«Βυθίζονται» και προκαλούν

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Οσο παραπαίει η διαιτησία τόσο θα κινδυνεύει και η ΚΕΔ. Ο παράνομος Τριτσώνης και ο εν ενεργεία (δεν είχε κάνει δήλωση αποχώρησης) διαιτητής Κουκουλάκης φαίνεται πως έχουν χάσει και τα αβγά και τα καλάθια. Ειδικά όσο από τη μια πλευρά δεν τους βγαίνουν επιλογές διαιτητών όπως ο Σιδηρόπουλος και ο Καλογερόπουλος, που πλέον θεωρούνται ως οι πιο αποτυχημένοι της σεζόν με βάση τα λάθη της, ενώ από την άλλη κρατούν έμπειρους διαιτητές στη «ναφθαλίνη» για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες των ΠΑΕ ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.
Πλέον προκαλούν όχι μόνο με τους ορισμούς, αλλά και με συναντήσεις που δεν ανακοινώνονται. Από το Δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Ατρόμητος, συγκεκριμένα από την ανακοίνωση διαμαρτυρίας μετά το εντός 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα (30/01), μάθαμε για τη συνάντηση του Σπανού με τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Μάλιστα ο Ατρόμητος έφτασε στο σημείο να τους προειδοποιεί ότι αν δεν πάρουν μέτρα, θα «είστε μια υπηρεσιακή και εφήμερη επιτροπή που προσπάθησε να κάνει κάτι αλλά απέτυχε. Από εμάς από εδώ και πέρα καμία ΑΝΟΧΗ!!». Ποιος ο Ατρόμητος, που οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης κρατούν ακόμη εκτός ορισμών τον βοηθό Κούρεντα, στο πλαίσιο της απειλής του Σπανού «θα σε τελειώσω».
Από το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού μαθεύτηκε και η προχθεσινή συνάντηση του αντιπροέδρου του Παναθηναϊκού, Χρήστου Παναγόπουλου, με τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Βέβαια δεν διέρρευσε και κάτι, παρά μόνο ότι διαμαρτυρήθηκε για τη διαιτησία του Τζήλου στο ματς των «πρασίνων» με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ελπίζουμε μόνο ο Τριτσώνης να ήταν στο γραφείο του και να μην έτρεξε στο Πάρκο για να τον συναντήσει.
Εχουν ανάγκη οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης να μιλούν με παράγοντες; Βλέπουν ότι η διαιτησία πάει από το κακό στο χειρότερο, πως τρίζουν οι καρέκλες τους, και προκαλούν;

EXOYN κάνει κι άλλες συναντήσεις που δεν ανακοινώθηκαν με εκπροσώπους ΠΑΕ Superleague και Football League;

Ξέφραγο αμπέλι…
Τέτοιες συναντήσεις, εννοούμε με παράγοντες των ΠΑΕ που ούτε καν ανακοινώνονται, ούτε διαρρέει τι συζητήθηκε, αποδεικνύουν περίτρανα ότι η διαιτησία είναι… ξέφραγο αμπέλι. Δηλαδή ο κάθε πικραμένος, ο παράγοντας (το σχόλιο είναι γενικό και δεν αφορά τους Σπανό, Παναγόπουλο) που θέλει να αποπροσανατολίσει τον κόσμο της, ώστε να μην ασχολείται με τα προβλήματα της ομάδας, μπορεί να πάει στους Τριτσώνη, Κουκουλάκη και να ζητά ευθύνες ότι τάχα φταίει η διαιτησία. Δηλαδή το δίδυμο της ΚΕΔ δεν μπορεί να καταλάβει ποιος πάει καλά και ποιος όχι; Πότε γίνονταν τέτοια πράγματα στη διαιτησία;

Υποσχέσεις
Αν ο Τριτσώνης και ο Κουκουλάκης υποσχεθούν στους παράγοντες που τους επισκέπτονται ότι «δεν θα ξαναγίνουν λάθη», αυτοί θα ησυχάσουν ότι έκαναν το καθήκον τους; Τι άλλο μπορούν να υποσχεθούν; Θα μάθουν οι επόμενοι διαιτητές που θα οριστούν ότι έχουν ανοιχτή γραμμή με την ΚΕΔ και θα φοβηθούν; Αν ζητηθεί να μπουν κι άλλοι διαιτητές στη «μαύρη λίστα», τότε τι γίνεται;

Ανέχονται
Τα μέλη της ΠΔΕ/ΕΠΟ γνωρίζουν ότι η διαιτησία πρέπει να είναι ανεξάρτητη και να μην γίνονται τέτοιου είδους συναντήσεις; Δεν κάνουν ό,τι θέλει η FIFA; Δηλαδή αν η Ρεάλ ή η Μπαρτσελόνα θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τη διαιτησία του Champions League, ο Κολίνα ανοίγει τις πόρτες στη Νιόν και τους υποδέχεται;

Η λύση
Αν ο παράνομος Τριτσώνης και ο εν ενεργεία Κουκουλάκης ήθελαν να υπάρχει πολιτική ίσων αποστάσεων, θα μπορούσαν να καλέσουν όλες τις ΠΑΕ της Superleague. Αυτό σημαίνει διαφάνεια και πολιτική ίσων αποστάσεων απέναντι στις ομάδες. Τολμούν να το κάνουν αυτό; Παράλληλα με τις ξεχωριστές συναντήσεις που κάνουν, μπορούν να πείσουν ότι δεν επηρεάζονται στους ορισμούς που κάνουν; Κάπου έχασαν την μπάλα οι άπειροι παράγοντες της ΚΕΔ. 

Ισονομία
Η διαιτησία είναι μπάχαλο, οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης έχουν ευθύνη για το μπάχαλο. Ομως, δεν αδικούνται μόνο οι Ατρόμητος, Παναθηναϊκός. Κατά την άποψή μας, αυτό γίνεται επειδή στη διαιτησία δεν υπάρχει ισονομία. Σύμφωνα με τους ορισμούς, οι τιμωρίες επιβάλλονται ανάλογα με το ποιος διαιτητής και σε ποια ομάδα θα κάνει το λάθος.

Χάλια σε SL και σε FL
Ολοι γνωρίζουν ότι η κατάσταση στη διαιτησία, επί ημερών Τριτσώνη, Κουκουλάκη, ισοδυναμεί με… γάγγραινα. Εκτός από τις κακές διαιτησίες τουλάχιστον στα μισά ματς της Superleague ανά αγωνιστική το… ακραίο αυτό φαινόμενο εξαπλώνεται και στη Football League. Μπάχαλο τα έκανε ο Καλογερόπουλος στο ντέρμπι Λαμία-Αρης 1-0, μπάχαλο τα είχε κάνει ο Στυλιαράς και στο Απόλλων-Λαμία 1-0. Και επειδή η μια κακή διαιτησία διαδέχεται την άλλη, η ΚΕΔ δείχνει ανίκανη να το ισιώσει.



Πώς δέχθηκαν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης να συναντηθούν με τον Παναγόπουλο, όταν ο έτερος αντιπρόεδρος του ΠΑΟ, Βασίλης Κωνσταντίνου, τους είχε συμπεριλάβει στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στις 15 Μαΐου 2013 για λάθη τους σε συγκεκριμένα παιχνίδια, κατηγορώντας τους ότι αυτά «έγιναν βάσει οργανωμένου σχεδίου αλλοίωσης αποτελεσμάτων και αποδυνάμωσης του Παναθηναϊκού;».


Ερχονται δυσκολότερα παιχνίδια και η ΚΕΔ κατάφερε να κάψει σχεδόν όλους τους διεθνείς, με εξαίρεση τον Αρετόπουλο που πάει καλά, αλλά δεν τον βάζουν. Ο Σιδηρόπουλος έφτασε στο σημείο να δίνει πέναλτι αντί για φάουλ και ο Καλογερόπουλος να μη βλέπει τίποτα. Παράλληλα οι Μάνταλος, Κομίνης, Κύζας ορίστηκαν σε ματς του Ολυμπιακού και «συναγωνίστηκαν» ποιος θα αδικήσει περισσότερο τον Ολυμπιακό.