Ο ...άριστος κ. Μάνταλος και το μήνυμα

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Μάνταλος έφερε σε πέρας την αποστολή που του ανατέθηκε, έστω και να χρειάστηκε 'να ματώσει λίγο" από τις ... υπερβολικές αντιδράσεις των καλομαθημένων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, που (άκουσον, άκουσον) τα ήθελαν όλα δικά τους. Δηλαδή τι ήθελαν; Και τον Μάνταλο διαιτητή στον αγώνα και εφαρμογή των κανονισμών.
Λες και δεν ήξεραν ότι ο Μάνταλος έγινε διεθνής ακριβώς για την  τρομακτική του ιδιότητα ... να εφαρμόζει τους δικούς του κανονισμούς με την ψυχραιμία του χειρούργου και την αξιόλογη προσαρμοστικότητά του σε καταστάσεις.
Άκου τι ζήτησαν οι αθεόφοβοι του Ολυμπιακού:
α. Κόκκινη κάρτα στον Σιμόες στο 23΄΄ για εκτός φάσης και μπροστά στα μάτια του Μάνταλου χτύπημα στον Φορτούνη. Σφαλιάρισε με το χέρι ο Σιμόες τον Φορτούνη για να του δείξει τι τον περιμένει στον υπόλοιπο αγώνα, ο Μάνταλος το είδε αλλά το θεώρησε... απλή προκαταβολή για όσα θα ακολουθούσαν κι έτσι ο ... προκαταβάλων Σιμόες δέχθηκε τον διαιτητικό έπαινο των κανονισμών του Μάνταλου.
β. Πέναλτι υπέρ του Μποτία στο 50΄για τράβηγμα, παρατεταμένο σαν τη μνημόνια της φανέλας του από τον Λαμπρόπουλο μέσα στην μικρή περιοχή της ΑΕΚ. Προφανώς δεν ξέρουν τι λένε οι άνθρωποι. Την ποιότητα της φανέλας εξέταξε σφιχτά με την παλάμη του ο Λαμπρόπουλος για να ξέρει τι θα εισηγηθεί στην ομάδα του να αγοράσει για τη νέα κολεξιόν. Που ακούστηκε πέναλτι για... εξέταση ποιότητας της φανέλας; Λέει πουθενά ο κανονισμός κάτι ανάλογο; Προβλέπεται τέτοια ποινή;
γ. Οφσάϊντ ( λένε για ένα μέτρο αλλά μάλλον δεν έχουν δίκιο, επειδή είναι παραπάνω) του Αραούχο στο πρώτο μέρος που δεν κατέληξε σε γκολ λόγω του Λεάλι. Δηλαδή, υποστηρίζουν βάσιμα ότι ένας ολόκληρος Ακρίβος δεν είδε και δεν αποφάσισε με ακρίβεια για την απόσταση που χώριζε τον Αραούχο από τον τελευταίο αμυντικό του Ολυμπιακού; Σαν δεν ντρέπονται... Ακρίβος είναι, δεν το λέει και το επίθετο;
δ. Περισσότερη προστασία απέναντι στα δρεπανηφόρα της ΑΕΚ στο πρώτο εικοσάλεπτο, τότε που ο Φορτούνης μόνο πρέπει να μάζεψε περισσότερες από είκοσι καρατιές στο λαρύγγι χωρίς κανείς να δει ούτε μια κάρτα ( σε κάποιες περιπτώσεις δεν σφυρίχτηκε ούτε φάουλ). Καλά, ελάτε στη θέση του Μάνταλου! Πως θα έδινε το μήνυμα; Με ποιον καλύτερο τρόπο θα μετέδιδε σε ολόκληρο το γήπεδο τι πρόκειται να συμβεί; Και, στο κάτω-κάτω της γραφής, τι ήθελε ο Φορτούνης και έβαζε το κεφάλι του για παράδειγμα στην ευθεία του ποδιού του Σιμόες; Είναι σωστά πράγματα αυτά. Να εκθέσει τον Σιμόες που πόδι έχει και κλωτσιά δεν ξέρει να δίνει;
Ηθικόν δίδαγμα: Άριστος ο Μάνταλος, πενήντα-πενήντα η διαιτησία του, ψυχωμένη η ΑΕΚ, δυνατός ο υπέροχος λαός της πήρε τον αέρα του Ολυμπιακού και νίκησε δίκαια.

Υ.Γ. Η μεγαλύτερη αλητεία υπήρξε η φάση με τον Σιμόες και τον Φορτούνη στο 23΄΄ . Στη φάση εκείνη ο Μάνταλος έστειλε το μήνυμα. Απλώς στον Ολυμπιακό δεν το πίστεψαν και άργησαν να καταλάβουν τι τους περιμένει. Μετά ήταν αργά.