Η δικαιοσύνη του ποδοσφαίρου

Ανάμεσα στην φανατική υπεράσπιση και στην αντίστοιχη απαξίωση, που κυριαρχούν στις δημόσιες, οπαδικές, κυρίως, κρίσεις για την ταυτόχρονη ή όχι παρουσία στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού των "μικρών" με επικεφαλής τον Παναγιώτη Ρέτσο, υπάρχει και η ασφαλής πραγματικότητα, στην οποία είναι προτιμότερο να ανατρέχει κανείς σε ανάλογες περιπτώσεις.
Τι λέει αυτή; Κανείς ποδοσφαιριστής στον πλανήτη από απαρχής του αθλήματος δεν βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο με χρώματα ομάδας αν το πακέτο που κουβαλούσε δεν είχε κάτι να πει τόσο στον προπονητή ( πάνω απ΄όλα) όσο και στους οπαδούς.
Η ίδια η "δικαιοσύνη" του αθλήματος είναι τόσο σκληρή και ανελέητη, που καμία πιθανότητα δεν υπάρχει να παρεισφρήσει στο άθλημα, ειδικά στην επαγγελματική μορφή του, αθλητής που δεν έχει τις προϋποθέσεις να το κάνει, ανεξαρτήτως του που αυτές μπορούν να τον φτάσουν.
Οι μικροί του Ολυμπιακού (όλοι τους και ο καθένας ξεχωριστά) έχουν κάτι να πουν. Κάτι που το ακούει ευχάριστα ο προπονητής τους, το μεταφέρει στην διοικητική ιεραρχία και στην ιδιοκτησία και από κοινού αποφασίζουν για το παρόν και το μέλλον των ποδοσφαιριστών αυτών σε σχέση με την ομάδα και τις ανάγκες της.
Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει πως ο Ολυμπιακός επένδυσε στα παιδιά αυτά χρόνο και χρήμα και κάποια στιγμή, όσο και αν είναι πιθανό να μην συγκινεί η συγκυρία, πρέπει να αρχίσει να κάνει απόσβεση, αγωνιστική σε πρώτη φάση.
Αν ήρθε ή όχι η ώρα της απόσβεσης το κρίνουν οι ειδικοί και όχι ο κάθε πικραμένος από την εξέδρα, ειδικά μάλιστα να έχει την τάση ... να ξοδεύει εκατομμύρια μαζί με την ιδιοκτησία και να απαιτεί να έχει λόγο στις όποιες αποφάσεις.
Για να κλείσουμε το θέμα. Εκτιμήσεις από το χώρο των εθνικών ομάδων ( όλοι οι μικροί είναι βασικοί στις ηλικιακές κατηγορίες των εθνικών ομάδων): "Πρόκειται για τεράστια ταλέντα που έχουν ήδη ευρωπαϊκή αναγνωρισιμότητα και αποτελούν πόλο έλξης για πολύ μεγάλες ομάδες του εξωτερικού".
Κι αυτά όχι μόνο για τον Ρέτσο αλλά και για άλλους που σήμερα δεν είναι στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας.

Υ.Γ. Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά αυτά έχουν παίξει περισσότερες από μια περιόδους στο UEFA Youth League και δεν χρειάζονται οι ειδικοί να τα δουν τώρα. Τα έχουν τσεκάρει από πολύ νωρίτερα. Απλώς, εμείς θα το μάθουμε όταν έρθει η ώρα.