Η επίσκεψη του Τριτσώνη στο γραφείο του Βαρούχα, η… ασυλία των τηλεκριτικών και η... θεατής ΚΕΔ

                   
Μπορεί ο Σταύρος Τριτσώνης να επέλεξε πριν από μια εβδομάδα να επισκεφθεί τον Παναγιώτη Βαρούχα στο γραφείο του στον Σύνδεσμο Αθηναίων Διαιτητών, όμως ο επικεφαλής της ΚΕΔ δεν πρέπει να ξεχνά ότι έχει θεσμική ιδιότητα. Ο Βαρούχας είναι μεν πρόεδρος του ΣΑΔ, και είναι δικαίωμά του ο Τριτσώνης να έχει καλές σχέσεις μαζί του, όμως ο Βαρούχας είναι και τηλεκριτικός, άρα εδώ φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα σε συνδυασμό και με τη θεσμική ιδιότητα του Τριτσώνη.
Ποιο είναι το πρόβλημα; Οι τηλεκριτικοί διαμορφώνουν άποψη, όμως η ένστασή μας είναι αν γίνεται σωστή τηλεκριτική και αυτό πρέπει να κρίνουν οι αρμόδιοι. Για παράδειγμα πριν το πρώτο από τα τέσσερα γκολ του Παναθηναϊκού επί του Παναιτωλικού προηγείται οφσάιντ του Βιγιαφάνιες, καθώς το μισό σώμα του είναι μπροστά, αλλά δεν το… βλέπει, αντίθετα στη συνέχεια της φάσης βλέπει πέναλτι του σε ακούσιο χέρι του Τσοκάνη, ο οποίος ούτε τη μπάλα βλέπει, ούτε το χέρι πάει προς τη μπάλα, το μόνο που προσπαθεί ο παίκτης του Παναιτωλικού είναι προφυλαχθεί από το δοκάρι!
Καλές οι επιλεκτικές δημόσιες σχέσεις του Τριτσώνη, όμως ο πρόεδρος της ΚΕΔ παραβλέπει και τις απόψεις που εκφράζονται για τους διαιτητές στην εκπομπή που συμμετέχει ο Βαρούχας, όπως και τον κανονισμό που δεν αναγνωρίζει τους συνδέσμους, ούτε την παρουσία άλλων (έστω και στο γραφείο τους) σε εκπαιδευτικές συγκεντρώσεις των διαιτητών. Ψιλά γράμματα θα πείτε, αφού και ο ίδιος δεν πληροί τις προϋποθέσεις του κανονισμού και δεν είχε δικαίωμα να μπει στην ΚΕΔ.
Παράλληλα θα ήταν καλό αφού η ΚΕΔ είναι «της FIFA και της UEFA» και εκεί (πού;) δίνει λογαριασμό ο Τριτσώνης να πάρει θέση και για το επίπεδο της τηλεκριτικής στην Ελλάδα, κάτι που δεν πρόκειται να τολμήσει να το κάνει. Εδώ φτάσαμε στο σημείο να τιμωρούν διαιτητές ή βοηθούς, όλως τυχαίως, σύμφωνα με τα μηνύματα της προπαγάνδας που υπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένων ΠΑΕ.
Δεν αμφιβάλλουμε ότι ο Τριτσώνης μπορούσε να συναντήσει κι αλλού τον Βαρούχα. Καλύτερα να το έκανε για να μη δίνει δικαιώματα. Όμως, αφού βρέθηκαν στον ΣΑΔ δείχνει ότι δεν υπολογίζει κανέναν, ούτε ποιες εντυπώσεις θα δημιουργηθούν.
Μην γελιέστε ότι ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.

Όπως να μη γελιέται ο Τριτσώνης ότι θα σωθεί από το τριετές συμβόλαιο. Ηδη ακούγονται η πρώτοι τριγμοί στην καρέκλα του.