Το μήνυμα των ΕΠΣ στην ΠΔΕ/ΕΠΟ

***Στη συνάντηση Γραμμένου-Δρόσου
«Μπλόκο» στη μεγάλη αύξηση της εκπροσώπησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην ΕΠΟ κάνουν οι Ενώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνάντηση του εκπροσώπου της επιτροπής των ΕΠΣ, Βαγγέλη Γραμμένου με τον πρόεδρο της ΠΔΕ/ΕΠΟ, Ιωάννη Δρόσου η πλευρά του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί αύξηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου πέραν της διπλάσιας που είναι σήμερα (από το 11 % στο 22 %) στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Αλλωστε οι Ενώσεις είναι αυτές που θα κληθούν να ψηφίσουν τις αλλαγές στο καταστατικό, δεδομένου πως αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο Κουτσοκούμνης δεν μπορεί να επιβάλλει τίποτα.
Εκείνο που καθυστερεί είναι οι αλλαγές στους νόμους που παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο… Λένε ότι θα ακολουθήσει συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, μόλις ολοκληρωθούν οι αλλαγές στο καταστατικό. Όμως, προκαλεί απορία γιατί στη συνάντηση Γραμμένου-Δρόσου δεν συζητήθηκε η κατοχύρωση της Ρήτρας Ανεξαρτησίας της FIFA (αυτοδιοίκητο) από την πλευρά της κυβέρνησης.

Εκλογές στην ΕΠΟ θα γίνουν το αργότερο τον Ιούνιο, όμως ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι αυτό να συμβεί και νωρίτερα από την 31η Μαΐου, ημερομηνία που λήγει η θητεία της ΠΔΕ/ΕΠΟ.