Ετσι καταστρέφουν τα πάντα στη διαιτησία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Την περασμένη εβδομάδα γράφαμε πως οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, οι οποίοι στελεχώνουν την παράνομη ΚΕΔ, ρίχνουν το επίπεδο της διαιτησίας με τις επιλογές τους και με την τακτική των… αγαπημένων και μη αρεστών ρέφερι. Η επιβεβαίωση ήρθε από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου, καθώς, μετά την 15η, και η 18η αγωνιστική ήταν μια από τις χειρότερες των τελευταίων ετών. Επίσης, αποκαλύπτουμε ότι δέκα διαιτητές ήταν τιμωρημένοι και δεν μπορούσαν να τους βάλουν!
Από το τελευταίο μόνο ένας τυφλός δεν μπορεί να δει ότι η διαιτησία πάει από το κακό στο χειρότερο από την ημέρα που ανέλαβαν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης. Δύο άπειροι παράγοντες, οι οποίοι δεν είχαν τα προσόντα από τον κανονισμό για να μπουν στην ΚΕΔ, καταστρέφουν τη διαιτησία, επειδή:
1) Εμφανώς «αγκυλώθηκαν» από τις «μαύρες λίστες» των ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΠΑΟ, που μόνο κάποιος αφελής θεωρεί ότι δεν υπάρχουν.
2) Η συμπεριφορά τους απέναντι σε κάποιους διαιτητές, βοηθούς και παρατηρητές, με το να τους ορίζουν μια στο τόσο, οδηγεί σε συνειρμό μεταχείρισης που στον στρατό ονομάζουν και είναι γνωστό ως καψόνι.
Δεν υπάρχει ΚΕΔ στην ιστορία των τελευταίων ετών που να είχε διαχωρίσει τους διαιτητές με κριτήρια εμφανώς εξωαγωνιστικά, αφού κάποιοι δεν μπαίνουν καθόλου, δηλαδή δεν πήραν ούτε μια ευκαιρία, και κάποιοι μπαίνουν μια φορά τον μήνα και όχι συχνότερα, παρότι έχουν πάει καλά στα παιχνίδια που τους έβαλαν. Την ίδια στιγμή, κάποιοι με πολύ σοβαρά λάθη τιμωρούνται μόνο με τρεις αγωνιστικές!
Υπεύθυνοι για αυτό είναι οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, καθώς με την αγκύλωση στις «μαύρες λίστες» και τις αποφάσεις τους για… δήθεν τιμωρίες, στην πρώτη περίπτωση προσβάλλουν συναδέλφους τους και στη δεύτερη εμπιστεύονται διαιτητές (ταυτόχρονα εννοείται και βοηθούς) που πάντα τους εκθέτουν!

ΔΕΚΑ διαιτητές ήταν τιμωρημένοι και δεν μπορούσαν να τους ορίσουν τη 18η αγωνιστική!

 «Σφραγίδα» αποτυχίας

Οι δέκα διαιτητές που είχαν κάνει λάθη και δεν μπορούσαν να τους βάλουν το περασμένο Σαββατοκύριακο είναι οι εξής: Ο Κομίνης για το παιχνίδι Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-0. Ο Κύζας για το ματς Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0. Ο Γκράνας για το ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-2, ο Μάνταλος για το Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-2, ο Καραντώνης για το Παναθηναϊκός-Πλατανιάς 2-1, ο Βάτσιος για το Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-1, ο Φουκάκης για το Πλατανιάς-Ολυμπιακός 2-2, ο Γιαννουλάκης για το Βέροια-Λεβαδειακός 2-0, ο Παπαπέτρου για το Παναιτωλικός-ΑΕΚ 3-2 και ο Τίκας για το Αρης-Ολυμπιακός 1-1 (Κύπελλο).

Τα χάλια

Αυτά είναι τα χάλια της διαιτησίας με Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Δεν ξανάγινε την 18η αγωνιστική να υπάρχουν κακές διαιτησίες στα πέντε από τα οκτώ παιχνίδια να γίνουν τόσο σοβαρά λάθη. Την ίδια ώρα, δέκα ρέφερι να είναι τιμωρημένοι και δεν μπορούσαν να τους ορίσουν. Αν βάλουμε και τους οκτώ κατεψυγμένους, φτάνουμε στους 18, δηλαδή κάτι παραπάνω από τον μισό πίνακα! Εύγε στο παράνομο δίδυμο της ΚΕΔ!

Οι οκτώ
Οι ρέφερι που δεν μπαίνουν καθόλου είναι οι Δελφάκης, Λαμπρόπουλος, Μήτσιος, Βοσκάκης, Παππάς, Σπάθας, Γιάχος και Δημητρόπουλος. Ο Μήτσιος μπήκε στη Football League, αλλά μετά τον… εξαφάνισαν πάλι, ενώ ο Δελφάκης μπήκε στο σημερινό ματς Κυπέλλου ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς, δύο μήνες αφότου ανέλαβαν την ΚΕΔ αυτοί που θεωρούνται καλά παιδιά της διαιτησίας!

Ρεβάνς
Επειδή οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης ήταν άφθαρτοι ως παράγοντες, υπήρχαν προσδοκίες ότι θα φέρουν νέο αέρα στη διαιτησία. Ομως τα χάλια είναι πρωτοφανή και ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι και η ΕΠΣ Ηρακλείου κατηγόρησε τον Κουκουλάκη για ρεβανσισμό απέναντι στους συντοπίτες του διαιτητές. Αραγε, ο Τριτσώνης και η ΠΔΕ/ΕΠΟ έχουν απαντήσει στην επιστολή του Τζώρτζογλου; Πάντως, η τακτική του Κουκουλάκη δεν άλλαξε απέναντι στους συντοπίτες του διαιτητές.

Σε γνώση
Οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης ήταν δυο διεθνείς διαιτητές. Ομως έκαναν συνέχεια λάθη και γι’ αυτό στο τέλος δεν έμπαιναν σε ντέρμπι. Ωστόσο δεν τους εξαφάνιζαν από τους ορισμούς, όπως συμπεριφέρονται οι ίδιοι σε συναδέλφους τους, ούτε τους αντιμετώπιζαν με κόμπλεξ, όπως αυτοί τώρα που τιμωρούν ρέφερι ανάλογα με το πού θα κάνει λάθος.

 «Θα σπάσει το καλάμι»
«Θέλω να δώσω μια συμβουλή σε αυτούς που τελευταία τους έχει χαριστεί μια προσωρινή εξουσία: Θα ήταν σοφό να προσέχουν, γιατί η αλαζονεία της εξουσίας και το καλάμι που καβάλησαν είναι πολύ εύκολο να σπάσει και να τους δημιουργήσει σοβαρά τραύματα…» ήταν το νέο καρφί του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκου Τζώρτζογλου, για τον Μιχάλη Κουκουλάκη στην κοπή της πίτας των διαιτητών του ΣΔΠ Ηρακλείου, εκδήλωση που έγινε την περασμένη Δευτέρα.

Θα τα διεκδικήσουν
Ο Κουκουλάκης απουσίασε από την κοπή της πίτας του Συνδέσμου Διαιτητών Ηρακλείου, κάτι που η εφημερίδα «Νέα Κρήτη» ερμηνεύει ότι αυτό έγινε για να μην του ζητήσουν τα ποσοστά που δεν απέδωσε, έχοντας αγωνιστεί σε 60 και πλέον διεθνή παιχνίδια (με έσοδα που ξεπερνούν 150.000 ευρώ). Ομως, ο Τζώρτζογλου δεν δείχνει διατεθειμένος να αφήσει έτσι το θέμα. Συμπληρώνουμε ότι ο Κουκουλάκης, όπως λένε οι κακές γλώσσες, δεν κάνει παρέα με συντοπίτες του διαιτητές.

Ποιοι είναι οι πέντε ρέφερι που έκαναν λάθη τη 18η αγωνιστική; Ο Τζήλος στο Βέροια-Ολυμπιακός 1-2 έπρεπε να δείξει τέσσερις κόκκινες στον Καπετάνο και δεν έβγαλε ούτε κίτρινη. Ο Παπαδόπουλος σφύριξε Ξάνθη-ΑΕΚ 0-0 και έβγαλε δύο ανύπαρκτες κίτρινες στον Τριάδη, δίνοντας την εντύπωση ότι ήθελε να… ισοφαρίσει την αποβολή του Γκάλο.

Πλην του Τζήλου, δύο ακόμη ρέφερι της Football League που έβαλαν στη Λίγκα έκαναν λάθη. Ο μεν Κατσικογιάννης στο Αστέρας-Πανιώνιος 1-1, που άνοιξε και κόντρα με τους φιλοξενούμενους, ο δε Σκουλάς στο Πλατανιάς-Κέρκυρα 2-1. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Καλογερόπουλος τα έκανε μαντάρα στον πειθαρχικό έλεγχο στο Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-1, ενώ θέμα είχε και ο Ευαγγέλου στο Ατρόμητος-ΠΑΣ 1-1.