πως γίνεται τέσσερις μήνες μετά τον διορισμό των εκλεκτών του Μαξίμου ( και δύο επιχειρηματιών), να μην έχει ανακοινωθεί προς την "ανώμαλη" ( αφού χρειάζεται εξομάλυνση) ελληνική ποδοσφαιρική οικογένεια ούτε μία τροποποίηση κανονισμού με συντεταγμένες διαδικασίες,, ούτε μία τροποποίηση καταστατικού, ούτε μια κίνηση για την εναρμόνιση της εθνικής αθλητικής νομοθεσίας με το καταστατικό της FIFA.
Αντ΄αυτών ανακοινώνονται, σε ημερήσια σχεδόν βάση, οικονομικοί έλεγχοι από κρατικές και ιδιωτικές ελεγκτικές αρχές και εταιρείες, διαχέεται, προς όλα τα φίλια ΜΜΕ, οσμή διάφορων, πιθανολογούμενων, σκανδάλων, απειλούνται (υπονοούμενα) ευθέως στελέχη της Ομοσπονδίας με διώξεις, διαμορφώνονται νέες εσωτερικές στην ΕΠΟ ισορροπίες έτοιμες να υπηρετήσουν το νέο που θα έρθει και ανατίθενται σε νέους δικηγόρους υποθέσεις παράστασης πολιτικής αγωγής την ώρα που είναι γνωστό πως, όταν εκδικαστούν ενώπιον της δικαιοσύνης, οι υποθέσεις, κανείς από την ΠΔΕ δεν θα περνάει ούτε απ΄έξω από την ΕΠΟ.
Στην ουσία "σε νταραβέρι να βρισκόμαστε" για να δικαιολογείται η παρουσία μας, να κάνουμε και δυο-τρεις μικροεξυπηρετήσεις και να τελειώνουμε.

Κα Σαμούρα σας τα έχει πει κανείς αυτά μέχρι σήμερα; Έχει μπει στον κόπο κανείς να σας ενημερώσει για τα έργα και τις ημέρες του τοποτηρητή σας, τον οποίο αναζητά αγωνιωδώς ο αρμόδιος υπουργός και δεν τον βρίσκει; Ξέρετε, καν, σε τι περιπέτεια έχετε οδηγήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο αποδεχόμενη εισηγήσεις και πρόσωπα παντελώς ανίκανα να υπερασπιστούν το καταστατικό της FIFA και τις διατάξεις του;