Στη σέντρα έβγαλε ο Ιβάν τον Τίγρη!

***Η κολεγιά Μελισσανίδη - Θωμά Μητρόπουλου. Ο "γκρινιάρης" Αλαφούζος που τα σπάει με τη Συμμαχία. Τα παιχνίδια ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, με Καλογερόπουλο -Σιδηρόπουλο. Ο Ιβάν που ξεκίνησε τον πόλεμο και θέλει ειρήνη. Ο Κώστας Καίσαρης, έχει όλο το ρεπορτάζ
***Αναδημοσίευση από το www.contra.gr


www.contra.gr

ΡΟΝΤΕΟ: Ο Αλαφούζος φεύγει από τη Συμμαχία και το παίζει "μόνοι μας και όλοι τους". Ο Ιβάν Σαββίδης, βγαζει στη σέντρα τον Μελισσανίδη γιά τον Θωμά Μητρόπουλο.Καταγγέλει Μελισσανίδη-Αλαφούζο για ρεβανσισμό, καθώς και για παιχνίδια με τους διαιτητές και ξεκαθαρίζει, ότι είναι υπέρ της ειρήνης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Εξελίξεις που επιβεβαιώνουν σε απόλυτο βαθμό το αποκλειστικό ρεπορτάζ τoυ Contra.gr τη περασμένη Τρίτη 21/3. Για ανακωχή Μαρινάκη-Σαββίδη, τέλος στη σχέση Μελισσανίδη-Σαββίδη και ρήξη στη Συμμαχία.
Τέσσερις μέρες μετά (το Σάββατο 25/3) έρχεται η εφημερίδα Forza, που εκδίδεται στη Θεσσαλονίκη και εκφράζει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με ένα ιδιαίτερα "προσεγμένο" και στην τελευταία λεπτομέρεια κείμενο, όχι μόνο να επιβεβαιώσει στον πόντο, το ρεπορτάζ του Contra.gr, αλλά να προσθέσει και νέα ντεσού. Οχι μόνο να αναγνωρίσει  τις διαφωνίες, αλλά να καρφώσει  τον Δημήτρη Μελισσανίδη γιά μία σειρά από επιλογές του και να τον βγάλει στη σεντρα.
Αναλυτικά:
- Αποκαλύπτει  τη δυσαρέσκεια του Ιβάν Σαββίδη, για το γεγονός οτι ο Δημήτρης Μελισσανίδης χρησιμοποίησε και συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον Θωμά Μητρόπουλο, "κάτι που ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να αποδεχτεί ποτέ".
- Αυτός κατά τον ΠΑΟΚ ήταν ο στρατηγικός λόγος διαφωνίας. Με τον Μελισσανίδη να υπόσχεται ότι ο Θωμάς δεν θα έχει πλέον κανένα ρόλο στη Συμμαχία. Κάτι όμως που δεν τήρησε, με τον Θωμά να κάνει την επανεμφάνισή του, σε εκδηλώσεις των ΕΠΣ όπως της Αθήνας (σσ που παραβρέθηκε μαζύ με τον Μελισσανίδη),προκαλώντας την οργή του Σαββίδη.
- Αποκαλύπτει επίσης, ότι ο Μελισσανίδης προτιμούσε για ηγέτη της Συμμαχίας τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αθηνών Π.Δημητρίου (σσ επιρροής του Θωμά Μητρόπουλου και για μεγάλο χρονικό διάστημα συνοδοιπόρο της διοίκησης-Γκιρτζίκη) κι όχι τον Β.Γραμμένο.
- Κάνει αναφορά σε θέματα-διαιτησίας, εμφανίζοντας τον Μελισσανίδη (αλλά και τον Αλαφούζο) ότι προσπάθησαν να δώσουν ασυλία σε διαιτητές όπως ο Καλογερόπουλος και να υποβαθμίσουν κατά τεκμήριο αντικειμενικούς διαιτητές, όπως ο Σιδηρόπουλος. Κι "αυτό να δημιουργεί  στιγμιαίες υπόνοιες πως ο καθένας χαράζει δική του γραμμή σε θέματα,  που θα έπρεπε να είναι κοινής αποδοχής".
- Χαρακτηρίζει τον Γιάννη Αλαφούζο "γκρινιάρη" ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει ότι έμεινε έξω από τη μάχη επιρροής των Ενώσεων, γιατί δεν είχε τη δυνατότητα να το κάνει και συνείσφερε στη Συμμαχία επικοινωνιακά μέσω των ΜΜΕ ιδιοκτησίας του και επιρροής του. Αποκαλύπτει ωστόσο "τη μεγαλύτερη διάθεση συνεργασίας που δείχνει μαζί του (σσ με τον Αλαφούζο) ο Μελισσανίδης, σε αντίθεση με τον Ιβάν Σαββίδη που επιλέγει να διαφημίζει περισσότερο τη δύναμή του, παρά την αδυναμία του".
- Επιβεβαιώνει την αποκάλυψη του Contra.gr για τις εκλογές στην ΕΟΕ, τις οποίες χαρακτηριζει "τελευταίο επεισόδιο". Με τον Σαββίδη να αποκαλύπτει ότι "ενοχλήθηκε από την επιμονή πολιτικων επιχειρηματικών και ποδοσφαιρικών κύκλων να επηρεάσουν την ψήφο του Βαγγέλη Γραμμένου". (σσ Καμμένου-Κοντονή όπως αποκάλυψε το Contra.gr). "Με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ ακόμα και σήμερα να αναρωτιέται γιατί ο Μελισσανίδης δεν τον κάλεσε νωρίτερα να συζητήσουν αυτό το θέμα αν για εκείνον ήταν τόσο σημαντικό".(σσ δεν τον κάλεσε επειδή ήταν ενοχλημένος για την ανακωχή με τον Βαγγέλη Μαρινάκη)"!
- Θεωρεί τη νίκη της Συμμαχίας, στις εκλογές της ΕΠΟ βέβαιη με τον Ιβάν Σαββίδη "να δείχνει σαν ο λιγότερο ρεβανσιστής με τους άλλους δύο να φαίνεται να επιλέγουν τη στρατηγική της εκδίκησης. Με τον Σαββίδη να μην θέλει να δώσει την εντύπωση οτι θα εκδικηθεί τον Ολυμπιακό".
- Σχετικά με την επιρροή στις Ενώσεις, επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του  Contra ότι ο καθένας μετράει πλεον, τις δικές του. Με την πλευρά Σαββίδη να θεωρεί οτι έχει τις 24 από τις 34 της Συμμαχίας, ο Μαρινάκης 20 και ο Μελισσανίδης "όχι αμελητέα ποσότητα" (σσ με τη πλευρά της ΑΕΚ, ωστόσο, να υποστηρίζει, ότι αυτή είναι που έχει πάνω από είκοσι).
- Σχετικά με τις σχέσεις με τον Μαρινάκη, υποστηρίζεται οτί "από πέρυσι παρά την ένταση στους ημιτελικούς για το Κύπελλο, ήταν αυτός που συμφωνούσε να οδηγηθούν οι τέσσερις ιδιοκτήτες σε συμφωνία κυρίων και μορατόριουμ, σε αντίθεση με τους Αλαφούζο-Μελισσανίδη που υπονόμευαν αυτή τη προσπάθεια".
- Το δημοσίευμα καταλήγει οτι οι τρεις Σύμμαχοι και ο Βαγγέλης Μαρινάκης οφείλουν να συννενοηθούν σε όλα τα επίπεδα. Με τον Ιβάν Σαββίδη που άνοιξε πρώτος τον πόλεμο να φέρει την Ειρήνη.
Με τις εννιακόσιες από τις χίλιες λέξεις του κειμένου, να ασχολούνται με τον Μελισσανίδη, είναι εμφανές οτι ο Ιβάν Σαββίδης θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να δημοσιοποιήσει τις έντονες αντιθέσεις του με τον άλλο πόλο της Συμμαχίας. Βάζοντας εντελώς στην άκρη τον "γκρινιάρη" Αλαφούζο. Τονίζοντας ταυτόχρονα οτι αυτός είναι "ο ηγέτης και ο εμπνευστής και ο διασφαλιστής της κάθαρσης. Ότι αυτός ξεκίνησε τον πόλεμο γιά να φέρει την ειρήνη". Με τη πλευρά-Μελισσανίδη μέχρι σήμερα Τρίτη να μην έχει εκδηλώσει την παραμικρή αντίδραση.
Ταυτόχρονα και μετά τη διαιτησία στο 0-1 από τη Ξάνθη, έρχεται ο Παναθηναϊκός να διαχωρίσει τη θέση του και να τραβήξει τον δικό του μοναχικό δρόμο. Με ρεπορτάζ να κάνουν συχνές αναφορές ότι "όλοι έχουν βρει την άκρη με τη νέα κατασταση στην ΕΠΟ πλην του Παναθηναϊκού". Και σαφείς υπαινιγμούς οτι ο Θάνος και ο βοηθός Χαρίσης που αδίκησαν τον Παναθηναϊκό στην Ξάνθη ανήκουν στην ΕΠΣ Γρεβενών της Συμμαχίας.

Συμπέρασμα: Κανένα δημοσίευμα δεν διαλύει Συμμαχίες. Και πολύ περισσότερο κανένα δημοσίευμα δεν χτίζει Συμμαχίες. Οι Συμμαχίες χτίζονται και διαλύονται με βάση τα συμφέροντα και μόνο. Αυτά γιά όσους εμφανίστηκαν βασιλικότεροι των βασιλέων και σφόδρα ενοχλημένοι, από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Contra.gr. Που οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν μέχρι κεραίας...