Σχόλια και αντιδράσεις

Αντιδράσεις, πολλές και ποικίλες, από την δημοσιοποίηση της δεδομένης (;) συμφωνίας/συνεργασίας ή όπως αλλιώς έχει ονοματιστεί των Ιβάν Σαββίδη και Βαγγέλη Μαρινάκη για την " μ.ε." ( μετά εξομάλυνση) πορεία της ΕΠΟ και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα. Οι περισσότερες γεμάτες έκπληξη για την εξέλιξη που αλλάζει ριζικά το status στο ποδόσφαιρο, κάποιοι με επιφυλάξεις για την μακροημέρευση των συμφωνηθέντων, κάποιοι με σκεπτικισμό ως προς τις προθέσεις και μερικοί, μετρημένοι στα δάχτυλα ενός χεριού, σε απόγνωση.
Τέτοια και τόση απόγνωση, που ξεκίνησαν ήδη την "αντεπίθεσή τους" με τον πλέον προσφιλή τους τρόπο. Την δημόσια δήλωση νομιμοφροσύνης σε ένα παλαιό και ήδη ακυρωμένο "σύμφωνο συμβίωσης", διατυπωμένο και ενεργό σε παλιότερες εποχές και σε άλλες συγκυρίες. Τότε που οι ίδιοι "πουλούσαν μυαλό εκ του ασφαλούς" στους αμαθείς με τα εκατομμύρια, διαφέντευαν την καθημερινότητα, διαμόρφωναν προς ίδιον όφελος τις εσωτερικές της συνεργασίας ισορροπίες και πολιτικά ερμαφρόδιτοι διακονούσαν την συνεργασία σε υπουργικά γραφεία με την ιδιότητα του αυθεντικού εκφραστή της νομιμότητας.
Δηλώσεις, διαρροές, εκτιμήσεις, άρθρα και αναλύσεις τέθηκαν στην υπηρεσία της αποκατάστασης των ήδη κατεστραμμένων παλιών ισορροπιών με την πιθανολογούμενη κατάληξη μιας επανασύνδεσης με όσους οι ίδιοι λοιδωρούσαν, πίσω από την πλάτη τους, τόσο καιρό. Στον μικρόκοσμό των Ενώσεων είναι γνωστές οι χιλιοειπωμένες εκτιμήσεις "έχουμε πάνω από το 70% των προέδρων κι άσε τον άλλον να πληρώνει..."
Η εξέλιξη δεν είναι καθόλου περίεργη. Λογική και αναμενόμενη είναι, καθώς η διαμόρφωση νέας δυναμικής στο εσωτερικό παιχνίδι της εξουσίας χρειάζεται απαντήσεις και την γνωστή προσαρμοστικότητα των ερπετών για να διατηρηθούν, έστω, κάποια ψήγματα συμμετοχής στην νέα εποχή που διαμορφώνεται. Δεν είναι κακό κάποιος να υπερασπίζεται, με νύχια και με δόντια, ότι υπολόγιζε ότι θα προσποριστεί ως όφελος από την μετά την εξομάλυνση επόμενη μέρα. Δεν είναι κακό να οργανώνει, στο βαθμό που μπορεί, την αντεπίθεση του.
Να περιμένουν, λοιπόν, οι διάφοροι καλοδιάθετοι ότι και αντίδραση θα υπάρξει και σκληρή θα επιχειρηθεί θα είναι. Κι αν οι πρώτοι υπολογισμοί δεν αποδώσουν τότε δεν είναι καθόλου απίθανο να κινηθούν οι διαδικασίες για να παραμείνει στη θέση του το σημερινό, έωλο και παράνομο, καθεστώς διοίκησης της ΕΠΟ με την αμέριστη συνδρομή της σκληρής ομάδας της κυβέρνησης.
Γιατί υπάρχει και τέτοια και δεν παραιτήθηκε ποτέ από το ενδιαφέρον της για τις εξελίξεις στην Ομοσπονδία.

Υ.Γ. Το έργο θα έχει πολλές παραστάσεις μέχρι να ολοκληρωθεί. Αποκλείεται να πλήξει κανείς. Το αντίθετο. Η εγρήγορση είναι που θα διαμορφώσει τις ισορροπίες.