Η διαιτησία του Παπαπέτρου



ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr
ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Για τη διαιτησία εγώ σας είχα δώσει ένα στίγμα από χθες, καταλήγοντας το κομμάτι μου με την επισήμανση ότι ο Ατρόμητος με Παπαπέτρου διαιτητή δεν έχει χάσει ποτέ κι ότι με Παπαπέτρου ο Ολυμπιακός έχει πάντα δικαιολογημένα παράπονα και άσχημα αποτελέσματα στα περισσότερα παιχνίδια…
Όχι, δεν πρόκειται να σταθώ στη φάση με το χέρι του Ζησόπουλου. Εδώ υπάρχουν πολλά άλλα, απολύτως ξεκάθαρα πράγματα, άσχετα αν δεν είναι το ίδιο καθοριστικά.
Πρώτον, οι καθυστερήσεις. Λόγω τραυματισμών του Κατράνη, το παιχνίδι στο β΄ημίχρονο διακόπηκε τρεις φορές, συνολικά τέσσερα λεπτά (λίγο παραπάνω είναι, αλλά τα βάζω χοντρά χοντρά). Άλλη μία φορά διακόπηκε το ματς λόγω του τραυματισμού του Μάρτινς, για πάνω από ένα λεπτό. Και είχαμε φυσικά τις έξι αλλαγές, άρα τρία λεπτά. Λοιπόν 4+1+3=8. Ο Παπαπέτρου κράτησε πέντε λεπτά, τρώγοντας τρία. Συγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι δικαιοσύνη.
Δεύτερον, οι αποφάσεις του στα φάουλ. Στο 66’, ένα μέτρο έξω από την περιοχή του Ατρόμητου ο Κυβρακίδης γκρέμισε τον Ανδρούτσο-δεν υπέδειξε το φάουλ σε πολύ πλεονεκτική θέση για απευθείας εκτέλεση. Στο 47’ ο Πλατέλλας ρίχνει χάμω τον Μαρτίνς-δεν υπέδειξε το φάουλ κι ο Ατρόμητος έκανε αντεπίθεση.  Στο 22’ ο Μπάκα γκρέμισε τον Ανδρούτσο-δεν υπέδειξε το φάουλ κι ο Ατρόμητος έφυγε σε πολύ επικίνδυνη κόντρα επίθεση, τέσσερις εναντίον τριών, κι ευτυχώς ο Νικολάου έκοψε. Συγνώμη, αλλά ούτε αυτό είναι δικαιοσύνη. Φτάνουμε στο σημείο να λέμε πάλι καλά που δεν έδωσε πέναλτι, εκεί που ο Πλατέλλας...πάτησε τον Ρέτσο και μετά έπεσε χάμω, σε κάτι σαν επίδειξη θεατρικής ικανότητας.
Κι επειδή όντως υπήρξαν δύο λανθασμένες υποδείξεις οφσάϊντ, από μία κάθε επόπτη, σε ισάριθμες επιθέσεις του Ατρόμητου, να υπενθυμίσω ότι η πιο σοβαρή λάθος υπόδειξη χθες ήταν του Κούλα Χασάν, που άφησε τον Τόνσο να φύγει από θέση οφσάϊντ για φάση γκολ-κι ευτυχώς που το έσωσε ο (εξαιρετικός σε δεύτερο σερί ματς) Βιάνα.

Τώρα, το ότι γίνεται το άσπρο μαύρο για τη διαιτησία από τους αντιπάλους του Ολυμπιακού αυτό είναι  απλά σύνηθες...