Στην… κερκίδα παραμένει η μπάλα για την αλλαγή των νόμων που παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο! – Η ΠΔΕ/ΕΠΟ αποφάσισε μόνο τροποποιήσεις κανονισμών και στο… βάθος αλλαγές στο καταστατικό

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΔΕ/ΕΠΟ

Συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη 1/2/2017, η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.
1. Εγκρίθηκαν τα σχέδια τροποποίησης των κανονισμών, όπως προέκυψαν μετά τη συνεργασία με τον εκπρόσωπο της UEFA κ. Ρηγόπουλο. Προκαταρκτικά σχέδια εστάλησαν ήδη στην FIFA και στην UEFA για σχολιασμό και παρατηρήσεις.
Η Π.Δ.Ε. αποφάσισε την δημιουργία επιτροπής νομικών για την έναρξη της επεξεργασίας και του εκσυγχρονισμού του καταστατικού.
2. Δεν εγκρίθηκε το αίτημα της ΑΕ Ποντίων, η οποία παραιτήθηκε της συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, για ειδική μετεγγραφική περίοδο 30 ημερών για τους ποδοσφαιριστές του εν λόγω σωματείου. Ωστόσο,  μετά τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας και σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 7 του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών, Παράρτημα Β΄ για τους Ερασιτέχνες, (Εξαιρετικές Περιπτώσεις Αποδέσμευσης) οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές του σωματείου ΑΕ Ποντίων μπορούν να αποδεσμευτούν προσωρινά  και να αγωνιστούν σε άλλα σωματεία μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017.
3. Αποφασίστηκε η επιβράβευση του σωματείου της Β΄ ΕΠΣΑ Α.Ο. Ιάσων για την ενέργεια fair-play στον πρόσφατο αγώνα με τον Άρη Χολαργού. Η Ε.Π.Ο. θα απονείμει στο σωματείο εύφημο μνεία και χρηματικό βραβείο 2.000 ευρώ. H ενέργεια fair-play ήταν η ακόλουθη:

Ο ΑΟ Ιάσων προηγείτο στο σκορ (1-0) και ενώ ποδοσφαιριστής του Άρη Χολαργού βρέθηκε τραυματισμένος στο έδαφος, γεγονός το οποίο οι ποδοσφαιριστές του πρώτου σωματείου δεν αντιλήφθηκαν, πέτυχαν δεύτερο γκολ (2-0). Όταν έγινε αντιληπτό το συμβάν, με τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή τους, οι ποδοσφαιριστές του Ιάσωνα αποφάσισαν να επιτρέψουν στην αντίπαλη ομάδα χωρίς να επιχειρήσουν να αποτρέψουν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Άρη Χολαργού (έμειναν ακίνητοι στις θέσεις τους μετά τη σέντρα) να σκοράρει και να μειώσει σε 2-1.