Η πολύ ευγένεια βλάπτει

Εξαιρετικά ευγενικοί, σε βαθμό παρεξηγήσεως, εμφανίζονται ως προς τις επόμενες κινήσεις τους, οι μετέχοντες στην επιτροπή των Ενώσεων της ΕΠΟ., όταν δημοσιοποιούν την πρόθεσή τους να συναντηθούν, έστω δια εκπροσώπου, για θέματα τροποποιήσεων καταστατικού της Ομοσπονδίας με τους κρατικούς υπαλλήλους της Επιτροπής Εξομάλυνσης.
Η επιλογή της συνάντησης και της συζήτησης για το κομβικότερο θέμα που αφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δηλαδή το "Σύνταγμα" με το οποίο θα διοικείται, αποτελεί, εξ αντικειμένου μια σαφή υποχώρηση στο πεδίο των αποκλειστικών δικαιωμάτων των γνήσιων εκφραστών του αθλήματος.
Η δεδομένη αρμοδιότητα τους, όταν επιχειρείται να ετεροπροσδιοριστεί μέσω συναντήσεων με άσχετους, υπαλλήλους., ποδοσφαιρικά ανήμπορους και πολιτικά υποκείμενους στην νοοτροπία της κρατικής υπεροχής έναντι του ιδιωτικού χώρου, κινδυνεύει να τεθεί εν αμφιβόλω, μέσω της παραχώρησης κυρίαρχου χώρου πολιτικών πρωτοβουλιών και αποφάσεων που ανήκουν μόνο στο σώμα της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ και σε κανένα άλλο.
Κανένα λόγο δεν έχει η Επιτροπή των Ενώσεων να συναντηθεί με την παρέα του Δρόσου, να συνομιλήσει μαζί της για καίρια καταστατικά ζητήματα ή , ακόμη χειρότερο, να προσπαθήσει να οδηγηθεί σε οποιουδήποτε είδους συμφωνία με τους εξομαλυντές με την κρατική σφραγίδα.
Συνάντηση - και αυτή υπό όρους- νοείται μόνο με τη FIFA ( έστω και με τον εν Ελλάδι τοποτηρητή της) και την κυβέρνηση στο πρόσωπο του κ. Βασιλειάδη. Με κανένα άλλο και για κανένα λόγο.
Λόγο και μάλιστα κυρίαρχο στην υπόθεση "καταστατικό ΕΠΟ" έχει μόνο το σώμα της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, δηλαδή οι Ενώσεις που την συγκροτούν και η κυβέρνηση, με τη FIFA να υπερασπίζεται υποχρεωτικά τη Ρήτρα Ανεξαρτησίας του ποδοσφαίρου, ανεξάρτητα από τις διαβεβαιώσεις που έχει προσφέρει στους κυβερνητικούς συνεταίρους του ο Κωστάκης.
Οι "εξομαλυντές" της κακιάς ώρας τι δουλειά έχουν με το καταστατικό και τα κυριαρχικά δικαιώματα των Ενώσεων στη διαδικασία της τροποποίησης και της έγκρισης;

Απολύτως καμία. Αυτοί απλώς θα παραδώσουν τα κλειδιά και θα χαθούν στη λήθη.