Διαθεσόπουλος: «Το μόνο που μπορεί να πει η ΔΟΕ είναι ότι αυτά είναι καραγκιοζιλίκια και δεν τα αποδέχεται»

*** «Δεν έγιναν εκλογές στην ΕΟΕ»
*** «Καπράλος δεν υπάρχει. Ό,τι έχει κάνει ο Καπράλος είναι παράνομο»
Για τις παράνομες εκλογές στην ΕΟΕ μίλησε ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (ΚΟΕ) Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ενώ αναφέρθηκε και στις επόμενες κινήσεις, προκειμένου να επιτευχθεί η ακυρότητά τους.
Αναλυτικά ο Διαθεσόπουλος μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ανέφερε τα εξής:
Για τις χθεσινές (σ.σ. προχθεσινές) εκλογές: «Χθες δεν έγιναν εκλογές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Εξελέγη πρόεδρος από κάποια ολομέλεια; Εξελέγη από μια ομάδα ανθρώπων που μαζεύτηκε εκεί. Υπάρχει ένα καταστατικό της Ολυμπιακής Επιτροπής το οποίο δεν είναι ένα κοινό καταστατικό όπως αυτό των σωματείων, διότι η Ολυμπιακή Επιτροπή είναι νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.
Το καταστατικό της έχει επικυρωθεί με προεδρικό διάταγμα από το 2000. Με άλλα λόγια είναι νόμος του κράτους το καταστατικό. Το καταστατικό λέει λοιπόν ποια είναι τα μόνιμα μέλη και ποια τα μη μόνιμα μέλη και ότι στις εκλογικές διαδικασίες προεδρεύει το αρχαιότερο μέλος. Επειδή λόγω ηλικίας υπήρχε κενό στο ποιος προεδρεύει στην επιτροπή, η εκτελεστική επιτροπή που προέδρευε ο κ. Καπράλος αποφάσισε σε συνεννόηση με τη ΔΟΕ να προεδρεύσει ο κ. Νικολάου.
Ο προεδρεύων λοιπόν είναι ο αποκλειστικός αρμόδιος για να συγκαλεί την ολομέλεια, να ορίζει την ημέρα της ολομέλειας, να ελέγχει τις υποψηφιότητες και τους φακέλους των ομοσπονδιών και να προβαίνει στις διαδικασίες μέχρι να εκλεγεί ο πρόεδρος της νέας ολομέλειας. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παρέμβει και αν κάποιος θέλει να προσβάλλει τις αποφάσεις του θα πρέπει να πάει στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια. Ολομέλεια δεν υπάρχει μέχρι να προεδρεύσει ο προσωρινός προεδρεύων και να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος.
Ο κ. Νικολάου συγκάλεσε εχθές τους εκπροσώπους των 27 ομοσπονδιών και όχι του τζούντο γιατί υπάρχει δικαστική απόφαση. Εχθές λοιπόν προέκυψε κάποιο ανθρώπινο θέμα και μια σοβαρή ασθένεια που υφίσταται μέχρι και τώρα για τον έναν εκ των υποψηφίων προέδρων. Ενημερώθηκε λοιπόν η ΔΟΕ και κατόπιν αυτού και επειδή θεωρήθηκε ότι υπάρχει ανωτέρα βία, ενημέρωσε η Ολυμπιακή επιτροπή με e-mail ότι δεν θα γίνουν οι εκλογές».
Για το αν η ενημέρωση έγινε από τον κ. Νικολάου: «Ναι, δεν υπάρχει κανένας άλλος που θα μπορούσε να πει αν θα γίνουν ή όχι οι εκλογές. Καπράλος δεν υπάρχει. Ό,τι έχει κάνει ο Καπράλος είναι παράνομο. Ο Καπράλος είναι ό,τι είμαι εγώ και οι άλλοι 26 που ψηφίζουν! Τίποτα περισσότερο. Το ότι ήταν πρόεδρος δεν λέει τίποτα. Οι 13 ομοσπονδίες που δεν πήγαν στη διαδικασία είναι επειδή ενημερώθηκαν από τον κ. Νικολάου ότι οι εκλογές αναβάλλονται».

Για το αν προβλέπεται από το καταστατικό η αναβολή της εκλογικής διαδικασίας: «Οι εκλογές αναβλήθηκαν λόγω ανωτέρας βίας. Ο προεδρεύων έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να κάνει τα πάντα. Ακόμα και ο ίδιος θα μπορούσε επειδή δε νιώθει καλά να μην κάνει τις εκλογές. Δεν προβλέπεται αντικατάστασή του από κανέναν. Απαγορεύεται ρητά η αντικατάστασή του. Η μόνη λύση που υπήρχε θα ήταν να προσφύγουμε στο δικαστήριο και να πούμε ότι εφόσον δεν δύναται ο προεδρεύων, να ορίσει το δικαστήριο τον αρχαιότερο. Ο κ. Νικολάου είχε έγγραφα του νοσοκομείου και για αυτό ανέβαλε τις εκλογές».

Για το τι λέει η ΔΟΕ: «Η ΔΟΕ ενημερώθηκε σήμερα και η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω πως έχει αντιδράσει και πώς θα κινηθεί. Νομίζω μάλιστα ότι θα ήταν και πρόωρο να αντιδράσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».
Για το ποιες είναι οι κινήσεις της πλευράς Κούβελου και για το αν έχουν στείλει οι 13 ομοσπονδίες επιστολή στη ΔΟΕ που καταγγέλλουν τα όσα έγιναν: «Έχει φύγει μια επιστολή στη ΔΟΕ στην οποία δεν την έχω δει, αλλά συμφωνώ και μάλιστα υπάρχει και το όνομά μου πάνω. Έγινε παράβαση του καταστατικού άρα η ανάθεση στον κ. Κανελλάκη είναι παράνομη και το ίδιο ισχύει για τον κ. Καπράλο.
Η ολομέλεια δεν μπορεί να αποφασίσει ποιοι ψηφίζουν και ποιοι όχι. Αυτό είναι αρμοδιότητα του προεδρεύοντα της διαδικασίας. Εμείς θα προσφύγουμε στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια για ακύρωση των διαδικασιών διότι οι αποφάσεις δεν είναι άκυρες ή ακυρώσιμες, αλλά ανυπόστατες».
Για το τι γίνεται αν η ΔΟΕ μετά την επιστολή που έλαβε δηλώσει ότι καλώς έγιναν οι εκλογές και δεχτεί τον κ. Καπράλο ως πρόεδρο: «Δεν δεσμεύει η άποψη της ΔΟΕ, αυτό που μετράει είναι το τι θα πει το δικαστήριο. Το μόνο που μπορεί να πει η ΔΟΕ είναι ότι αυτά είναι καραγκιοζιλίκια και δεν τα αποδέχεται. Φρονώ ότι με έγγραφο που υπάρχει ότι έγιναν εκλογές με 14 από τις 27 ομοσπονδίες η ΔΟΕ δε πρόκειται να δεχτεί αυτές τις εκλογές».

Για τα όσα ακούγονταν για προσπάθεια χρηματισμού κάποιων μελών και αν ενοχλήθηκε ο ίδιος: «Μόνο που με ρωτάτε το θεωρώ προσβλητικό. Δεν θα τολμούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο αλλά όποιος έχει καταγγελίες ας τις κάνει. Δεν θέλω να διανοηθώ ότι μπορεί να έχει συμβεί κάτι τέτοιο».