Να προλάβουν πριν είναι αργά

Σε τροχιά αυτοπαγίδευσης οδηγείται με μεγάλη ταχύτητα της " Επιτροπή των Ενώσεων" με την απόφασή της να αποδεχθεί α. τη διαδικασία τροποποίησης του ισχύοντος καταστατικού της ΕΠΟ και β. τη συμμετοχή στη διαδικασία αυτή μελών της Κουτσοκούμνειας έμπνευσης  και κρατικής προέλευσης "Επιτροπής Εξομάλυνσης".
Η εξέλιξη μοιάζει αναπόφευκτη από την ώρα που οι αποφάσεις της σύσκεψης της Επιτροπής των Ενώσεων κινούνται στη λογική να αποδεχθεί πλήρως ένα παραπληρωματικό ρόλο, τόσο  στη διαδικασία τροποποίησης του καταστατικού, όσο - το σημαντικότερο- στην αναγκαιότητα αυτής της τροποποίησης.
Κι εξηγούμαι:
α. Το Καταστατικό της ΕΠΟ  συντάχθηκε με βάση σχετικό πρότυπο σχέδιο της FIFA, εγκρίθηκε από τις Ενώσεις - Μέλη της ΕΠΟ στη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου 2014 για να ακολουθήσει τον Μάϊο 2014 η έγκριση του από το Ειρηνοδικείο Αθηνών. Πριν από την έγκριση του Ιουνίου 2014 είχε ήδη εγκριθεί από τη FIFA (υπαρκτή η σχετική αλληλογραφία), ενώ αμέσως μετά εγκρίθηκε εκ νέου (με αποστολή του τελικού κειμένου) και πάλι από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Άρα καμία απολύτως ανάγκη τροποποίησης δεν παρουσιάζει, πλην ίσως των άρθρων που αναφέρονται στο εκλογικό σύστημα και στη σύνθεση της Γενικής Συνέλευσης τα οποία εμφανίζονται να χρήζουν αλλαγών, επειδή ένας Κωστάκης της κακιάς ώρας "αποφάσισε" ( παρέα με τον κολλητό του από το παρελθόν που έχει ειδικό ενδιαφέρον) να προσφέρει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αυξημένο μερίδιο εξουσίας.
β. Καμία απολύτως ανάγκη δεν προκύπτει από πουθενά για να ασχοληθούν με το κορυφαίο θεσμικό ζήτημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, το Καταστατικό της ΕΠΟ κάτι κρατικοδίαιτοι καθηγητάδες και δικηγορίσκοι, που έχουν παντελή άγνοια των όρων οργάνωσης και λειτουργίας του αθλήματος, είναι διορισμένοι κυβερνητικοί εκπρόσωποι και "μαρτυράνε μόνοι τους, χωρίς ξύλο" την πλήρη άγνοιά τους αμέσως μόλις διορίζονται από την κυβέρνηση " δια χειρός του εκπροσώπου της FIFA", ο οποίος, υποτίθεται, έχει αναλάβει τοποτηρητής για να διασφαλίσει την υπεροχή του καταστατικού έναντι του νόμου.
γ. Οι τυχόν επιβαλλόμενες ( από την απόφαση της σύσκεψης της Επιτροπής των Ενώσεων δεν προκύπτουν πάντως) αλλαγές σε συγκεκριμένα άρθρα που αφορούν στη σύνθεση της Γενικής Συνέλευσης και στο εκλογικό σύστημα είναι ζήτημα που αφορά αποκλειστικά τα Μέλη της ΕΠΟ, δηλαδή τις Ενώσεις, και κανένα άλλο, ειδικά όταν αυτός είναι κυβερνητική επιλογή νεοκομμουνιστικού χαρακτήρα και υπάρχει στο προσκήνιο για να διασφαλίσει την υπεροχή του νόμου έναντι του καταστατικού.
δ. Οι Ενώσεις - Μέλη της ΕΠΟ αναμένουν - και δικαίως-  την πλήρη στήριξη από την Επιτροπή που οι ίδιες συνέστησαν της Ρήτρας Ανεξαρτησίας του ελληνικού ποδοσφαίρου (άρθρο 17 του καταστατικού), χωρίς την οποία η ΕΠΟ θα μετατραπεί σε μια νεοκουμμουνστική ΔΕΚΟ, που θα βήχει η υπουργός και θα παθαίνει πνευμονία.
Είναι σαφές ότι οι μετέχοντες στην Επιτροπή των Ενώσεων πρέπει να επανεξετάσουν την πολιτική τους πρόταση και να αναθεωρήσουν τις οργανωτικές προτεραιότητες που έθεσαν, ειδικά δε αυτή που τοποθετεί ένα μόνο μέλος τους στην Επιτροπή που θα τροποποιήσει το καταστατικό, όταν σε αυτή πρόκειται να μετέχουν κρατικοί εκπρόσωποι, που και καμία σχέση δεν έχουν με το ποδόσφαιρο και σε συγκεκριμένες εντολές υπακούουν.

Δεν είναι κακό να ομολογήσουν ότι έκαναν λάθος και να απαιτήσουν τον κυρίαρχο λόγο στη διαδικασία των αλλαγών. Όσο για τον Κωστάκη δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον βλέπουν καν μπροστά τους. Ως γνήσιος Καλοχαιρέτας ... ετελείωσε!!!