Δικαιολογημένη η αποβολή του Μπακάκη

SUPERLEAGUE
20ή ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΕΚ 2-2
0              Αποβολές            1
6              Κίτρινες               3
18           Φάουλ                  13          
 2             Οφσάιντ              2             
 3             Κόρνερ                 3
Διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας),
Χαρίσης (Γρεβενών)
4ος: Σέζος (Κιλκίς)
Παρατηρητής: Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας) 
Τον Μπακάκη της ΑΕΚ απέβαλε ο Φουκάκης στο Καυτανζόγλειο. Και οι δυο κίτρινες είναι δικαιολογημένες, καθώς η πρώτη δόθηκε επειδή του έλεγε να δείξει κάρτα σε αντίπαλο και η δεύτερη για θέατρο, προκειμένου να κερδίσει φάουλ έξω από την περιοχή του Ηρακλή. Με δυο λόγια ο ρέφερι εφάρμοσε τον κανονισμό και στις δυο περιπτώσεις.
Σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Φουκάκη ήταν καλή και δεν επηρέασε το αποτέλεσμα. Προσπάθησε να …κρατηθεί από κάρτες, όμως δεν τον βοήθησαν οι παίκτες. Εδειξε την πρώτη κίτρινη στο 15’ αλλά την απέφυγε στο 7’ (στον Αργυρόπουλο) και στο 11’ (στον Σιμόες) αμφότερες για σκληρά μαρκαρίσματα. Εν ολίγοις θα μπορούσε να βγάλει κι άλλες από τις συνολικά εννέα κάρτες που έδειξε.
Στη φάση του 2-1 του Ηρακλή υπάρχει πέναλτι του Μπάρκα, όμως ο ρέφερι αφήνει το πλεονέκτημα των 3''.
Στο 89’ διαμαρτυρήθηκε ο Χιμένεθ, επειδή ο Φουκάκης δεν έβγαζε (όπως υποστήριζε ο Ισπανός) παίκτη του Ηρακλή που είχε ματώσει. Ο τεχνικός της ΑΕΚ …έπαιξε με την πιθανότητα αποβολής του. Στο 91’ δεν υπάρχει παράβαση σε πτώση του Πασά μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ και ο παίκτης είδε κίτρινη για θέατρο.
Δυο δύσκολες φάσεις, όμως με σωστές αποφάσεις για τον πρώτο βοηθό. Στο 2-2 της ΑΕΚ δεν υπάρχει οφσάιντ, στο 87' σωστά σταμάτησε τον Πέκχαρτ.

Θα θέλαμε να ξαναδούμε τη φάση του 83’ που ο Χαρίσης σταμάτησε επίθεση του Πασά, όμως το συνδρομητικό δεν έδειξε ριπλέι.