Καρράς: «Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από κάθε είδους εποπτεία και σε ποδοσφαιρικό επίπεδο» - Εγγυήτρια δύναμη για το ποδόσφαιρο η ΕΠΣ Λακωνίας

***«Δεν θα επιτρέψουμε παιχνίδια σε βάρος σωματείων», ανέφερε επίσης ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ στην ετήσια εκδήλωση της ένωσης
ΠΗΓΗ: www.lakonikos.gr
Απολογισμό δράσης και κοπή πίτας πραγματοποίησε η  Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λακωνίας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 30/1 στο Πνευματικό Κέντρο Κροκεών. Κοινή διαπίστωση όσων παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν η πρόθεση της ΕΠΣ Λακωνίας, να αναβαθμίσει και να προστατέψει με κάθε μέσο το κύρος του λακωνικού ποδοσφαίρου, σε μία περίοδο που το άθλημα στο νομό ακολουθεί ανοδική τροχιά, τόσο λόγω της παρουσίας της ΑΕ Σπάρτη στο πρωτάθλημα της Football League, όσο και τη δυναμική που αναπτύσσεται στα τοπικά πρωταθλήματα.
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης κ. Θέμης Δογαντζής, ο οποίος ευχήθηκε μια καλή δημιουργική χρονιά για όλα τα σωματεία της Λακωνίας και όλα τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες του νομού.
Παίρνοντας το λόγο, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα εξέφρασε  τις δικές της ευχές, όσο και του περιφερειάρχη Π. Τατούλη, προς όλους τους παράγοντες του αθλήματος, ώστε «το 2017 να μας χαρίσετε όμορφες και οικογενειακές στιγμές στα γήπεδα». Αναφορικά με τις ενέργειες της περιφερειακής Αρχής για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νομού, η κ. Τζανετέα ενημέρωσε ότι υπολείπεται το έργο φωτισμού του γηπέδου των Αμυκλών, ενώ επεσήμανε ότι εγκρίθηκαν οι πιστώσεις για την αναβάθμιση του Ενωσιακού Γηπέδου της ΕΠΣ Λακωνίας στον Αγ. Ιωάννη Σπάρτης.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ευρώτα κ. Γιώργος Σωτηράκος, αφού έδωσε τις δικές του ευχές, ανέφερε ότι «δεν είναι τυχαίο ότι ο Δ. Ευρώτα αναδείχθηκε Πρωτεύουσα των Σπορ για το 2017. Πρέπει, όμως, να έχουμε και ανάλογη συμπεριφορά που να κινείται σε ευρωπαϊκά επίπεδα».
Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα κ. Σωτήρη Μένεγα, ενώ ο αντιδήμαρχος Ηλίας Παναγιωτακάκος στη δική του παρέμβαση, εξήγησε: «Προωθούμε το ευ αγωνίζεσθαι για έναν υγιή αθλητισμό» ενώ πρόσθεσε ότι «δεν νοείται Πρωτεύουσα των Σπορ χωρίς γήπεδο των Κροκεών και σας ενημερώνω ότι το γήπεδο παίρνει την κατάλληλη πιστοποίηση για τη διεξαγωγή αγώνων».
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας κ. Τάκης Καρράς πραγματοποίησε ένα σύντομο απολογισμό της δράσης της Ένωσης για το 2016, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στις κινήσεις της Ένωσης -με τη συνδρομή του δημάρχου Ευρώτα Γιάννη Γρυπιώτη- για ύπαρξη ιατρού σε κάθε ποδοσφαιρική αναμέτρηση που διεξάγεται στα γήπεδα της Λακωνίας: «Η ΕΠΣ Λακωνίας ήταν πρωτοπόρος σε πανελλαδικό επίπεδο σε αυτόν τον τομέα» υποστήριξε. Μεταξύ άλλων, ο κ. Καρράς τόνισε ακόμη ότι «η ΑΕ Σπάρτη είναι “ναυαρχίδα” για το λακωνικό ποδόσφαιρο, όμως από πίσω υπάρχουν πολλοί που προσφέρουν για την ανάπτυξη του αθλήματος στο νομό».
Με ύφος που δεν επιδεχόταν αμφισβήτηση, ο πρόεδρος της ΕΠΣ, υπογράμμισε προς πάσα κατεύθυνση ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατρέψει το ατομικό και προσωπικό του συμφέρον σε βάρος των σωματείων του νομού. Το ποδόσφαιρο θα είναι όπως πρέπει. Κανένας δεν θα παίξει στην πλάτη κανενός, θα υπάρχουν ηθικοί κανόνες…». Παράλληλα, ο κ. Καρράς σημείωσε ότι «η Ελλάδα πρέπει να φύγει από κάθε είδους εποπτεία και σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Ενωμένο το ελληνικό ποδόσφαιρο, πρέπει να διαγράψει την πορεία που τού αξίζει. Τέλος, ο ίδιος απηύθυνε ειδικές ευχαριστίες προς τον κ. Μάνο για την προσφορά του στο λακωνικό ποδόσφαιρο.
Όλοι οι ομιλητές στάθηκαν ιδιαίτερα στο συμβάν τραυματισμού του τερματοφύλακα του Απόλλωνα Ξηροκαμπίου, Αλέξανδρου Μάντζιου, στον αγώνα μεταξύ Αστέρα Βλαχιώτη και Απόλλωνα Ξηροκαμπίου, αλλά και την άμεση όσο και αποτελεσματική αντιμετώπιση που υπήρξε στο περιστατικό, από όλους όσοι κλήθηκαν να συνεισφέρουν.
Ακολούθησαν τιμητικές βραβεύσεις προς την πρώην υπάλληλο της ΕΠΣ Λακωνίας κ. Θάλεια Πρόκου, τον Ηλία Παναγιωτακάκο, το Δημήτρη Γεωργίτσο και το μέλος του ΔΣ της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, Αριστέα Ρόμπολα, η οποία ήταν παρατηρητής αγώνα στην αναμέτρηση μεταξύ ΑΕ Σπάρτη-Πανσερραϊκού στο Δημ. Στάδιο Σπάρτης. Εμφανώς συγκινημένη η κ. Ρόμπολα, μεταξύ άλλων, εξέφρασε το θαυμασμό της προς το πρόσωπο του Τάκη Καρρά, για τον οποίο είπε χαρακτηριστικά: «Να είστε υπερήφανοι για αυτόν. Ήταν και είναι πάντα ενωτικός στο χώρο του ποδοσφαίρου…»
Το «παρών» στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, έδωσαν ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Τζεφεράκος, ο διευθυντής Αστυνομίας Λακωνίας, Ταξίαρχος Γεώργιος Μαρουδάς και ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, Ζάχος Αγρανιώτης.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο τυχερός που βρήκε το φλουρί της βασιλόπιτας και κέρδισε ως δώρο την εικόνα του Αγίου Νέστορα, ήταν ο αντιδήμαρχος Ευρώτα κ. Ηλίας Παναγιωτακάκος. Σε μία κίνηση αλτρουισμού, ο κ. Παναγιωτακάκος προσέφερε την εικόνα του Αγίου, που θεωρείται προστάτης των ποδοσφαιριστών, στην ομάδα του ΑΟ Κροκεών για να τους «φέρει τύχη», όπως είπε χαρακτηριστικά.