Κωστάκης αγνοείται

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο κ. Βασιλειάδης εξακολουθεί, στο περιθώριο των θεωρητικών περί το μέλλον του αθλητισμού αναρωτήσεων, να αναζητεί τον Κωστάκη.
Πρόκειται για μια αναζήτηση που αρχίζει να αποκτάει στοιχεία "Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού", καθώς ο εκ Κύπρου διάσημος τοποτηρητής της FIFA αποφεύγει, επιμελώς, να δίνει σημεία ζωής, αρνούμενος να εμφανιστεί ακόμη και ενώπιον του μεγάλου του έρωτα που είναι η οθόνη του υπολογιστή και τα social media. Λογικό είναι οι φήμες να διογκώνονται, οι εκτιμήσεις να παίρνουν άλλη τροπή και οι υπολογισμοί για το μέλλον να διαφοροποιούνται. "Ένα δέκα" παίζεται στο παράνομο στοίχημα η πρόβλεψη ότι η FIFA θα αντικαταστήσει τον Κωστάκη και θα στείλει, όταν έρθει η ώρα, ένα κεντροευρωπαίο να κάνει τη δουλειά στο πεδίο της εναρμόνισης της αθλητικής νομοθεσίας με το καταστατικό της.
Τότε, που οι λέξεις θα καίνε, οι προτάσεις θα ανατινάζουν βεβαιότητες ετών και οι συσκέψεις θα έχουν μοναδικό μέλημα την επιβεβαίωση της Ρήτρας Ανεξαρτησίας του ποδοσφαίρου, ο Κωστάκης θα τα παρακολουθεί όλα αυτά από τις στήλες των ΜΜΕ και θα αναπολεί τις μέρες που πίστευε, ως άλλος Μυνχάουζεν, ότι αυτός μπορεί "να ξεγελάει όλους για πάντα".
Ο άνθρωπος που παρέδωσε, κόντρα σε κάθε σχετική διάταξη καταστατικού ή κανονισμού της FIFA, την ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο στον έλεγχο του κράτους, που συνηγόρησε, συνειδητά, στην βίαιη ανατροπή μιας δημοκρατικά εκλεγμένης νόμιμης διοίκησης στην Ομοσπονδία, που οδήγησε την Γενική Γραμματέα της FIFA να καταστρατηγήσει το καταστατικό και να εμφανίζεται συνεργός της ακραίας κρατικής παρέμβασης που εκδηλώθηκε τον Αύγουστο 2016 για το πρόσωπο της προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας ... δεν μένει πια εδώ ( όπως επιμένουν οι φήμες).
Η επιβεβαίωση των φημών δεν πρόκειται όμως να αλλάξει το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο με αφετηρία το νόμο Κοντονή του 2015 και ειδικά το άρθρο που θέτει την αυτάρκεια και ακεραιότητα του καταστατικού της ΕΠΟ υπό την αίρεση της συμφωνίας των διατάξεων του με το Σύνταγμα και τους νόμους.
Αυτό το "νομικό έκτρωμα" ( σύμφωνα με την πάγια ποδοσφαιρική παράδοση) εξακολουθεί να είναι παρόν, να διαμορφώνει στάσεις και συμπεριφορές και να οδηγεί τα βήματα όσων ονειρεύονται μια παλινόρθωση του παλαιού καθεστώτος του κρατικού καταστατικού, των κρατικών κανονισμών και των κρατικών οργάνων του ποδοσφαίρου.

Κι αυτή την ήττα δεν πρόκειται να την ανατρέψει εύκολα η FIFA όσο και αν θέλει να το πράξει.