Τώρα αρχίζει το γλέντι

Αν κάτι πρέπει να πιστώσει κάποιος στον κ. Βασιλειάδη, Υφυπουργό Αθλητισμού εν προκειμένω, είναι ότι ανέλαβε, από την πλευρά του επίσημου κράτους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (υπάρχει και τέτοιο κράτος στον πλανήτη) να παλέψει όσο μπορεί αλλαγές στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και επιχειρεί να το κάνει με πίστη στην κομματική γραμμή και ενθουσιασμό νεοσοβιετικού κομισάριου.
"Αυτά λέει η γραμμή, αυτά θέλει το κόμμα, αυτά διακινεί ο Υπουργός, αυτά απαιτεί να υλοποιηθούν" ισχυρίζεται ο κ. Βασιλειάδης με κάθε ευκαιρία και κανείς δεν μπορεί να τον ψέξει γι΄αυτό, ειδικά όταν καταθέτει τις απόψεις δημόσια.
Το πρόβλημα (και υπάρχει τέτοιο) ξεκινάει από την ώρα που όσα ο κ. Υπουργός θέλει ( με κορυφαίο ζήτημα την οργάνωση και διοίκηση της διαιτησίας) προσκρούουν άμεσα στον σκληρό πυρήνα της Ρήτρας Ανεξαρτησίας του διεθνούς ποδοσφαίρου, έτσι όπως τον περιγράφουν τα καταστατικά και οι σχετικοί κανονισμοί της FIFA και της UEFA.
Η αντίθεση που δημιουργείται στις περιπτώσεις αυτές είναι, από τη φύση της, κορυφαία και δεν μπορεί να ξεπεραστεί με οποιονδήποτε τρόπο ή να κουκουλωθεί με πρόχειρα μπαλώματα ή ( το χειρότερο) να αποτελέσει προϊόν συναλλαγής της FIFA με την κυβέρνηση.
Αντιλαμβάνεστε εύκολα τι σημαίνει μια ανάλογη συζήτηση για το οικοδόμημα της FIFA, για τον αυθεντικό έλεγχο της UEFA στους εθνικούς κανονισμούς και για το πως θα εισπραχθεί η οποιαδήποτε συζήτηση (έστω και με το καλύτερο αποτέλεσμα για τον τοποτηρητή - συναλλασσόμενο) από τα αφεντικά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.
Στην αντίθεση αυτή, ακριβώς, αναπτύχθηκε το ισχυρό κώλυμα που έχει πλέον ο κ. Κουτσοκούμνης να συνεχίσει να είναι τοποτηρητής της FIFA και να εγγυηθεί την πλήρη και άνευ αστερίσκων εναρμόνιση της εθνικής αθλητικής νομοθεσίας με το Καταστατικό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Πήρε και έδωσε υποσχέσεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο Κωστάκης και οι περισσότερες από αυτές ήταν έξω και πέρα από τα δεδομένα που η FIFA θεωρεί ουσιαστικά σε κάθε διαδικασία εναρμόνισης. Περίμενε, ότι, αφού ο ίδιος συνέβαλε αποφασιστικά να μετατραπεί η ΕΠΟ σε κρατική ΔΕΚΟ και να λειτουργεί υπό την εποπτεία του σκληρού πυρήνα της κυβέρνησης, θα μπορούσε να απαιτήσει ένα αντάλλαγμα που θα ήταν μια σαφής κυβερνητική υποχώρηση στο θεσμικό πεδίο, ώστε να κατορθώσει να πείσει τη FIFA για την ορθότητα των ενεργειών του.
Ο κ. Βασιλειάδης φαίνεται ότι χάλασε τη μανέστρα. Η επιμονή του σε θεσμική αποτύπωση των αλλαγών που το κόμμα θεωρεί σημαντικές ( άσχετα με το ότι είναι έξω και πέρα από κάθε ποδοσφαιρική λογική) αναγκάζει τον Κύπριο Καλοχαιρέτα να βγει από το καβούκι του και να παίξει με ανοιχτά χαρτιά.
Τον αναγκάζει, δηλαδή, να αφήσει το λαγούμι που είναι κρυμμένος και να διατυπώσει δημόσιο λόγο, προφανώς υπέρ της FIFA ( δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς).

Τώρα αρχίζει το γλέντι.

Σχόλια