Είναι ... λίγα τα λεφτά υπουργέ

Στα τριακόσια εκατομμύρια ευρώ ανέβασε, μετά τη σχετική διόρθωση της παραδρομής, ο κ. Βασιλειάδης τα έσοδα της ΕΠΟ στο χρονικό διάστημα από το 2004 έως και το 2016, εκτιμώντας τα ως υπερβολικά.
Κι επειδή κάθε τι που προκαλεί την "υπουργική υπερβολή" είναι άξιο πρώτον θαυμασμού ( που υπάρχει υπουργός που εντυπωσιάζεται) και δεύτερον απάντησης, ας επιχειρήσουμε, με βάση την πραγματικότητα,  εμπειρία και το ρεπορτάζ τόσων χρόνων, κάποιες απαντήσεις.
α. Τα συνολικά έσοδα της ΕΠΟ., στην τελευταία δωδεκαετία μπορεί να είναι περισσότερα από τριακόσια εκατομμύρια ευρώ. Ποια είναι η ειδοποιός διαφορά τους από την προ του 2004 περίοδο; Είναι όλα, ανεξαιρέτως, μέχρι το τελευταίο ευρώ ίδια έσοδα. Δικά της έσοδα. Του ποδοσφαίρου έσοδα. Χωρίς καμία κρατική συμμετοχή ούτε ενός ευρώ. Ταυτόχρονα, είναι έσοδα που υπολείπονται όσων θα μπορούσε ακόμη να έχει εισπράξει, αν όσοι διοικούσαν είχαν ανοιχτά αυτιά και άκουγαν κάποιους που είχαν ένα εξαιρετικά προωθημένο όραμα για τη λειτουργία της Ομοσπονδίας και είναι έσοδα που αποτελούν μέρος μόνο του συνολικά παραγόμενου ποδοσφαιρικού προϊόντος κάθε χρόνο έστω και σε αυτή τη χειμαζόμενη οικονομία.
β. Τα έσοδα αυτά ήταν και είναι κάτι σαν το Χρυσόμαλλο Δέρας για όλους τους λαθρόβιους κυνηγούς της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού, η οποία και εποφθαλμιούσε (και συνεχίζει να το κάνει) τόσο την παραγωγή τους όσο και - το σημαντικότερο- τη διάθεσή τους. Αντιλαμβάνεστε τι τεράστια υπόθεση είναι για κάθε υφυπουργό αθλητισμού να έχει να διανέμει κατά το δοκούν ξένα λεφτά και να παριστάνει τον μέγα ευεργέτη του ελληνικού αθλητισμού.
γ. Τα ίδια αυτά έσοδα οφείλονται σε δύο λόγους. Πρώτον στην ανάπτυξη του αθλήματος, ειδικά με βάση την εθνική ομάδα και δεύτερο - και πολύ ουσιαστικότερο- στην θεσμική κατοχύρωση με την παράγραφο 12, του άρθρου 29 του ν. 3479/2006, που παραχώρησε στην Ομοσπονδία όλες τις εξουσίες για το άθλημα, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου που δεν διοικούν Έλληνες πολιτικοί.
Γι αυτά ακριβώς τα έσοδα πρόκειται. Σε αυτά αναφέρθηκε, με περισσή αμετροέπεια και λόγο φθονερό, ο κ. Βασιλειάδης, εξέλιξη απολύτως κατανοητή για κάποιον που ονειρεύεται, σε συνθήκες απόλυτης παγκοσμιοποίησης, την κεντρική διαχείριση της οικονομίας, τα πενταετή πλάνα και ολίγον από κολχόζ ανάμικτο με ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σταχανοβισμό.

Σε αυτά, λοιπόν, τα έσοδα ο κ. Βασιλειάδης ( και όλοι οι πριν από αυτόν ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, προκάτοχοί του) από που αντλεί το δικαίωμα να αναφέρεται καν; Με ποιο δικαίωμα καταθέτει στη Βουλή αριθμούς και νούμερα που ανήκουν σε ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, μια εταιρεία δηλαδή και μάλιστα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα; Σε ποια χώρα του κόσμου που λειτουργεί στοιχειωδώς η δημοκρατική διάρθρωση των θεσμών και είναι σεβαστός ο ιδιωτικός κοινωνικός χώρος ένας υπουργός επιτίθεται σε ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για τα έσοδα που  αυτό, νομιμότατα, με βάση το καταστατικό και τους κανονισμούς του, την ικανότητά του να συνεργάζεται με την αγορά και τις επιχειρήσεις και την προωθημένη πώληση των προϊόντων του, προσπορίσθηκε;