Σε πτώση διαρκείας το επίπεδο της διαιτησίας

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το παράνομο δίδυμο της ΚΕΔ, Σταύρος Τριτσώνης και Μιχάλης Κουκουλάκης, δείχνουν ότι αδυνατούν να διαχειριστούν την κατάσταση στη διαιτησία, τώρα που η μάχη τόσο για την είσοδο στα πλέι οφ όσο και για τον υποβιβασμό φουντώνει παράλληλα με τα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται. Οι, εκτός των άλλων, άπειροι παράγοντες της διαιτησίας δείχνουν εγκλωβισμένοι στη λάθος πολιτική που ίδιοι χάραξαν. Μια πιθανότητα είναι να τους οδήγησαν και κάποιοι σε αυτήν, αφού κατά σύμπτωση στη διαιτησία έγιναν όσα είχαν προαναγγελθεί από την προπαγάνδα σε περίπτωση νίκης της πρόσκαιρης συμμαχίας στις εκλογές της ΕΠΟ, πάντα με την ανοχή της ΠΔΕ/ΕΠΟ αλλά και του Κουτσοκούμνη.
Τριτσώνης και Κουκουλάκης επιμένουν στους ίδιους διαιτητές και βοηθούς, παρέχοντάς τους και ασυλία στα λάθη που κάνουν. Είναι τυχαίο ότι πρώτοι στους ορισμούς είναι οι διαιτητές που έχουν αδικήσει τον Ολυμπιακό; Δηλαδή οι Σιδηρόπουλος, Καλογερόπουλος, Κομίνης, Μάνταλος, Παπαπέτρου, Μπλάνας, Βάτσιος και άλλοι ορίζονται μια στο τόσο ή δεν ορίζονται καθόλου; Για να μην αναφερθούμε και στις «μαύρες λίστες» των ΠΑΕ.
Πώς να πάει μπροστά η διαιτησία, όταν οι ίδιοι και οι ίδιοι διαιτητές κάνουν λάθη και οι ίδιοι και οι ίδιοι είναι αυτοί ορίζονται ξανά και ξανά; Πώς να πάει μπροστά η διαιτησία, όταν δεν υπάρχει αξιοκρατία; Πώς να πάει καλά στη διαιτησία, όταν εξαφανίζονται διαιτητές οι βοηθοί που στοχοποιεί η προπαγάνδα, στέλνοντας και τα ανάλογα μηνύματα στους αρμόδιους;
Ακόμη και οι παρατηρητές που έχουν περάσει δεν… υπάρχουν. Αλλοι χαρίζονται σε διαιτητές για το… καλό της εξυγίανσης, ενώ δεν αμφιβάλλουμε ότι κάποιοι μπορεί να τους τιμωρούν, όμως αν η ΚΕΔ δεν συμφωνεί, τότε οι εκθέσεις τους μετατρέπονται σε σκουπίδια.
Ολα γίνονται επειδή οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης δεν έχουν έλεγχο στους ορισμούς, επειδή το δίδυμο ορίζει ταυτόχρονα και τους παρατηρητές.

Καραμέλα η… συγγνώμη
Σύμφωνα με τις… αρβύλες της προπαγάνδας ο Παναθηναϊκός αιτήθηκε στους βοηθούς του αγώνα με την Ξάνθη (Καραγκιζόπουλο και Χαρίση) να ζητήσουν συγγνώμη. Ουδέποτε έγινε κάτι τέτοιο, καθώς κανείς από τους «πράσινους» δεν τους πλησίασε ούτε καν για να διαμαρτυρηθεί! Καταλαβαίνετε και την έκπληξή τους για την ανακοίνωση που βγήκε, η οποία μάλιστα τον πρώτο τον κατονομάζει ως Καραγκιοζόπουλο! Ο μόνος που είχε επαφή με τους διαιτητές, αφότου βγήκαν από τα αποδυτήρια, ήταν ο Κασναφέρης ο οποίος τους έδωσε από ένα κουτί με γλυκά καριόκες και αναμνηστικά της Ξάνθης.

«Μάσκες»
Σόου κάνει ο Παναθηναϊκός ότι τάχα αδικήθηκε στην Ξάνθη. Το πέναλτι που ζητά δεν είναι, καθώς ο Βιγιαφάνιες δεν έπεσε από την παρενόχληση του Σιλά, ενώ ο Θάνος του έδειξε κίτρινη, επειδή στο πρώτο ημίχρονο βούτηξε τρεις φορές και τον είχε προειδοποιήσει να μην το ξανακάνει. Οι αντιδράσεις του είναι στο πνεύμα των ημερών, αφού παράβαση ζητούν μόνο ο Αργεντινός και ο Μολέδο.

Σωστός
Ο,τι κι αν λένε, δεν υπάρχει λάθος του Χαρίση κατά του Μπεργκ, στο… πάγωμα της εικόνας φαίνεται πως ο Σουηδός είναι οφσάιντ, καθώς προεξέχει το σώμα του. Ενσταση υπάρχει και αν έκανε λάθος ο Καραγκιζόπουλος κατά του Βιγιαφάνιες, καθώς η γραμμή στην εικόνα δεν φαίνεται να έχει μπει σωστά!

Η… γραμμή
Εύνοια θέλει ξανά και ξανά ο Παναθηναϊκός, όπως στην Τρίπολη που τα δύο γκολ ήταν οφσάιντ, καθώς επειδή γίνονται συνέχεια λάθη και υπέρ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ! Απόδειξη η… γραμμή που δόθηκε πως «οι πράσινοι θεωρούν ότι δεν έχουν κανένα κοινό με τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ταυτόχρονα αίρουν την εμπιστοσύνη τους στην ΚΕΔ». Αλλωστε οι Θεσσαλονικείς κόντρα στον Ηρακλή πέτυχαν γκολ-οφσάιντ, ενώ η ΑΕΚ ευνοήθηκε με τον Ολυμπιακό.

«Φάνηκε»
Κανένα θέμα δεν έχει ο Θάνος για το πέναλτι που ζητά ο Παναθηναϊκός. «Από την κερκίδα που είδα τη φάση, φάνηκε ότι δεν υπάρχει κάτι. Πήγε να με ξεγελάσει και να μπερδέψει τον κόσμο στην εξέδρα», του είπε σύμφωνα με πληροφορίες στα αποδυτήρια ο παρατηρητής διαιτησίας, Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης. Ξεκάθαρη περίπτωση δηλαδή.

Στη… σέντρα ο βοηθός
Απόδειξη ότι στην ΚΕΔ δεν ξέρουν τι τους γίνεται αποτελούν ο ορισμός του Βασίλη Καραβασίλη (Καβάλας) στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης Ηρακλής-ΠΑΟΚ 1-1. Το δίδυμο τον θεώρησε φορμαρισμένο, καθώς τον είχαν ορίσει και πριν από δύο αγωνιστικές στο «Γ. Καραϊσκάκης», όμως στη φάση του Πρίγιοβιτς έκανε ένα απαράδεκτο λάθος, δεδομένου ότι ο Πρίγιοβιτς ήταν δύο μέτρα οφσάιντ. Γι’ αυτό και ο Καλύβας, που ήταν παρατηρητής στο Καυτανζόγλειο, του έβαλε χαμηλό βαθμό.